-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


0640. trdelníky od Svetluska78

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 100%      

Suroviny:
4 žloutky
20 ml rumu
100 ml mléka
60 g másla + 20 g sádla
60 g moučkového cukru
5 g soli
500 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

na pomašlování - bílek
na obalení - vlašské a lískové ořechy
na mašlování při pečení - rozpuštěné máslo
na konečné obalení - cukr + vanilkový cukr

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na cca 30 dílů, vždy vyválíme váleček a namotáme na olejem potřenou trubičku (na kremrole).
Každý trdelník pomašlujeme bílkem a obalíme v ořechách.
Při pečení každých 5 minut potíráme rozpuštěným máslem.
Pečeme 10 minut na 250°C, pak stáhneme na 180°C a pečeme ještě cca 10 minut. Po upečení obalíme v cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Pokud nemáme trubičky, použijeme pivní lahve nebo přesnídávkové skleničky. Přiblížíme se tak velikosti pravých trdelníků.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

IVČA-SUSOVA 14.10. 20:25  

chutově jsou skvělé,ale těsto v pekárně bylo sypké a tak jsem přidala 1dc mlíka navíc a super , nakynula celá pekárna

Petr+66+ 3.12. 19:52  

Po upečení super, ale těsto při válení mělo snahu se trochu trhat, bylo tužší a moc nenakynuté.

Pivní lahve jsou v pohodě (pokud je nehodíte po upečení do vody :-D ), po upečení se to krásně dá stáhnout, a aby se to neodmotávalo je vhodné konce zasunout pod vedlejší "závit".

Pro představu:

pečinka 18.4. 21:44  

Jsou super,vše podle receptu akorát jsem nepekla na 250 st.,stačilo 200st.

Anndy 8.2. 15:55  

6jaja - horkovzduch nemám, ale všeobecně se radí o 10°C méně než je uváděno v receptu

6jaja 7.2. 23:43  

Jakou mám dát teplotu u horkovzdušné trouby...může mi někdo poradit..díííky

Vlasta35 2.2. 18:25  

Trdelník mě láká, ale nedovedu si představit jak to drží na té pivní lahvi? A nerupne to v troubě? taky nemám trubičky na kremrole

Anndy 23.11. 15:20  

mindas - jak při pečení bez skleničky???? Ono se to peče na tom!!!! Jinak je jasný, že to tvar neudrží!

mindas 23.11. 13:10  

Andy, dík za radu.Když je udělám třeba na skleničce, nemusím se bát, že při pečení /bez skleničky/ mi klesnou. Prosím promin, ptám se jako začátečník. Stejně díky.

Anndy 22.11. 20:59  

mindas - je to přímo v postupu: Pokud nemáme trubičky, použijeme pivní lahve nebo přesnídávkové skleničky. Přiblížíme se tak velikosti pravých trdelníků.
Jedná se o kovové trubičky třeba na kremrole. venda1 použila třeba i kovové,ale i dřevěné rukojeti od vařečky, měchačky a pod.

mindas 22.11. 16:51  

Mám dotaz, na co navíjíte ty trdelniky, vypadají báječně.Dík za radu.

žůža 3.4. 20:09  

Tak jsem ty trdrlníky dopekla,jsou moc dobré,jen těsto bylo tužší a při válení se mi trhalo.Zkusím příště dát víc tekutiny

peterson 12.3. 20:48  

jsou super super dííííííííík

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.