-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


1038. bagety od Kovářka

Autor: Kovářka
   Hodnocení: 14%      

Suroviny:
1 kelímek nízkotučného bílého jogurtu
1 kelímek nízkotučného mléka
necelý kelímek vody
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky cukru
2 lžičky soli
2 lžičky instantní melty (Kávička)
200 g pšeničné chlebové mouky
100 g žitné chlebové mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
při míchání případně dosypeme cca 2 lžíce špaldové mouky
semínka - lněné, sezam, slunečnice, kmín, hodně máku

Postup:
1 kelímek = 150 g
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme. Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky slunečnice a tykve a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 25 - 30 minut.
Hotové bagety ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

tissue 27.11. 18:22  

vyzkoušené a jsou výborné,přidala jsem hrst sušené cibule

osma 26.10. 12:29  

urcite vyskusam!!

Míla 25.10. 11:06  

Výborné recepty!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.