-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


0687. corny sezam alá cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 81%      

Suroviny:
200 ml kefíru
300 ml vlažné vody
3 lžíce oleje
400 g pšeničné celozrnné mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce lněných semínek
1 lžička cukru
2,5 lžičky soli
2,5 lžičky sušeného nebo větší 1/2 čerstvého droždí

Postup:
Každý máme kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4, ale až i 8 dílů, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Lehce pomašlujeme vodou a vršek obalíme v semínkách (sezam, lněné semínko) a naskládáme na bagetový plech nebo na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a můžeme nechat chvilku nakynout (nemusí se).
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C / 15 - 20 minut (horkovzduch).

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

yennifera 4.3. 19:33  

Dnes upečeny bagetky a srdíčka. Všichni nadšení včetně dětí. Určo brzo zopakuji. Moc díky za skvělý recept :)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.