Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0868. chlebánky od SHana

Autor: SHana
   Hodnocení: 31%      

Suroviny:
150 ml bílého jogurtu
200 ml vody
1 lžička citronové šťávy
1 lžička Sladěnky (medu nebo cukru)
1 lžíce soli
3 lžíce olivového oleje
150 g pšeničné celozrnné mouky
150 g pšeničné hladké mouky
200 g pšeničné polohrubé mouky
špetka bioprášku do pečiva (bez fosforečnanů - vinný kámen)
50 g vloček (žitných, ovesných)
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžíce slunečnicových semínek a kmínu

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak vršek nařízneme do kříže, pomašlujeme vejcem smíchaným s vodou, posypeme jáhelnými vločkami, tmavými a světlým sezamovým semínkem, hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 210°C / cca 20 minut.
Hotové chlebánky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

budulinka2 16.10. 17:16  

Zapomněla jsem napsat, že jsem dala dvě PL kvásku.

budulinka2 16.10. 17:11  

Jsou moc dobré, nemusela jsem ani nic přidávat, super těsto. Všem můžu doporučit a přidávám hvězdičku.

macek44 7.7. 8:10  

tak vám řeknu:jsou fantastické!!

ivisek 23.4. 18:21  

moc dobre diky akorat sem nestacila vyfotit :o))

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.