Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Pitta se zeleninovou náplní

Autor: Ajna - další recepty
   Hodnocení: 16%      

Suroviny:
Těsto:
100 ml vody
100 ml podmáslí
5 PL zakysané smetany
3 PL olivového oleje
2 žloutky
100 g hladké mouky
200 g pšeničné polosvětlé mouky
200 g špaldové jemně mleté mouky
1 ČL soli
2 ČL mletého kmínu
1 ČL mletého koriandru
3 utřené stroužky česneku
1 ČL cukru
30 g čerstvého droždí

Náplň:
2 středně velké cibule
2 červené papriky / kapie /
20 vypeckovaných černých oliv
200 g čerstvých žampionů
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 ČL bylinkové soli
2 ČL oregana
1 ČL majoránky
2 stroužky česneku, nakrájeného na tenké plátky
100 g tučného taveného sýra / nejméně 60% t.v.s.- Apetito, Smetanito apod./

Postup:
Vyrobíme kynuté těsto v domácí pekárně, popř. tradičním způsobem .
Těsto vyklopíme do olejem vymazané nákypové formy- cca 26 cm průměr, necháme znovu dokynout až zdvojnásobí objem, potřeme rozehřátým máslem nebo olejem a pečeme na 180 oC asi 25 min. dozlatova.
/Pekla jsem přímo na rozpálené keramické dlaždici na pečícím papíře/. Nezapomeňte dát na dno trouby nádobu s horkou vodou.
Pittu nechte zchládnout na roštu, překrojte napříč a naplňte náplní.

Příprava náplně :
Na oleji zpěňte cibuli nakrájenou na tenká kolečka, plátky česneku, přidejte žampiony, kapii nakrájenou na tenké proužky, olivy nakrájené na proužky a koření, poduste do měkka. Odstavte a vmíchejte tavený sýr.

Postup:


Názory čtenářek

Praktik 20.9. 8:32  

Heligon má pravdu, ovšem chyba není v podmáslí a zakysance, ale v Smetanitu a Apetitu. Tyto sýry nemají propagovaných 60% TVS, obyčejně jsou do 50%, takže jsou vyřazeny z neutrálu. Paní Kořínková je formát, ale je příliš ortodoxní. Je pouze českou kapacitou na dělenou stravu, s nikterak velkým argumentačním a odborně zdatným zázemím. No a holky po ní opisují i její kiksy (ovšem pravděpodobně dobře míněné).

Heligon 2.1. 22:09  

jo-jo .... má pravdu !!!! jste omezené kozy, které znají jen Kořínkovou !!!

jo-jo 21.5. 12:49  

noo, já bych autorku receptu zase až tak nekritizovala, suroviny se zdají,že jsou nevhodné pro dělenku, ale záleží, kde se inspirovala. je několik autorů knih, kde se v malém množství kysaná smetana a podmáslí mohou kombinovat se škrobovou skupinou, neboť jsou řazeny do skupiny neutrálních potravin. Kombinovaná strava podle Ursuly Summové nabízí podobné recepty

amlad 10.3. 19:22  

Nepatří do dělené stravy,popletete tím začátečníky

marcyi 11.5. 19:06  

tohle taky není dělená jen ty začátečníky zblbnete !!!!

Kozláci 6.10. 6:21  

Patrně o dělené stravě nevíte zhola nic, ale těm co si PITTU upečou přejeme dobrou chuť.

Jija 29.5. 2:00  

Nějak mi není jasné, co má tento recept společného s dělenou stravou.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.