-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Maso se šlehačkou

Autor: Arsia Váhalová
   Hodnocení: 30%      

Suroviny:
4 plátky kotlet
1/4 l smetany na šlehání v krabičce
1 celé vejce
7 velkých brambor
sůl, pepř, utřený česnek, majoránka

Postup:
Kotlety opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme třeným česnekem z obou stran. Vymastíme máslem pekáč nebo hlubokou zapékací misku. Kotlety položíme přes sebe na polovinu pekáče. Oškrábeme brambory, omyjeme a nakrájíme na plátky široké asi 5mm, naskládáme na druhou polovinu pekáče, posolíme, posypeme lehce majoránkou a poklademe hoblinkami másla. Vše trošku podlijeme vodou. Necháme napolo upéct. Mezi tím ve smetaně rozkvedláme vejce. Poloupečené maso s brambory zalijeme vzniklou směsí a pečeme. Ke konci přípravy překryjeme pekáč alobalem, aby se smetanová zálivka příliš nevypekla. Masíčko je křehké,rozpadá se a brambory krásně nasáknou šťávou. Podáváme s okurkovým salátem. Určitě budete mít úspěch. Dobrou chuť!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.