Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Chléb

Autor: rendula - další recepty
   Hodnocení: 20%      

Suroviny:
700gr hladké mouky
2 čajové lžičky sušeného droždí
2 čajové lžičky soli
2 čajové lžičky drceného kmínu
2 čajové lžičky cukru
0,6 l teplé vody

Postup:
Všechny suroviny zpracujeme dohromady,není třeba nijak hnětat ani válet.Necháme asi tak 40 min. kynout,potom znovu zamícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.Můžete přidat i různá semínka,nebo ořechy.Ve formě necháme znovu vykynout,cca 30minut a poté pečeme zhruba půl hodiny.Je opravdu velmi jednoduchý a dobrý.Já to peču v srnčím hřbetu.

Názory čtenářek

Petr 9.1. 16:08  

Taky by mě to zajímalo - co v pekárně na chleba ? Jak velký chléb z tohoto množství upečete (750gr,1kg) nebo větší ??

zuzča 24.7. 20:09  

můžu ho péct i v pekárně na chleba?zkoušeli jste to už někdo?
zuzka

balluuu123 28.4. 16:27  

Tak dneska jsem tento recept také vyzkoušela. Chlém je moc hezký a prý velice dobrý (ještě jsem nechutnala - vyndala jsem ho z trouby a šla do práce). Moc děkuju za recept a taky Michalovi za nápad péct ho ve formě na dost. Díky moc. Všedm doporučuji.

cherubin 14.2. 22:36  

Ahojte, chtela jsem se nejprve zeptat, na jakou teplotu jste to dali do trouby. Diky moc, Vera.

Bibina 14.12. 22:41  

Zkusit doma chléb nezní vůbec špatně a po přečtení těch pochvalných kritik to určitě zkusím. Takže díky za nápad.

pampeliskaletni 8.12. 9:16  

Ahojky,
tak jsem zkusila ze zvedavosti tento recept, protoze me prekvapil svou jednoduchosti. Po zhotoveni dila jsem byla velmi mile prekvapena. Po ochutnani rodina prohlasila, ze uz chleba v obchode kupovat nebudeme. Takze ted kazde tri dny pecu domaci chleb. Zkousim ruzne variace jak s tmavou moukou tak ruznymi seminky a vzdy je moc vyborny. Tak nevahejte a zkuste tento recept.Stoji to zato. S pozdravem pampeliska

Michal Kebrt 14.7. 15:36  

Přeji hezký den,
Jmenuji se Michal Kebrt, jsem takový kuchařský "všeuměl", vaření mě prostě baví a při listování různými recepty jsem narazil na tento návod na chléb. - Zkusil jsem to a dopadlo to velmi dobře takže díky za recept. Pro zajímavost:pekl jsem to v takovété obruči na dort, před dopečením jsem obruč odcvakl a nechal dopéct a propéct kůrku, jak víno. Průběžně jsem při pečení povrch potíral vodou.
Díky té dortové "skruži" má ten chleba docela pěkný tvar.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.