Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0687. corny sezam alá cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 81%      

Suroviny:
200 ml kefíru
300 ml vlažné vody
3 lžíce oleje
400 g pšeničné celozrnné mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce lněných semínek
1 lžička cukru
2,5 lžičky soli
2,5 lžičky sušeného nebo větší 1/2 čerstvého droždí

Postup:
Každý máme kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4, ale až i 8 dílů, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Lehce pomašlujeme vodou a vršek obalíme v semínkách (sezam, lněné semínko) a naskládáme na bagetový plech nebo na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a můžeme nechat chvilku nakynout (nemusí se).
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C / 15 - 20 minut (horkovzduch).

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

yennifera 4.3. 19:33  

Dnes upečeny bagetky a srdíčka. Všichni nadšení včetně dětí. Určo brzo zopakuji. Moc díky za skvělý recept :)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.