-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Chléb

Autor: rendula - další recepty
   Hodnocení: 20%      

Suroviny:
700gr hladké mouky
2 čajové lžičky sušeného droždí
2 čajové lžičky soli
2 čajové lžičky drceného kmínu
2 čajové lžičky cukru
0,6 l teplé vody

Postup:
Všechny suroviny zpracujeme dohromady,není třeba nijak hnětat ani válet.Necháme asi tak 40 min. kynout,potom znovu zamícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.Můžete přidat i různá semínka,nebo ořechy.Ve formě necháme znovu vykynout,cca 30minut a poté pečeme zhruba půl hodiny.Je opravdu velmi jednoduchý a dobrý.Já to peču v srnčím hřbetu.

Názory čtenářek

Petr 9.1. 16:08  

Taky by mě to zajímalo - co v pekárně na chleba ? Jak velký chléb z tohoto množství upečete (750gr,1kg) nebo větší ??

zuzča 24.7. 20:09  

můžu ho péct i v pekárně na chleba?zkoušeli jste to už někdo?
zuzka

balluuu123 28.4. 16:27  

Tak dneska jsem tento recept také vyzkoušela. Chlém je moc hezký a prý velice dobrý (ještě jsem nechutnala - vyndala jsem ho z trouby a šla do práce). Moc děkuju za recept a taky Michalovi za nápad péct ho ve formě na dost. Díky moc. Všedm doporučuji.

cherubin 14.2. 22:36  

Ahojte, chtela jsem se nejprve zeptat, na jakou teplotu jste to dali do trouby. Diky moc, Vera.

Bibina 14.12. 22:41  

Zkusit doma chléb nezní vůbec špatně a po přečtení těch pochvalných kritik to určitě zkusím. Takže díky za nápad.

pampeliskaletni 8.12. 9:16  

Ahojky,
tak jsem zkusila ze zvedavosti tento recept, protoze me prekvapil svou jednoduchosti. Po zhotoveni dila jsem byla velmi mile prekvapena. Po ochutnani rodina prohlasila, ze uz chleba v obchode kupovat nebudeme. Takze ted kazde tri dny pecu domaci chleb. Zkousim ruzne variace jak s tmavou moukou tak ruznymi seminky a vzdy je moc vyborny. Tak nevahejte a zkuste tento recept.Stoji to zato. S pozdravem pampeliska

Michal Kebrt 14.7. 15:36  

Přeji hezký den,
Jmenuji se Michal Kebrt, jsem takový kuchařský "všeuměl", vaření mě prostě baví a při listování různými recepty jsem narazil na tento návod na chléb. - Zkusil jsem to a dopadlo to velmi dobře takže díky za recept. Pro zajímavost:pekl jsem to v takovété obruči na dort, před dopečením jsem obruč odcvakl a nechal dopéct a propéct kůrku, jak víno. Průběžně jsem při pečení povrch potíral vodou.
Díky té dortové "skruži" má ten chleba docela pěkný tvar.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.