Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0412. pasta per pizza od Irena.

Autor: Irena.
   Hodnocení: 23%      

Suroviny:
asi 650 ml vlažné vody
1 rovná lžíce jemné mořské soli
1 lžíce zlatého pískového cukru
800 g hladké bílé mouky s vyšším obsahem lepku
200 g hladké semolinové mouky nebo hladké bílé mouky s vyšším obsahem lepku
14 g sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

Postup:
Těsto je na 6 - 8 korpusů z 1/4 surovin jsou 2 pizzy.
Vykynuté těsto buď rozdělíme na dva díly. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje necháme vyšší. Přendáme nejlépe na vyhřátý plech. Potřeme směsí z: passaty, sušeného česneku, oregana, olivového oleje. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.
Pro pizzu je lepší sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

foto postup / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.