Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0119. koblihy od daililie

Autor: daililie
   Hodnocení: 93%      

Suroviny:
cca 200 ml mléka
50 g másla
50 g pískového cukru
špetka soli
4 žloutky
2 lžíce rumu
500 g hladké nebo polohrubé mouky (můžeme 250 g hladké mouky + 250 g polohrubé mouky)
35 g droždí čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí

Postup:
Vykynuté těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, vyválíme a naznačíme pomocí tvořítka na koblihy nebo skleničky kolečka, na ně dáme kousek marmelády, přiklopíme vykrojeným kolečkem a okraje přitiskneme a vykrojíme.
Necháme na vále ještě chvíli kynout.
V dostatečném množství tuku, aby koblihy při smažení plavaly, smažíme

Ilona: RADA, aby se koblížky při smažení neotvíraly (Ivanika)
Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

Martinka 7.5. 12:30  

Jsou skvělé,dělám po několikátý

Ivik 27.3. 13:28  

Tak jsem je dnes dělala poprvé - jsou výborné. Mohu se jen zeptat, nemám friťák - smažíte je na vařiči na pánvi (aby plavaly) nebo ve vyšším hrnci?

petra 8.2. 17:52  

super recept, vyborné koblížky, snad vydrží do rána

Veronika 16.2. 14:28  

Jsou super dneska delam dalsi varku :-)

Míša 18.9. 18:27  

byli víborné ... A doporučuji k tomu horké čokoládové KAKAO A VYHCUTNÁ TE SI TO JEŠTĚ LÍP !

Huriva 26.7. 20:46  

Jsem zapomněla dát cukr,tak jsem udělala něco jako šišky,smažila ve fritéze a obalila ve skořicovém cukru.Bylo jich teda mnoho:-)Příště z poloviční dávky,kdo se s tím má v tom vedru smažit:-)

Lucie 16.6. 10:38  

Dnes jsem dělala koblížky podle tohoto receptu a už ho mám v oblíbených.jsou výbornéééé.

vixen 8.4. 23:55  

super, díky! jen není dobré dávat "tekoucí" marmošku - měla jsem domácí od rodičů - marmoška téměř všechna vytekla už v průběhu kynutí, a pak pečením. Ale těsto teda vynikající! se zbytkem jsem udělal tzv. uzly a jen pocukrovala - jak z pekárny!!! doporučuji!

jinak těsto jsem vyválela na tak cca 0,5cm, ono tto pak ještě nakyne. Naznačila jsem si kolečka po celém vyváleném plátu a do půlky dala marmošku a druhou vykrojila, jen ty kolečka jsem trošku po obvodu "rozplácla" a pak přiložila na naznačené kolečko s marmeládou a vykrojila. Jen díky té blbé tekoucí marmeládě se mi to rozklížilo.

Anndy 3.3. 15:26  

doporučuji přečíst:
jak nejenom na první chléb

Anndy 3.3. 15:25  

Veru - suroviny jdou do pekárny tak, jak jsou napsány v receptu

Veru 3.3. 13:07  

Jaký je prosím postup přípravy těsta? Nikdy jsem s droždím nepracovala. :-(

T33 10.11. 21:14  

výborné jsou moooc dobré.diky

Anndy 19.5. 11:36  

Helka16 - smažím ve friťáku, takže na kamnech víc oleje a zprudka

Helka16 19.5. 8:58  

poradíte mi, prosím někdo, jak je mám smažit? Spíš zprudka na vysoký stupeň nebo pomaleji? Nemám s tím, žádné zkušenosti. Díky

Hanka+L+A+V 25.2. 22:44  

Vynikající recept! Koblížky krásně nadýchané a přímo žravé! Dávám jedničku s hvězdičkou! Určitě budu dělat často!

Gabi 25.8. 21:31  

Byl to první recept v nové pekárně a SUPER:-)

berusmamka 4.3. 20:21  

Jsou úžasné...už nebudeme péci obden vanilkový oblak..nyní to budeme střídat i s koblížkama :-))

klara3009 4.3. 20:01  

souhlasím - jsou výborné, mléka stačilo 150ml a těsto bylo akorát, jen se po nich zaprášilo...

eiculinda 27.2. 19:03  

koblížky se povedly, jsou výborné, jen jsem přidala ještě trochu citronové kůry.....

Mykes 27.2. 18:55  

Tak koblihy naprosto super!!!Dělala jsem je z poloviční dávky,kdybych náhodou musela vyklápět do koše.Ale nemusela.Předpokládám,že nedožijí rána.Opravdu výborné.

Alena1167 27.2. 9:56  

Dávala jsem taky jen 21 g droždí, víc rumu - 3 lžíce a jenom 3 žloutky, byly výborné!!!

Anndy 25.2. 16:57  

Mykes - cca 1cm?

Mykes 24.2. 19:02  

Ahoj.
Prosím o radu,jak vysoké má být těsto,když ho vyválíte,
Díky Radka

Dag-mar 23.2. 19:24  

Krásně se mi povedly. Dělala jsem je včera, pár jich zbylo na dnes a pořád jsou vláčné.
Zatím nejlepší, co jsem dělala. Asi už nebudu jiné zkoušet.

Želka 23.2. 17:47  

Výborné!!!

Aleona 23.2. 11:23  

Výborné koblížky,jen jsem dala o trochu méně droždí (pul kostky)a trochu mouky dosypala.Jen se po nich zaprášilo

I.v.k.a. 14.1. 8:15  

Byli výborný, ale víc mi chutnali, když se udělali bez marmelády. Byli líp nakynutý a takový plný (motánky-viz.moje foto). V některých koblihach s marmeládou jsem měla vzduchovou bublinu...ale těsto vynikající!!!!! :-)))

gapka 12.1. 23:04  

:-) priblizne, tak to jo. Budu koukat, kde je kopecek:-))) diiky, Anndy!

Anndy 12.1. 17:44  

gapka - uprostřed budeš mít marmeládu, takže tak přibližně budeš vědět, jak vykrojit

gapka 12.1. 17:33  

Takovy trapny dotaz: kdyz naznacena kolecka prikriji druhym platem, jak budu vedet, kde mam tu marmeladu = kde mam vykrajovat naostro??

Anndy 24.7. 18:02  

vynikající koblihy, smažila jsem v hrnci (jindy ve friťáku na nejvyšší stupeň). Místo másla jsem dala 10g oleje a 40g sádla.

EvikP 3.3. 23:32  

výborné...

bulisak 31.10. 16:43  

vyzkoušeno - jsou moooc dobré, hned byly pryč!! :-)

PŠENČICE 18.3. 13:25  

perfekt,zítra vyzkouším

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.