Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


babiccina kremova polivka

Autor: raketa - další recepty
   Hodnocení: 14%      

Suroviny:
3-4 pytlíky mraženého hrášku,

4 zeleninové kostky,

1 smetana (125 ml),

koření - majoránka, sušený česnek, mletý kmín, popř. jiné koření dle chuti

2 lžíce plnotučné hořčice

na dochucení sůl, polévkové koření

petržel kudrnka



olej,

cibule



Na zahuštění:

hladká mouka,

voda,

lžička soli

(do hrníčku nasypeme mouku, lžičku soli, zalijeme vodou a rozkvedláme)


Postup:
My budeme vařit opět ve velkém, osmilitrovém zeleném hrnci, cca 6 litrů polévky.

Doba přípravy: cca 30 minut.



Postup:
Do hrnce s vodou nasypeme hrášek a vhodíme zeleninové kostky, hořčici, trochu osolíme a přidáme majoránku, popř. i jiné koření. Necháme vařit 10 min a rozmixujeme. Dle konzistence můžeme zahustit hladkou moukou, v tom případě vaříme dalších 10 minut. Ke konci varu přidáme smetanu a necháme převalit. Dochutíme solí a nakonec přidáme petrželku kudrnku.



Pro lepší chuť polévky osmažíme 2 cibule na oleji, pěkně dozlatova a vsypeme do polévky. Ti šikovnější z vás mohou zvolit opačný způsob přípravy. Nejdříve osmažit cibulku, pak zaprášit moukou, přidat vodu, hrášek, kostku



Ozdobíme snítkem petrželky kudrnky a můžeme podávat.

dobrou chuť :o)))))


Názory čtenářek

Madlan 2.7. 21:03  

Dobrý recept, polévku dělám podobně, příště zkusím přidat uvedenou hořčici. Jen tu mouku bych vynechala, naučila jsem se místo mouky a jišky používat instantní bramborovou kaši.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.