Vaření s Dámou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Vaření s Dámou
Vaření s Dámou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Předkrmy teplé
Předkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Různé


Pohanka po italsku

Autor: Petal76 - další recepty
   Hodnocení: 14%      

Suroviny:
Tento receptík jsem opsala tady na dámě, rozhodně není můj, ale vypadá lákavě, tak jsem ho sem dala ať pak nemusím dlouho hledat, doufám, že se na mě autorka nebude zlobit 1 hrnek pohanky
1 balíček mraž. zeleninové směsi s kukuřicí
3 velká rajčata
svazek jarní cibulky
5 stroužků česneku
2 PL oliv. oleje
pepř
sůl
čerstvá bazalka
oregano

Postup:

- pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, potom odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 20 min. Na pánvi rozehřejeme oliv. olej, na kterém osmahneme mraž. zel. směs. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme k osmahnuté zelenině, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky , přidáme nakrájenou jarní cibulku, dáme k zelenině a krátce osmahneme. Čerstvou bazalku najemno nasekáme, přidáme ke směsi, okořeníme oreganem, přidáme pohanku, zamícháme a můžeme dlabat.
Podotýkám, že recept není můj vlastní, ale mám ho vyzkoušený a moc dobrý! Lze přidat i lžíci parmazánu. Jsou z toho tak tři větší porce.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.