-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


babiccina kremova polivka

Autor: raketa - další recepty
   Hodnocení: 14%      

Suroviny:
3-4 pytlíky mraženého hrášku,

4 zeleninové kostky,

1 smetana (125 ml),

koření - majoránka, sušený česnek, mletý kmín, popř. jiné koření dle chuti

2 lžíce plnotučné hořčice

na dochucení sůl, polévkové koření

petržel kudrnka



olej,

cibule



Na zahuštění:

hladká mouka,

voda,

lžička soli

(do hrníčku nasypeme mouku, lžičku soli, zalijeme vodou a rozkvedláme)


Postup:
My budeme vařit opět ve velkém, osmilitrovém zeleném hrnci, cca 6 litrů polévky.

Doba přípravy: cca 30 minut.



Postup:
Do hrnce s vodou nasypeme hrášek a vhodíme zeleninové kostky, hořčici, trochu osolíme a přidáme majoránku, popř. i jiné koření. Necháme vařit 10 min a rozmixujeme. Dle konzistence můžeme zahustit hladkou moukou, v tom případě vaříme dalších 10 minut. Ke konci varu přidáme smetanu a necháme převalit. Dochutíme solí a nakonec přidáme petrželku kudrnku.



Pro lepší chuť polévky osmažíme 2 cibule na oleji, pěkně dozlatova a vsypeme do polévky. Ti šikovnější z vás mohou zvolit opačný způsob přípravy. Nejdříve osmažit cibulku, pak zaprášit moukou, přidat vodu, hrášek, kostku



Ozdobíme snítkem petrželky kudrnky a můžeme podávat.

dobrou chuť :o)))))


Názory čtenářek

Madlan 2.7. 21:03  

Dobrý recept, polévku dělám podobně, příště zkusím přidat uvedenou hořčici. Jen tu mouku bych vynechala, naučila jsem se místo mouky a jišky používat instantní bramborovou kaši.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.