Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0804. anglické rohlíky od Ajna

Autor: Ajna
   Hodnocení: 100%      

Suroviny:
260 g vody
180 g mléka
1 lžíce sádla
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2,5 lžíce bramboráku v prášku nebo sušené bramborové kaše
50 g žitné chlebové mouky
600 g pšeničné hladké mouky
1 lžička cukru
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme olivovým olejem smíchaným grilovacím kořením, poklademe proužky anglické slaniny, kolečky Poličanu a zasypeme nahrubo strouhaným sýrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 190°C / 20 - 25 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Technická poznámka:
NÁKLADY:
suroviny ve výše uvedeném receptu + 200 g anglické slaniny + 150 g sýra Ementaler (Penny market) + 10,- Kč energie za troubu a 1,-Kč za pekárnu=
18 rohlíků / 85,- Kč
t.j. 4,70 Kč / 1 ks

Anndy dělala z 3/4 dávky a pro klasickou pekárnu dvouhákovku těsto akorát, až k víku:
195 g vody
135 g mléka
1 lžíce sádla
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2 lžíce sušené bramborové kaše
38 g žitné chlebové mouky
450 g hladké pšeničné mouky
1 lžička cukru
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

foto postup I / klik


video postup / klik



Názory čtenářek

No.emi 2.7. 10:12  

Naše oblíbené rohlíky, pečeme je často...a zatím se nepřejedly ;-).

vakoule 6.4. 8:26  

no jo ty museji byt dobre

modrina 2.1. 13:29  

Dělala jsem je nezdobené na silvestrovskou oslavu u přátel. Krom malé úpravy poměru mouky (500 g hladké + 150 g chlebové žitné) jsem do puntíku dodržela recept - těsto bylo dokonalé, naprosto se nelepilo, skvěle se s ním pracovalo, a hotové klásky a houstičky měly takový úspěch, že jsem je druhý den dělala znovu. :) Díky za recept, je opravdu perfektní! Příště je vyzkouším i se sýrem a slaninou. :)

No.emi 11.9. 21:02  

Jen poznámka ;-). Na základě hustoty vody - 1000 kg/m3, je tedy v podstatě úplně jedno, jestli dáte množství v gramech nebo v ml, protože množství je shodné :-). Pokud tedy nemáte doma vodu mořskou, ta má hustotu krapet větší - 1025 :-) ;-) :-D.

jirina27 11.9. 15:26  

Tak jsem konečně také vyzkoušela, nemají chybu, výborné, asi budu muset dělat pořád, prostě dobrota!

daffne 21.4. 20:27  

Jsou výborné, u nás se vždy po nich jen zapráší.

Marsyk 27.2. 11:35  

Nejlepší co jsem kdy jedla! Jen mám problém s těstem, i když jsem v průběhu hnětení přidala mouku, po vykynutí se těsto stále dost lepilo, po propracování s přidáním mouky bylo jak má být. Nemám dovažovací váhu a tak jsem tekutiny dávala v ml - tam bude nejspíš ten problém :( Příště zkusím dát méně tekutin. Ale i tak se povedly znamenitě!

zzanzi 9.2. 18:05  

delam rohlicky jsou super ale potiram kecupem a na to kladu-vic nam chutnaji ale jinak super

Willa 26.3. 14:29  

Pekla jsem dle receptu a jsou výborné.Plnila jsem sýrem a angl.slaninou a potřela gril.kořením.

čtyřlístek 29.1. 10:54  

Pekla jsem rohličky už několikrát a vždycky jsou super,vynikající recept

sirana 19.1. 17:18  

19.1.2011 dnes jsem vyzkoušela s poloviční dávky tyhle anglické rohlíky a jsou boží Prostě nemají žádnou chybu.Doporučuji všem kdo je ještě nezkusili.Jsou mnohem chutnější než kupované.SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!

oszor 3.5. 23:27  

Tak jsem je konečně taky vyzkoušela a úžasné!! Dělala jsem je do práce, takže jsem potřebovala více kousků. Byly sice trochu menší - asi jako kupovaný rohlík, ale vyšlo mně jich z této dávky 24 (foto zde nahoře). Jinak jsem se bez reptu držela tohoto receptu :-)))))

Tapi 10.4. 8:48  

peču poněkolikáté,teď jsem testovala novou MV troubu a VYNIKAJÍCÍ

Marsi 27.3. 22:56  

Jsou naprosto skvělé, těsto dokonalé, zařazuji mezi oblíbené.

Tallu 17.2. 8:05  

prostě mňamoznííí

Martina 22.11. 16:49  

Musim rict,ze jsem se bala ....ale jsou vynikajicni:-)))Doporucuju!!!!!Konecne jeden z dobrych receptu.A deti chteli druhy den znovu:-))

avr 16.11. 18:04  

piekla som ich prvy krat su troska baculate ale zato vyborne super recept odporucam a diky

andrellis 14.9. 14:35  

Musím se připojit opravdu VÝBORNÉ rohlíčky, super recept.

Anndy 3.8. 21:45  

FIS - právě proto, že autorka použila dovažovací váhu. Nic se ale nedělej g = cca ml. Hustotu těsta si stejně ohlídáš během hnětení

FIS 3.8. 20:10  

Mohla bych se zeptat proč jsou tekutiny v gramech?? Mám obyč váhu a tam to bude těžké zvážit dobře.

