Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Zapečené řízky

Autor: Jana
   Hodnocení: 30%      

Suroviny:
Kuřecí, vepřové nebo krůtí plátky na řízky
vejce
sůl, pepř,
strouhanka
hl. mouka
mražená zeleninová směs (podle chuti)
šlehačka (stačí s nižším % tuku)
uzenina (podle chuti)

Postup:
Řízky ochutíme a klasicky obalíme v trojobalu. Osmažíme. Zapékací misku vymažeme lehce máslem, skládáme vrstvy: řízky, mražená zelenina, na proužky pokrájená uzenina, opakujeme, končíme uzeninou. Zalijeme šlehačkou (nejlepší je to tak, aby vše bylo potopené) a necháme do druhého dne odležet v lednici, přikryté poklicí. Druhý den odklopené zapečeme asi 20 minut. Příloha: brambory, nebo opět podle chuti.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.