Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0402. tmavé makové kaiserky od Rominska

Autor: Rominska
   Hodnocení: 20%      

Suroviny:
300 ml vody
1 - 2 lžíce oleje
1 lžička soli
200 g špaldové mouky
140 g pšeničné celozrnné mouky
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), uděláme bochánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a pomocí raznice na kaiserky nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme nemletým mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové kaiserky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

hekute 26.9. 14:47  

Kaiserky jsou výborné, taky jsem přidala asi 3 PL hl.mouky a trochu víc soli než je v receptu - jinak jsou moc dobré...a dávám*****

Zaneta98 13.4. 17:04  

Tak jsem také vyzkoušela a musím pochválit. Jsou výborné!! Nadýchaný a křupavý.... Pokud se zdají někomu málo slané, tak pro příště snad jen přidat trochu soli :)Jsou výborné

Jana Remková 31.5. 19:36  

Nevím, jestli jsou bez chuti, ale vypadají úžasně!! Já nevím, jak se to tady ovládá, prosila bych moc autorku receptu, jestli by se mi neozvala na meil Hulova.Remkova@seznam.cz Děkuji Jana

boxina 17.4. 14:35  

pod názvem kaiserka doufám, že budou stejné chutí jak kupované...bohužel tyto kolem pravé kaiserky ani neprošly. Jsou sice nadýchané, křupavé..ale skoro bez chuti

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.