Anndy 20.6. 0:22  

macikovec - u receptu č.717 je odkaz na video, který najdeš i zde vlevo POSTUPY / PEČEME S DÁMOU ROHLÍKY

macikovec 19.6. 20:37  

Rohlíčky jsou vynikající !!!!!!!!!!!!!!!! Akorád bych potřebovala poradit jak správně se motají rohlíky. Dle postupu u receptu č.80 mi to vůbec nejde.

ali002 31.5. 17:55  

Anglicke rohliky výborný,receptik doporucuji.Jsou lepsí než v krame za 16kc

Šárec 12.5. 19:11  

Tradiční rohlíčky které u nás jedou často na večeři, vždycky se povednou!! Dnes jsme zkusili trochu zdravější obměnu, dali jsme dvě lžíce olivového oleje a vynechali sádlo a místo 50g žitné mouky dali 100 a tím pádem ubrali hladké mouky na 550. Máme je v troubě ale těsto bylo super a věřím že budou skvělé jako vždy :-))

trnovacka 7.4. 23:12  

Naprosto úžasný rohlíky,po dlouhé době jsem jedla něco tak úžasného.Byl to můj druhý pokus s pekárnou.takže díky moc za recept trnovačka

Safirra 10.3. 9:13  

Jsou naprosto úžasné!

cinie 25.1. 20:40  

Jani, fakt úúúúúúúúúžasný.....super těsto a vynikající mňamka.....až teď jsem si všimla, že máš tekutiny v g....no já starej zbrklouš jsem to lila do odměrky na ml, ale fakt to byla BOMBA!!!!!!!

aanuska 22.1. 21:13  

super recept,plnila som aj do rožkov a aj slaninku a syr na vrch, odporúčam každému

Tapi 22.1. 21:07  

Taky jsem dělala z 3/4 dávky,byla toho plná pekárna.Místo sušené bramborové kaše použila jsem bramborák.VYNIKAJÍCÍ!Jen tak,tak jsem je stačila vyfotit :-)

Anndy 17.1. 21:36  

Tapi - ano, opravdu v gramech

Tapi 17.1. 20:52  

mam dotaz - ta voda je v gramech?

nejdeto 17.1. 20:12  

Tak nevím kde se stala chyba, dala jsem všechno podle receptu, těsto se krásně hnětlo, krásně vykynulo. Po vytažení z DP se mi hrozně lepilo, všechno jsem ale zmákla a výsledek byl vynikající. Určitě budu dělat znovu, třeba mě trkne, kde je ta zrada.

1evulka 5.1. 8:34  

Výborné, potřela jsem česnek. kořením a byly hned pryč. Foto jsem nestihla byly rychlejší

alus.s 24.11. 18:33  

pekla jsem podruhé a opět vynikající. Těsto super, rohlíky chuťově hmmmmmmm mňam. 16 kousků cca 190°C 22 min

rejt 13.11. 22:16  

Chci moc poděkovat za úžasný recept a vřele ho doporučuji. Rohlíky zmizely rychlostí světla. Byly M Ń A M Ó Z N Í.

alus.s 10.11. 21:50  

těsto nádhera, výborně zpracovatelné, rohlíky mňamózní, vláčné. Super recept.

BABY-EVIK 5.11. 15:57  

zkoušela jsem anglické rohlíky poprvé a byli opravdu výborné! Do těsta jsem si ještě přidala lněné semínko. Potřela jsem je grilovacím kořením. MŇAM!

iwetka_a 26.10. 13:04  

jsou fakt super doma se ponich jen zaprášilo

Martik69 5.10. 11:33  

jsou výborné, jenom těsta je plná pekárna (domo3975) tak jsem ho musela shodit

BettyM 11.9. 10:40  

Moc dobré, s těstem se krásně pracuje, dobře se tvaruje a i druhý den jsou výborné - teda pokud zbydou :o))

Ilcia 6.9. 11:51  

teda ty jsou jak peřinky,fakt vynikající,doporučuji všem a samozřejmě díky za receptíček

Jitisek 3.9. 19:30  

super, naše oblíbené

Želka 30.8. 12:22  

Vynikajúce!!!!

EVČA23 12.8. 12:30  

Je to opravdu dobrota mohla bych peci každý den!!!!!

Anndy 24.7. 16:33  

VY-NI-KA-JÍ-CÍ! Super - bomba - skvělý!

svabe 23.7. 7:46  

senzační a moc dobré

Reiki 17.7. 14:42  

Senzace.Krásně se s těstem pracuje, bez podsypávání.Z této dávky jsem udělala 6 rohlíků 6 zapečených klobás a 12 zelňáků.Chutnaly znamenitě.Dík Ajni!

petra 26.6. 17:55  

vinikajici dobrota

blizenec 6.6. 15:11  

super,super,super...

elki 27.5. 22:42  

Opravdu vynikající

sarrafinka 18.5. 19:08  

jedním slovem vynikající

ivka01 7.5. 20:51  

Sú vynikajúce, použila som len hladkú múku a potierala pizza korením, super! Nestačila som odfotiť...

vaha 3.4. 20:07  

Jsou senzační,potírala jsem ďábelským kořením,nemělo to chybu.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.