Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0007. chlebík od Jituly

Autor: jitula
   Hodnocení: 40%      

Suroviny:
300 ml vlažného mléka
2 lžičky soli
1 lžičky cukru
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 lžička mletého kmínu
1 lžička chlebového koření
1 stroužek česneku
trochu dýňových semínek
250 g pšeničné chlebové hladké mouky
250 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme trochu slunečnice

Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

lekorka 15.1. 19:26  

Tak jsem včera pekla tento chlebík, sice se mi zdálo, že ta uhnětená koule je trošičku tužší, ale nic jsem s tím nedělala, nechala jsem to tak. Chlebík se mi sice neroztáhl přes celou pečící nádobu, po těch užších stranách zůstal z každé strany asi 1 cm volný... ALE!!! Chlebík je MOC chutný, a určitě jsem ho nedělala naposledy. Dokonce i manžel si vychvaluje, že máme každou chvíli jiný chleba ;-)

Anndy 4.12. 9:22  

tina - určitě ne, suché droždí se sype do důlku na mouku a zahrne. Doporučuji přečíst JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik. Vidím to ve špatné konzistenci těsta nebo bylo droždí starší, déle otevřené.....

tina 4.12. 9:04  

...potrebuju pomoc,nemam skusenosti z pekarnou,dopadl chleb jako hlyna,pouzivala suchi drozdi rfh,treba drozdi rozpustit v malem mnozstvi vody pred pouzitim?nebi jen suchi drozdi?(nejde o ten to recept).Dekuji predem.

Petra 1.12. 10:36  

chlebik je wyborny

Petra 30.11. 19:59  

prosim poslite mi niekto emailom nawod pre pekaren hOmefruend

Anndy 27.2. 18:15  

Výborný! Přidala jsem necelou lžičku kuléru

alka 1.1. 21:48  

*Chutnal nám*

alka 29.12. 22:02  

Ahoj pekaři,máme teprve od štědrého dne pekárnu a jsme z ní nadšení.Zatím jsme vyzkoušeli 3 recepty z této stránky a vždy byl chlebík výborný.Zítra poprvé vyzkoušíme chlebík od Jitulky a už se všichni moc těšíme.Všem vám moc děkujeme za výborné a inspirující recepty.Taky jsme zjistili,že podle receptů přiložených k pekárně se nedá péct.

ivulka6 17.2. 21:40  

Tak trošku som si poopravila recept, dala som 300gr pšeničnej hladkej múky a po 100gr žitnej celozrnnej a pšeničnej celozrnnej múky. Miesto chlebového som dala jusťácke cesnakové korenie. A sledovala som cesto, zdalo sa mi suché, tak som pridala trošku vody. Chlebík sa podaril a je chutný!!

Anndy 17.2. 13:55  

ivulka6 - přijď za námi prosím na diskusi:
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937

Jinak ano jsou dva druhy sušeného sroždí - 11g a 7g (na kilo a na půl kila mouky) já to neštuduju, prostě dám na 500g mouky 1 lžičku sušeného droždí.

ivulka6 17.2. 13:48  

Andy, tak teraz som pozerala na to sušené droždie čo máme- je to nejaké "fermipan"a je to 11g balenie. Obyčajne dávame asi 2 lyžičky droždia, neviem kolko by som mala dať na tento recepis?

ivulka6 17.2. 13:39  

Díky Andy! Moc sa tu neviem ešte orientovať, chodím spíš na fazolky- tak ani nevím jak a kde co napíšem a pak to hledám... akurát tu sa viem ešte dostať :o)))

Anndy 17.2. 13:34  

ivulka6 - tak přesně tak doporučuju! Dej 300g hladké a zbytek nějaké celozrnné, namíchej třeba 100g pšeničné a 100g žitné

ivulka6 17.2. 13:23  

Ahoj Andy, Siťa mi vravela, že máš tiež pekárnu profesor (ako my), premýšľam, či trošku nezmeniť ten pomer múk, menej tej celozrnnej- manža má tú skúsenosť, že jej treba menej...čo myslíš?

Anndy 16.2. 22:25  

ivulka6 - v ničem zádrhel není, jen je chlebík hutnější, tak aby ses nelekla:-)

ivulka6 16.2. 20:02  

Andy,díky, nuž niečo mám odpečené, ale viac môj manžel, ten už sirobí podla svojho, ja len chcem skúšať nebaví ma piecť stále to isté. V čom je teda zádrhel? Vďaka

Anndy 16.2. 19:51  

Ivulka - pokud začínáš, nedoporučuji tento chlebík, ten až později. RUF a SAF je klasické sušené droždí. Autorka receptu používá většinou toto množství, ale stačí i méně.
Doporučuji si pročíst článek
ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Ivulka 16.2. 18:52  

ahoj holky, na tento chlebík sa dávajú suroviny presne v takomto poradí ako sú tu uvedené? Ten strúčik cesnaku sa zrejme popučí? A aké je to droždie RUF a SAF? Vopred ďakujem za lopatistické vysvetlenie začiatočníčke v pečení na dom. pekárni.

jana308 14.1. 18:15  

moc nám chutnal,ani jsem nestačila vyfotit.
dala jsem 1 lžičku suš. droždí,bez chleb. koření,to jsem bohužel neměla.A kůrku světlou.

Lenka K. 12.10. 12:22  

Já také používám droždí RUF a dávám na 500gr mouky celý pytlík a zatím se mi chlebíky povedly :-)

Anndy 5.3. 13:45  

mikesandra1 - Jitula používá na všechno pečení v pekárně droždí RUF a vždy v takovémhle množství a chlebíky se jí vedou. Já osobně se u chlebů držím na 500g/1 lžička droždí SAF

mikesanda1 6.10. 14:41  

Andy, není tam moc droždí ? Já peču chleba ze 70 dkg mouky a dávám 2 kávové lžičky sušeného droždí a to se mi zdál teď naposledy moc nakynutý
a tak dám příště droždí méně.

Zdraví mikesanda1

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.