Vaření s Dámou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Vaření s Dámou
Vaření s Dámou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Předkrmy teplé
Předkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Různé


Francouzské brambory

Autor: Eva
   Hodnocení: 30%      

Suroviny:
syrové brambory /nakrájené na plátky)
cibule ( drobně nakrájená)
uzenina (nakrájená na kostičky)
sůl,pepř
šlehačka

Postup:

Do vymazaného pekáče dáme vrstvu syrových brambor,posolíme,popepříme,zasypeme uzeninou a nakrájenou syrovou cibulí. Pokračujeme vstvou brambor a vše opakujeme až je pekáč plný nebo dojdou suroviny. Zalejeme šlehačkou a hodinu pečeme přiklopené při 200 stupních C v el.troubě.
Po vyzkoušení již nikdy nebudete dělat francouzské brambory z brambor vařených.
Vylepšení sýrem či hráškem je povoleno.

Názory čtenářek

Soňa 27.2. 17:34  

zkuste vařené brambory,vařená vajíčka,klobásu nebo čabajku a to vše zalít šlehačkou, nemají chybu.

Koktejlová směs 8.11. 13:52  

Brambůrky na tento způsob jsem vyzkoušela jednou a už nikdy nebudu dělat jiné jsou to nejlepší co jsem kdy z brambor jedla. Dík moc za recept :)

NY 2.11. 11:51  

BAVILA JSEM SE S KAMARADEM FRANCOUZEM A TEN MO REKL, ZE FRANCOUZSKE BRAMBORY NEVYMYSLELI VUBEC VE FRANCII A ZE NECHAPE, PROC TOMU TAK RIKAME :D
ALE JEDTE KLIDNE DO FRANCIE, TREBA VAM NEKDO PORADI :DDDD

Ota 26.9. 17:16  

Atak to čtu a někteří na místo receptu Francouzke brambory, jim tady vychází už lečo,no co dodat v jednoduchosti je síla některé ty patlaniny se snad nedají ani číst natož jíst každý ať si to dělá podle chuti doma ale ať s tím nikdo neotravuje veřejnost.
Tady je můj recept protože má rád feferonky tak jich tam dávám Půl kila je to ňamka.Zkuste to

gurmánka 24.9. 10:43  

syrové brambory??? a bez zeleniny ?? to psal Babica ne?? ve francii jsem byla a do pravých franc. brambor patří i kukuřice a vařené vejce ale komu chutnaji syrové brambory zapečene se salámem a cibulí tedy nezbývá mi nic jiného než vám popřát dobrou chut ... blé

Rumísek 4.8. 14:51  

Kdo nazývá francouzské brambory z předem vařených brambor ať si dá facku a jede na výlet do Francie a naučí se to, jak se to správně dělá, mimochodem francouzi do toho opravdu necpou všelijakou zeleninu, ale jen cibuli...a slouží to jako příloha
kdo dělá stejný recept s vařenými bramborami, dělá pražská brambory

howgh!

Darek 18.5. 16:53  

Když se Fran.brambory dělají ze syrových brambor,tak se musí nakrájet na jemno a né tlusté pláty!Ty pak krásně nasají smetanu,nebo mléko a jsou lepší,než franc.brambory z uvařených bram.Doporučuji každou vrstvu pokapat rozpuštěným máslem.

ElkaPelka 1.10. 22:12  

Recept je dobrý, brambory byly hotové po hodině v zakrytém pekáči. Vynechala jsem cibuli, ale i tak byly super, určitě se k nim zase brzy dostanu, až se mi nebude chtít dělat něco složitého. Díky za recept, nejlepší, co jsem na webu na Francouzské brambory našla:)

Péta 21.7. 6:20  

Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na tenčí plátky, vejce uvaříme natvrdo, uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme sádlem a střídavě dáváme vrstvu brambor, nakrájených vajec a masa. Průběžně vrstvy brambor solíme, vrstvu vajec pepříme. Nakonec zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci. Přiklopíme a dáme zapéci cca na ½ hod. do trouby na 250 st. Na talíři pak posypeme strouhaným sýrem a přikládáme sladkokyselé okurky.

eva 21.7. 6:16  

Lehce povařit syrové brambory pak opéct v troubě nakonec proklást surovinama.30min a je hotovo.Mnam

BOHOUŠ 20.1. 23:25  

Chtěl bych vědět, jak se správně "dělá" BROKOLICOVÁ POLÉVKA...DÍKY...

