Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Houbové rizoto

Autor: petra16 - další recepty
   Hodnocení: 47%      

Suroviny:
400 g čerstvých hub (žampionů, hlívy ústřičné, hřibů), očištěných a nakrájených na plátky
3 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nakrájená nadrobno
sůl
mletý bílý pepř
špetka mletého kmínu
300 g rizotové rýže
2 lžíce másla
100 ml bílého vína
0,75–1 l houbového nebo masového vývaru (může být z kostky)
50 g strouhaného parmazánu
hrst sekané zelené petrželky

Postup:
V kastrole zpěníme na rozehřátém oleji polovinu nakrájené cibule, přidáme houby, sůl, trochu pepře, kmín a dusíme 20 minut pod poklicí. Rýži propláchneme horkou vodou a necháme v hustém sítu pořádně okapat. Uvaříme si vývar a necháme na mírném ohni vřít. Ve větším kastrole rozehřejeme lžíci másla, přisypeme zbytek nakrájené cibule a necháme ji zesklovatět. Přidáme okapanou rýži a za stálého míchání ji osmahneme, až zrnka zbělají. Rýži zalijeme vínem, promícháme a víno necháme odpařit. Zalijeme částí vroucího vývaru a vaříme za občasného míchání, až se vývar vstřebá do rýže, potom teprve postupně přiléváme zbylý vývar, dokud rýže není měkká, ale pevná. Do uvařené rýže vmícháme podušené houby, polovinu parmazánu, zbylé máslo a část petrželky. Necháme 2–3 minuty odstát a podáváme sypané zbylým sýrem a petrželkou.

Názory čtenářek

fialová 26.5. 11:38  

jen jsem nakoukla a už žasnu co hnusu se dostalo i sem,také nesnáším ty co všechno pomlouvají a nad vším ohrnují nos.podle mne to jsou líná neschopná telata,která si myslí,že kritikou všeho dělají dojem všeuměla.izolovala bych je na pustý ostrov,aby druhým nekazili náladu ale předem by se hodilo pár pohlavků,aby se uklidnili.

Katka 21.4. 16:48  

Uráží tady jedině P... Trapnej chudák, co dodat!

Vercik 6.2. 12:03  

Myslím, že P... je chudák, kterému asi někdo hodně ublížil a on je teď zlý na celý svět. Přeji mu (či jí), aby se své frustrace brzy zbavil a uvědomil si, že všichni lidé nejsou zlí ...

JesseJames 29.12. 2:17  

Já teda nevim proč jste tady tak hnusní...buďto jste tak moc jednodušší a nebo Vás štve že se Vám to nepovedlo když tady tu dámu urážíte ;) a mě jste k smíchu :-P

kebi v nebi 14.9. 10:34  

jo kretene

Loučková Radmila 18.9. 12:12  

Osobo zapšchlá, proč tak ošklivě reagovat na výborný recept.Asi nevíš, že hlíva i žampiony jsou v e l i c e zdravé / pro imunitní systém/. Jsou lidé, kteří by do lesa rádi,ale nemohou z jakýchkoli důvodů- a těch by se našlo hodně. Asi máš les za humny,nemusíš chodit do práce, máš auto a především tolik času, že dokážeš plivat jedovaté sliny na ty, kteří chtějí poradit ostatním. Doporučuji přečíst něco o zdravé stravě. Čau, Lora

P... 7.9. 14:22  

Zvedni svojí tlustou prdel a jdi na houby do lesa.Pak to bude fajn-ty zhubneš a bude to určitě chutnat lépe než hlívy,žampiony a podobné doma pěstované sračky.Čau.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.