Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0843. arašídové housky s bylinkami od cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 24%      

Suroviny:
300 ml vody
150 ml bílého jogurtu
1 lžíce oleje
300 g polohrubé mouky
150 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky speciál
1 sáček křupky z Alberta - 100 g (jsou měkké) - sáček necháme zavřený a prstama rozmačkáme a přisypeme do mouky
1 lžíce sušené petrželky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička cukru
2 lžičky soli
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), rohlíky (postup u receptu č. 80) a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem rozkvedlaným s trochou mléka a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

rob1 7.4. 13:47  

jsou výborné,česneku jsem dala 2 lžičky a snesly by i víc

Kida1 4.4. 10:53  

Včera večer jsem je pekla. Jsou výborné, jen toho česneku příště dám 2 lžičky.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.