Franta 28.11. 1:25  

A těch 200°C pouštím ze spodního tělesa, či vrchního , nebo z obou. Promiňte, jsem pouhý laik.

michal 14.11. 4:04  

+ patyzon na malé kostičky

Vlaďka 28.7. 13:44  

Dělám podobně takto brambory, jak mi napadne buď vařím nebo brambory nevařím..stejně nikdo nepozná, jsou výborné tak jako tak. A nejlepší je koupit si nepřilnavý pekáček, a nemusíte vymazávat. Evi dělám to jako Vy! Takže budou určitě výborné!

Tomucha 21.3. 16:34  

Žádám, aby byly zakázány diskuze na internetu. Je to hnůj.

Libor Krátký 5.3. 15:44  

já bych tam dal dort,čokoládu .špek ,chycenou myš a je to jako pes a kočička.Libor

peter 4.12. 18:37  

nevite nic o vareni. jestli tam dam cokoly tak to musi byt fajnove. vy zensky to neumite.

Kuchtička 9.11. 14:45  

pravda , pravda .kazde budou dobre kdyz do nich pridate trosku lasky....

Jinak zapečených brambor je tolik druhu a způsobů (bud z vařenejch nebo syrovejch brambor) mezi brambory bud sunkovej salám , nebo uzený, nebo přírodní kužecí řízky, nebo dokonce mleté maso, dále pak klobása, vařená vejce na tvrdo nakrajená na kolečka, hrášek, kukuřice, sýr, no prostě představivosti se meze nekladou , dáte co máte rádi ......... hlavně nebudte jak pejsek a kočička a nedejte tam vše co jsem vypsala ..hahaha
já mám ted jedny v troubě a nemůžu se dočkat já teba nepriklápim ničím mám je ráda křupavé

Andrejka 12.9. 10:37  

Tohle nejsou Francouzské brambory tohle se jmenuje maso na šlehačce neboli se tomu taky říká brambory na šlehačce.Francouzské brambory se dělají z uvařených brambor.

Andrea 3.9. 18:25  

Proboha,je to odporné. Ta rozvařená cibule,ta tučná šlehačka,fuj! Snědla jsem to jen protom že to vařil manžel. Jinak, opravdu elegantní pokrm, jen co je pravda.

Martin 24.8. 13:01  

můj recept:
Vymastíme pekáček, posypeme lehce strouhankou, naklademe na plech mírně povařené brambory nakrájené na plátky a každou vrstu osolíme a opepříme (můžeme přidat: hrášek, vařené strouhané vejce, uzeninu: klobásu, anglickou slaninu a orestovanou cibulku) na vrch naklademe také uzeninu a zapečeme na 200°C a pečeme po dobu 30 minut, můžeme ale i déle. Dobrou chuť

EWIIIS 8.6. 17:47  

to evaemma .. vajíčka radči neee po těch je rachot:-) tcccc

EWIIIS 8.6. 17:46  

jdu na to..francouzské brambecky a k tomu kuřáátkooo mňamiiii

saxana 28.4. 17:39  

ty brambory asi musdi byt na tenko nakrajene, ted si ctu francouzske recepty...a oporavdu dela se to ze syrovych brambor, ale jak uz tu nekdo psal, jiny kraj jiny mrav..kazde budou dobre kdyz do nich pridate trosku lasky

evaemma 2.4. 19:28  

a co vajicka? ty se prece taky pridavaji do zapecenych fr. brambor

Eva 13.3. 11:05  

Zapečené brambory z předem uvařených brambor jsou pražské. Francouzské se dělají ze SYROVÝCH. To jestli tam je nebo není zelenina a jaká už je krajová záležitost. Ve Francii se dělají většinou čisté nebo s cibulí, ale ty se používají jako příloha a ne jako samostatné jdlo.

Eva 28.2. 21:39  

Žila jsem několik let ve francii, pracovala vněkolika fjn restauracích a potvrzuji, že francouzské bramnbory se dělají ˇ.. alespoň ve Francii, tak jak uvedeno v receptu (jen bez slaniny a hrášku a cibule - jen brambory a šlehačka). Do trouby se dávají syrové a pečou se pomalinku a dlouho...

