Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Lasagne

Autor: Mirka
   Hodnocení: 30%      

Suroviny:
500 g mletého masa, rajčatový protlak, bazalku, sůl, pepř, těstoviny - větší tvar nebo trubičky na plnění, 200g tvrdého sýra, na bešamel: 40g másla, 40g hladké mouky, 0,75 l mléka

Postup:
Z másla, mouky a mléka uvaříme bešamelovou omáčku. Mleté maso smícháme s rajčatovým protlakem, bazalkou a ochutíme podle vlastní chuti. Vymastíme zapékací misku máslem, nalijem trochu omáčky a nasypeme vrstvu nevařených těstovin, pokračujeme vrstvou masa, bešamelu,... do zaplnění misky. Poslední vrstvou jsou těstoviny, které zalijeme zbylým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme 40 minut a 10 minut necháme odležet při vypnuté troubě.

Názory čtenářek

smashing top seo 25.10. 1:13  

a72oFE Great article post.Thanks Again. Fantastic.

pepe 18.1. 10:03  

Holky kupte si lasagne které se nemusí vařit jsou super.Jen vymažete pekáček a pak vrstvíte...Ahoj

Slayer 29.6. 12:26  

Když se těstoviny předvařej, tak je z nich takovej hnusnej blivajz... Můj názor je, že když se jednotlivý patra přelejvaj kysanou smetanou, ty těstoviny se v tom krapet rozmočej a pakje to moc dobrý...:o) Akorát jsou lasagne lepší, až když trošku uležej, ne hned z toruby... :)

fidliknka 9.6. 15:37  

v zhledem k tomu,ze jsem pekla testoviny nevarene,tak jak bylo v receptu, tak tech 40min je opravdu malo takze ty testoviny priste uvarim.

masenka 1.9. 19:19  

a uvařej ( nebo teda upečou )se ty těstoviny ??

danilka 17.5. 18:39  

jojo, presne takhle je delam, jenom drobnou vychytavku - do besamelu davam strouhany syr (tak 50 g) a trochu muskatoveho orisku. Fakt vyzkousejte!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.