Vaření s Dámou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Vaření s Dámou
Vaření s Dámou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Předkrmy teplé
Předkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Různé


0640. trdelníky od Svetluska78

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 100%      

Suroviny:
4 žloutky
20 ml rumu
100 ml mléka
60 g másla + 20 g sádla
60 g moučkového cukru
5 g soli
500 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

na pomašlování - bílek
na obalení - vlašské a lískové ořechy
na mašlování při pečení - rozpuštěné máslo
na konečné obalení - cukr + vanilkový cukr

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na cca 30 dílů, vždy vyválíme váleček a namotáme na olejem potřenou trubičku (na kremrole).
Každý trdelník pomašlujeme bílkem a obalíme v ořechách.
Při pečení každých 5 minut potíráme rozpuštěným máslem.
Pečeme 10 minut na 250°C, pak stáhneme na 180°C a pečeme ještě cca 10 minut. Po upečení obalíme v cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Pokud nemáme trubičky, použijeme pivní lahve nebo přesnídávkové skleničky. Přiblížíme se tak velikosti pravých trdelníků.







Názory čtenářek

IVČA-SUSOVA 14.10. 20:25  

chutově jsou skvělé,ale těsto v pekárně bylo sypké a tak jsem přidala 1dc mlíka navíc a super , nakynula celá pekárna

Petr+66+ 3.12. 19:52  

Po upečení super, ale těsto při válení mělo snahu se trochu trhat, bylo tužší a moc nenakynuté.

Pivní lahve jsou v pohodě (pokud je nehodíte po upečení do vody :-D ), po upečení se to krásně dá stáhnout, a aby se to neodmotávalo je vhodné konce zasunout pod vedlejší "závit".

Pro představu:

pečinka 18.4. 21:44  

Jsou super,vše podle receptu akorát jsem nepekla na 250 st.,stačilo 200st.

Anndy 8.2. 15:55  

6jaja - horkovzduch nemám, ale všeobecně se radí o 10°C méně než je uváděno v receptu

6jaja 7.2. 23:43  

Jakou mám dát teplotu u horkovzdušné trouby...může mi někdo poradit..díííky

Vlasta35 2.2. 18:25  

Trdelník mě láká, ale nedovedu si představit jak to drží na té pivní lahvi? A nerupne to v troubě? taky nemám trubičky na kremrole

Anndy 23.11. 15:20  

mindas - jak při pečení bez skleničky???? Ono se to peče na tom!!!! Jinak je jasný, že to tvar neudrží!

mindas 23.11. 13:10  

Andy, dík za radu.Když je udělám třeba na skleničce, nemusím se bát, že při pečení /bez skleničky/ mi klesnou. Prosím promin, ptám se jako začátečník. Stejně díky.

Anndy 22.11. 20:59  

mindas - je to přímo v postupu: Pokud nemáme trubičky, použijeme pivní lahve nebo přesnídávkové skleničky. Přiblížíme se tak velikosti pravých trdelníků.
Jedná se o kovové trubičky třeba na kremrole. venda1 použila třeba i kovové,ale i dřevěné rukojeti od vařečky, měchačky a pod.

mindas 22.11. 16:51  

Mám dotaz, na co navíjíte ty trdelniky, vypadají báječně.Dík za radu.

žůža 3.4. 20:09  

Tak jsem ty trdrlníky dopekla,jsou moc dobré,jen těsto bylo tužší a při válení se mi trhalo.Zkusím příště dát víc tekutiny

peterson 12.3. 20:48  

jsou super super dííííííííík

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.