Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0903. rohlíky pro karbaníky od AliceD

Autor: AliceD
   Hodnocení: 72%      

Suroviny:
300 ml mléka
150 g rozpuštěného másla
1 žloutek
2 lžičky soli
půl lžičky pepře
1 lžička červené papriky
350 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí
150 g strouhaného sýru
50 g Nivy

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme a umotáme rohlíky, které plníme plátkem anglické slaniny. Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme 15 minut pod utěrkou kynout. Pak pomašlujeme žloutkem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 12 - 15 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



Názory čtenářek

helade 27.5. 10:38  

Tak tyto rohlíčky nemají chybu,jsou vynikající k vínu, jen se po nich zaprášilo.

Nelinka 23.1. 17:30  

Dnes jsme je dělala a jsou výborné!Těsto krásně vláčné. Děkuji

ojunka 31.12. 16:22  

Dnes jsem zkusila poprvé a dělala jsem jako šneky a jsou výborné, diky Alice za receptík,určitě jsem nedělala naposled.

MarunaS 31.12. 15:12  

Moooooooc dobré! Dala jsem také méně tuku. Ta paprika krásně těsto obarví.

Konvička 27.12. 13:36  

jsou vynikající k vinu nebo k pivču, moc nám chutnaly

trnovacka 22.4. 11:52  

Jsou skvělé.Díky za recept

ZicaHartis 2.10. 17:01  

AliceD díky za recept, jsou vynikající, určitě je udělám na nějakou oslavičku.

svabe 21.9. 13:03  

skvělé těsto,moc chutné a pikantní rohlíčky a nadýchané,hodí se k posezení i k k večeři.fakt vynikajííícííí

modrina 12.9. 10:06  

Z poloviční dávky opět bagety, bagetová Moulinka je pro ženskou, která nemá zrovna moc času, poklad! Těstíčko bylo úžasné a krásně se s ním pracovalo. Nejsem sice karbaník, ale tohle je fakt dobrota!

Drak2008 13.7. 20:13  

Jsou vynikající, k vínu jako stvořené

vaha 9.6. 18:19  

Jsou výborné,ale příště dám trošku méně másla.

AliceD 27.5. 9:50  

april: nezapomeň, že je taym celkem 200g sýru. Můžu tě ubezpečit, že ten recpet je vyzkoušený.

aprill 23.5. 17:38  

na 500 g mouky mi připadá 300 ml mléka dost hodně

AliceD 20.5. 21:51  

Opravdu nedávám na každý rohlík celý plátek slaniny, to by ani nešlo, dělím to podle potřeby a snažím, aby slanina příliš nevyčnívala z těsta, protože při pečení stejně vyschne.

Rowan 20.5. 18:09  

Teda jsou vynikajícííííí nemají chybu děkuji ! Plnila jsem hermelínem a eidamem protože slanina došla a taky to nebylo špatné :)

Anndy 18.5. 14:11  

Bea - vše co je pod SUROVINY: patří do těsta.
V postupu je:
4 bochánky na 8 dílů = 32 rohlíčků a to je tedy 32 plátků slaniny (určitě se nedává celý plátek té slaniny, můžeš jí rozpůlit nebo na třetiny na délku, takže prostě dáš podle sebe).

Bea 18.5. 12:09  

Pepř,paprika, strouhaný sýr i nivu přidat do těsta? Žloutek, který je v rozpisu je na potření nebo je také součástí těsta?
Možná, že by bylo dobré recepty srozumintelněji pro začátečníky. Kolik té anglické slaniny? Není napsaná v rozpise.
Díky Bety

pH 17.5. 17:23  

Jsou opravdu skvělé, přesně to, co jsem teď potřebovala. Jen jsem ubrala trochu tuku v těstu

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.