-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


0207. croasanty II. od Irena.

Autor: Irena.
   Hodnocení: 16%      

Suroviny:
300 ml mléka
2 lžíce cukru
1,5 lžičky soli
420 g polohrubé mouky
1 lžíce sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí
250 g másla

Postup:
Vše, kromě másla dáme do pekárny a necháme vykynout.
Máslo rozválíme mezi dvěma mikroteny na obdélník 10 x 15 cm a zabalíme do kynutého těsta jako dopis, ten přeložíme a vyválíme – 3 x za sebou. Dáme vždy na 2 hodiny do lednice (znovu zopakujeme trojí přeložení + vyválení, podruhé dáme do lednice a zopakujeme trojí přeložení + vyválení)
Pak z těsta umotáme 12 rohlíků (postup u receptu č. 80), které necháme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem kynout do zdvojnásobení objem. Pomašlujeme vejcem smíchaným s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C dozlatova.
Hotové croasanty ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.