-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


0898. vdolky babičky eva.sv

Autor: eva.sv
   Hodnocení: 34%      

Suroviny:
280 ml mléka
3 lžíce rozpuštěného sádla
1 vejce
1/2 lžičky cukru
2 lžičky soli
500 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na cca 15 dílů a vytvarujeme bulky. Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a mírně sploštíme. Pomašlujeme vejcem, posypeme hrubou solí a mákem a necháme cca 10 minut odpočinout. Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové vdolky pomašlujeme rozpuštěným sádlem a necháme chladit na mřížce.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

marie 11.6. 19:22  

byli vynikajci i nas pes je jedl

zuzu 10.2. 11:26  

Podle názorů tady vidím, jiná hospodeň jiný výsledek... každá mouka je jiná, každé droždí je jiné... člověk to musí vychytat. Jdu je zkusit, jsem zvědavá:-)pak napíšu výsledek

rehek 29.1. 10:15  

Peču je z menšího množství mouky, jsou vynikající !

Anndy 5.5. 20:43  

kapitol - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

kapitol 5.5. 13:16  

Mám pekárnu LG.Peču a vařím 21 let.Ale tohle těsto jsem hodlala hodit do koše.
Vykynulo do půl nádoby, strašně tuhé a nedalo se s ním vůbec pracovat.
Držela jsem se do puntíku dle receptu.
Přesto jsem vdolky dala péci.
Chuťově jsou ale opravdu dobré.

Anndy 24.7. 16:22  

12 minut před koncem kynutí byla těsta plná pekárna, tak jsem těsto vyndala a zpracovala. Těsto je skvělý, nemusí se dolévat ani dosypávat, je akorát! Vdolků jsem měla 16ks.

marduch 21.5. 18:30  

Jsou úžasné.

Reiki 16.5. 11:28  

Včera jsem upekla, byly výborné.S Těstem se velmi dobře pracuje.Doporučuji!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.