-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


0903. rohlíky pro karbaníky od AliceD

Autor: AliceD
   Hodnocení: 72%      

Suroviny:
300 ml mléka
150 g rozpuštěného másla
1 žloutek
2 lžičky soli
půl lžičky pepře
1 lžička červené papriky
350 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí
150 g strouhaného sýru
50 g Nivy

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme a umotáme rohlíky, které plníme plátkem anglické slaniny. Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme 15 minut pod utěrkou kynout. Pak pomašlujeme žloutkem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 12 - 15 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



Názory čtenářek

helade 27.5. 10:38  

Tak tyto rohlíčky nemají chybu,jsou vynikající k vínu, jen se po nich zaprášilo.

Nelinka 23.1. 17:30  

Dnes jsme je dělala a jsou výborné!Těsto krásně vláčné. Děkuji

ojunka 31.12. 16:22  

Dnes jsem zkusila poprvé a dělala jsem jako šneky a jsou výborné, diky Alice za receptík,určitě jsem nedělala naposled.

MarunaS 31.12. 15:12  

Moooooooc dobré! Dala jsem také méně tuku. Ta paprika krásně těsto obarví.

Konvička 27.12. 13:36  

jsou vynikající k vinu nebo k pivču, moc nám chutnaly

trnovacka 22.4. 11:52  

Jsou skvělé.Díky za recept

ZicaHartis 2.10. 17:01  

AliceD díky za recept, jsou vynikající, určitě je udělám na nějakou oslavičku.

svabe 21.9. 13:03  

skvělé těsto,moc chutné a pikantní rohlíčky a nadýchané,hodí se k posezení i k k večeři.fakt vynikajííícííí

modrina 12.9. 10:06  

Z poloviční dávky opět bagety, bagetová Moulinka je pro ženskou, která nemá zrovna moc času, poklad! Těstíčko bylo úžasné a krásně se s ním pracovalo. Nejsem sice karbaník, ale tohle je fakt dobrota!

Drak2008 13.7. 20:13  

Jsou vynikající, k vínu jako stvořené

vaha 9.6. 18:19  

Jsou výborné,ale příště dám trošku méně másla.

AliceD 27.5. 9:50  

april: nezapomeň, že je taym celkem 200g sýru. Můžu tě ubezpečit, že ten recpet je vyzkoušený.

aprill 23.5. 17:38  

na 500 g mouky mi připadá 300 ml mléka dost hodně

AliceD 20.5. 21:51  

Opravdu nedávám na každý rohlík celý plátek slaniny, to by ani nešlo, dělím to podle potřeby a snažím, aby slanina příliš nevyčnívala z těsta, protože při pečení stejně vyschne.

Rowan 20.5. 18:09  

Teda jsou vynikajícííííí nemají chybu děkuji ! Plnila jsem hermelínem a eidamem protože slanina došla a taky to nebylo špatné :)

Anndy 18.5. 14:11  

Bea - vše co je pod SUROVINY: patří do těsta.
V postupu je:
4 bochánky na 8 dílů = 32 rohlíčků a to je tedy 32 plátků slaniny (určitě se nedává celý plátek té slaniny, můžeš jí rozpůlit nebo na třetiny na délku, takže prostě dáš podle sebe).

Bea 18.5. 12:09  

Pepř,paprika, strouhaný sýr i nivu přidat do těsta? Žloutek, který je v rozpisu je na potření nebo je také součástí těsta?
Možná, že by bylo dobré recepty srozumintelněji pro začátečníky. Kolik té anglické slaniny? Není napsaná v rozpise.
Díky Bety

pH 17.5. 17:23  

Jsou opravdu skvělé, přesně to, co jsem teď potřebovala. Jen jsem ubrala trochu tuku v těstu

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.