Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


0912. podmáslový chléb s kváskem od hekute

Autor: hekute
   Hodnocení: 60%      

Suroviny:
300 ml podmáslí
2 lžičky soli
1 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
300 g hladké pšeničné chlebové mouky
50 g hladké sójové mouky
150 g polohrubé pšeničné mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
150 ml kvásku (recept č.98 nebo č.627)

Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

oszor 17.9. 18:16  

Byl to dnes můj první pokus o chleba s kváskem a musím zkonstatovat, že recept je výborný! Chleba chutná jako z obchodu :-) - vlastně lépe než kupovaný :-D. Také jsem přidala kmín, kynul celkem asi dvě a půl hodiny, pekl se v kulaté podobě 45 minut.

Annet 29.1. 8:42  

Dobré ránko šikulky pekařky, poradí mi prosím některá, peču chlebík v normální troubě a pořád se mi zdá, že není tak nadýchaný, jak by měl být, na to, kolik váží je maličký... Jak dlouho necháváte kynout chlebík s droždím i kváskem? Mě se vždy zdá že už se nanafukuje, tak ho upeču

Anndy 13.8. 14:25  

místo podmáslí jsem dala domácí kefír , přidala jsem 1 lžičku kmínu a olej dala obyčejný. Chlebík je lehký, jemný, výborný

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.