Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Maso se šlehačkou

Autor: Arsia Váhalová
   Hodnocení: 30%      

Suroviny:
4 plátky kotlet
1/4 l smetany na šlehání v krabičce
1 celé vejce
7 velkých brambor
sůl, pepř, utřený česnek, majoránka

Postup:
Kotlety opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme třeným česnekem z obou stran. Vymastíme máslem pekáč nebo hlubokou zapékací misku. Kotlety položíme přes sebe na polovinu pekáče. Oškrábeme brambory, omyjeme a nakrájíme na plátky široké asi 5mm, naskládáme na druhou polovinu pekáče, posolíme, posypeme lehce majoránkou a poklademe hoblinkami másla. Vše trošku podlijeme vodou. Necháme napolo upéct. Mezi tím ve smetaně rozkvedláme vejce. Poloupečené maso s brambory zalijeme vzniklou směsí a pečeme. Ke konci přípravy překryjeme pekáč alobalem, aby se smetanová zálivka příliš nevypekla. Masíčko je křehké,rozpadá se a brambory krásně nasáknou šťávou. Podáváme s okurkovým salátem. Určitě budete mít úspěch. Dobrou chuť!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.