-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


0131. smažené béleše od Svetluska78

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 96%      

Suroviny:
300 ml mléka
2 žloutky
50 g rostlinného tuku
500 g polohrubé mouky
60 g moučkového cukru
špetka soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvarujeme béleše – těsto rozdělíme na 24 dílů a tvarujeme placičky.
Necháme ještě chvilku nakynout a smažíme v tuku. Po usmažení potíráme švestkovými povidly, dáme tvaroh umíchaný s cukrem a úplně nakonec zdobíme šlehačkou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

Yennifera 2.1. 15:02  

Pro Renatu: I u nás v Hodoníně je koupíš pod názvem bavorské vdolky, to jsi se nemusela stěhovat do čech :D Jinak úžasné těsto. Jdu dnes opět dělat.

Renata 15.11. 12:36  

Pro Míšu: Jsem z Hodonína a u nás se tomu opravdu říká béleše, dokonce jsme to mívali ve školní jídelně jako hlavní jídlo a také se to jmenovalo béleše. Teď žiji 12 let v Čechách a tady se to jmenuje vdolky nebo bavorské vdolky. Ale určitě ne koblihy, ty jsou plněné uvnitř, zatímco béleše nebo vdolky se potírají povidly nahoře, na to tvaroh případně šlehačka.

Kačka 7.4. 8:40  

pro Míšu: myslím, že máte na mysli spíše přesňáky, které se pečou na plotýnce až vyskakují puchýřky.

MerlinAmber 30.11. 18:55  

Dnes jsem dělal krásně se podařily a byly vinikající :-) Super recept díky

Kacisek 29.9. 16:27  

Dneska jsem také vyzkoušela, nechtělo se mi vážit 24 kousků, tak jsem vyválela placku a skleničkou vykrájela, než jsem stihla vzít foťák do ruky byly pryč... :-) Fakt super!! :-D

Madla 27.3. 12:12  

Moc dobré, chválím.

hanka 24.2. 14:53  

Jsou fakt moc dobrý,akorát mi taky vyskočily pořádně až když jsem je smažila.Hlavně,že se nakonec povedly.

Karel63T 31.3. 12:20  

Velká mňamka, jen se po nich zaprášilo

m7 7.3. 13:31  

dobrý den ,opravdu jsou moc dobré.V neděli ke kávě chutnají všem.Dekuji

daschi111@email.cz 1.3. 15:31  

Dobrý den u nás doma se také jmenují beleše a jako nádivku babička dávala dušenou mrkev smíchanou s mletým mákem a cukrem.Nemělo to chybu.Prostě babičky umí!!Babička umřela a recept si vzala s sebou.Touto cestou díky za něj.:-)))

Vaji 21.1. 18:27  

pro Míšu: babička z Kyjova dělala beleše na plotýnce takto. 1kg polohr. mouky,1 žloutek, kvasnice, osolit, 1 lžíce cukru,3 lžíce oleje, mléko. Kvásek: 4 lžíce cukru, kvasnice, mléko.

Vypracovat těsto, povidla dovnitř, udělat placku a úpéct na plotýnce, pomastit máslem nebo ceresem a obalit v cukru s mákem.

liculik 14.12. 13:36  

a neviete nahodou, ako sa to vola po slovensky??? inak vyzera to velmi dobre , mnam :-)

ERIKA 15.11. 8:56  

U nás su to take béleše,jako u nás u Hodonína a včíl čekám až to nakyne a pustím sa do teho,tož mě držte pěsti!A dobrý šmak!

Jula 28.10. 15:19  

u nás sú to bélešky, tož jiný kraj aj mrav

míša 12.10. 18:55  

čekala jsem opravdu beleše(tj.suché těsto na litinové plotýnce pečené placičky)toto jsou koblihy.chtěla bych sehnat recept na pravdu původní beleše.

Evisa 4.8. 13:58  

Tak pro mě to jsou taky vdolky, ale opravdu vynikající...smažila jsem ve friťáku a krásně vyběhly, jsou nadýchané, super! Je lepší je udělat menší, protože opravdu potom zvětší objem tak 3x! Pochutnali jsme si.

Zoufalka 6.3. 19:45  

Výborný recept. Přidala jsem do těsta jeden vanilkový cukr a kápla jsem tam trochu rumu. Moc jsme si pochutnali!!!

Very... 5.2. 15:06  

Vdolky jsou moc dobré. Akorát jsem měla strach, že nenakynou. Těsto bylo pořád skoro stejné. Tak jsem je začala po 40ti minutách péci a teprve v oleji krásně vyskočily, myslím, že na dvojnásobek. :-)

Hannyk 14.1. 19:13  

dnes sem je zkusila a výborné!!!krásně nadýchané a super

kacaba84 28.12. 15:35  

Světluško, u nás se tomu tady taky říká vdolky, ale to nic nemění na tom, že receptík je úúúúžasný. Vdolky byly vynikající. Všichni jsme se olizovali až za ušima.

Norreen 23.10. 22:48  

vynikající

Anndy 24.7. 17:59  

moc dobré!!!

hagi 10.5. 15:23  

u nás se neříká báleše, ale beleše, nevykrajuju, princip belešů je , že se vytahujou a dělají se přes celou pánev, pak mažeme povidlím a sypeme mákem

emmaa 3.4. 12:31  

TO JSOU VDOLKY?NÁZEV BÁLÉŠE MI NENÍ NĚJAK ZNÁM. NĚKDO JE MÁ SPÍŠE JAKO LÍVANCE, TA NEVÍM....

jana308 14.1. 18:17  

bezva,jen jsem nevykrajovala,na to jsem byla docela líná

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.