-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Pitta se zeleninovou náplní

Autor: Ajna - další recepty
   Hodnocení: 16%      

Suroviny:
Těsto:
100 ml vody
100 ml podmáslí
5 PL zakysané smetany
3 PL olivového oleje
2 žloutky
100 g hladké mouky
200 g pšeničné polosvětlé mouky
200 g špaldové jemně mleté mouky
1 ČL soli
2 ČL mletého kmínu
1 ČL mletého koriandru
3 utřené stroužky česneku
1 ČL cukru
30 g čerstvého droždí

Náplň:
2 středně velké cibule
2 červené papriky / kapie /
20 vypeckovaných černých oliv
200 g čerstvých žampionů
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 ČL bylinkové soli
2 ČL oregana
1 ČL majoránky
2 stroužky česneku, nakrájeného na tenké plátky
100 g tučného taveného sýra / nejméně 60% t.v.s.- Apetito, Smetanito apod./

Postup:
Vyrobíme kynuté těsto v domácí pekárně, popř. tradičním způsobem .
Těsto vyklopíme do olejem vymazané nákypové formy- cca 26 cm průměr, necháme znovu dokynout až zdvojnásobí objem, potřeme rozehřátým máslem nebo olejem a pečeme na 180 oC asi 25 min. dozlatova.
/Pekla jsem přímo na rozpálené keramické dlaždici na pečícím papíře/. Nezapomeňte dát na dno trouby nádobu s horkou vodou.
Pittu nechte zchládnout na roštu, překrojte napříč a naplňte náplní.

Příprava náplně :
Na oleji zpěňte cibuli nakrájenou na tenká kolečka, plátky česneku, přidejte žampiony, kapii nakrájenou na tenké proužky, olivy nakrájené na proužky a koření, poduste do měkka. Odstavte a vmíchejte tavený sýr.

Postup:


Názory čtenářek

Praktik 20.9. 8:32  

Heligon má pravdu, ovšem chyba není v podmáslí a zakysance, ale v Smetanitu a Apetitu. Tyto sýry nemají propagovaných 60% TVS, obyčejně jsou do 50%, takže jsou vyřazeny z neutrálu. Paní Kořínková je formát, ale je příliš ortodoxní. Je pouze českou kapacitou na dělenou stravu, s nikterak velkým argumentačním a odborně zdatným zázemím. No a holky po ní opisují i její kiksy (ovšem pravděpodobně dobře míněné).

Heligon 2.1. 22:09  

jo-jo .... má pravdu !!!! jste omezené kozy, které znají jen Kořínkovou !!!

jo-jo 21.5. 12:49  

noo, já bych autorku receptu zase až tak nekritizovala, suroviny se zdají,že jsou nevhodné pro dělenku, ale záleží, kde se inspirovala. je několik autorů knih, kde se v malém množství kysaná smetana a podmáslí mohou kombinovat se škrobovou skupinou, neboť jsou řazeny do skupiny neutrálních potravin. Kombinovaná strava podle Ursuly Summové nabízí podobné recepty

amlad 10.3. 19:22  

Nepatří do dělené stravy,popletete tím začátečníky

marcyi 11.5. 19:06  

tohle taky není dělená jen ty začátečníky zblbnete !!!!

Kozláci 6.10. 6:21  

Patrně o dělené stravě nevíte zhola nic, ale těm co si PITTU upečou přejeme dobrou chuť.

Jija 29.5. 2:00  

Nějak mi není jasné, co má tento recept společného s dělenou stravou.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.