Janouskova71 19.2. 8:08  

každej normální člověk brambory předem trochu povaří a když chci mít cibulku voňavou tak jí osmahnu do zlatova a pak jí přidám.A traky dávám zeleninu.Francouzský brambory bez zeleniny nejsdou francouzský.Kdo to psal?

zigmund 25.11. 20:25  

Opravdu vyborny a jednoduchy recept. Prekvapive se mi podaril na prvni pokus. Moc dekuji.

honza 19.9. 14:58  

Nejsem čtenářka, ale otevřel jsem ledničku a naházal na pekáč vše co mám rád. Vepřový maso, zelí, hrášek, kukuřici.... zalil vajíčkem, posypal sýrem. Nechám si od Vás poradit hodinou v troubě a pokud to nebude dobrý...!!! Zanevřu na kuchařské umění :-)

Janinka 23.7. 14:56  

Vymazala bych olejem nebo sádlem,ale nejlepší je dát na pekáč pečící papír a nemusíte vymazávat vůbec.Je to dobré ne všechny ¨zapékané jídla.Nic se pak nepřipeče a lépe se pekáč myje.

PPavluška 1.7. 21:05  

radá bych to vyzkoušela,ale nevím čím mám vymazat ten pekáč:-(.poraďte moc prosim.dekuju za odpověď

šnella 25.6. 13:22  

teraz som sa do toho pustila,no som zvedavááááááááá

jk 29.5. 14:16  

Nedovedu si představit,že někdo dělá tuto pochoutku z vaených brambor.Nikdy jsme to nedělali .Vždy jen ze syrových.Po hodině se brambory rozsypou

Luccil 28.3. 20:18  

Musím říci, že tenhle recept je jednoduchý.....ale zkuste tam jestě hodit rajčata, papriku, spoustu česneku, anglickou slaninu, cibuli......šlehačkou nešetřit-čím víc tím líp. Sejru kolik chcete, já dávám bohatou vrstvu a v žádném případě nedávat vejce. Neděláte český zapíkaný těstoviny, ale elegantní pokrm s elegantním názvem. K tomuto pokrmu doporučuji polosladké odrůdové víno odkuď jinuď než z Francie, pustit si vynikající francouzskou černou komedii Líbej se s kým je libo.....potom francouzský polibek................:-)

Jana 25.10. 15:24  

humus, už to není jako dřív

K 19.8. 3:17  

Nejlepsi a nenarocne Francouzske brambory co jsem kdy zkusila! Mate pravdu, z varenych uz je nikdy delat nebudu, je to patlacka. Trosku jsem si vas recept ale prizpusobila memu stylu. Delam je z cervenych brambor, vynechavam cibuli, a do masovych vrstev pridavam hrasek. Jednotlive vrstvy nesolim a nepeprim. Smetanu rozredim asi tak stejnym mnozstvim mleka, pridam jedno nebo dve vejce a take sul, pepr a muskatovy orisek. Vse radne promicham a brambory zaliji. Zapekam 1 az 1 a 1/2 hodiny podle toho, jestli je zalivka stale tekuta (plynova trouba 200C). Na poslednich 15-20 minut posypu brambory syrem.

haribo 23.4. 20:46  

co tak ty brambory prikryt krytem nebo alobalen na 20 minut a pak uz jen dalsich 20 zapekat a je to mnammmmmm

biffak 5.1. 23:31  

no nic, jdu zkusit recept s brambory varenymi :P

Sylwa 17.12. 12:24  

Tak to se asi něco nepowedlo....
Se syrovými brambory tedy nevim, ale postup je jak už tu je stejný... Když už ani po té době nic, tak nechat dýl mno... Jinak by to mělo jít...
Ale lepší je vše zamíchat. Do sebe. Chutná to lépe..:)

ondrashek 17.11. 21:38  

tak to teda nevim... docela mě zajímalo, jaké to bude, tak jsem to zkusil a přes hodinu a půl zapékání byly brambory pořád dosyrova... poraďte mi kdyžtak na ondrashek@post.cz

hmm 8.10. 16:29  

Je to trocha jinak ne?!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.