Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


1038. bagety od Kovářka

Autor: Kovářka
   Hodnocení: 14%      

Suroviny:
1 kelímek nízkotučného bílého jogurtu
1 kelímek nízkotučného mléka
necelý kelímek vody
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky cukru
2 lžičky soli
2 lžičky instantní melty (Kávička)
200 g pšeničné chlebové mouky
100 g žitné chlebové mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
při míchání případně dosypeme cca 2 lžíce špaldové mouky
semínka - lněné, sezam, slunečnice, kmín, hodně máku

Postup:
1 kelímek = 150 g
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme. Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky slunečnice a tykve a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 25 - 30 minut.
Hotové bagety ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

tissue 27.11. 18:22  

vyzkoušené a jsou výborné,přidala jsem hrst sušené cibule

osma 26.10. 12:29  

urcite vyskusam!!

Míla 25.10. 11:06  

Výborné recepty!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.