-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


1497. cuketové kynuté knedlíky od minja

Autor: minja
   Hodnocení: 12%      

Suroviny:
250 ml mléka
1 vejce
1 nahrubo nastrouhaná střední cuketa i s vodou
600 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
1 lžička soli
1 lžička třtinového přírodního cukru
1 nakrájený starší rohlík na kostičky
1 hrst nasekané petrželky
1 hrst nasekané bazalky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

Postup:
Každá cuketa pustí jinak vodu, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat! Těsto nesmí lepit!

Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout.

Vaříme nad parou:
do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vykroucenou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, ať nevyhoříme:-).
Až voda začne vařit, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 25 minut. Napařené knedlíky několikrát propícháme.

Vaříme ve vodě:
knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10. minutách otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme.

Paříme v napařovacím hrnci:
těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 3 - 4 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků a necháme přikryté utěrkou cca 10 minut kynout. Pak opatrně olejem pomaštěnýma rukama, vložíme do napařovacího hrnce, kde jsme vymazali olejem jednotlivá patra nebo vyložili pečícím papírem. Zapneme časovač na 20 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme a pomašlujeme rozpuštěným máslem nebo olejem ze všech stran.

Hotové knedlíky se krájí nejlépe kráječem na knedlíky nebo režnou nití.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Názory čtenářek

auromaria 15.9. 20:25  

kolik váží střední cuketa?

osma 29.8. 15:59  

Tak som dneska robila tento receptík. Nedávala som ale vôbec žiadnu tekutinu (je tam písané 250ml mlieka),cuketa pustí dosť vody. Jinak je to výborná knedľa,dávam do obľúbených.

osma 25.8. 21:22  

Určo vyskúšam,lebo cukety a tekvice-to máme veľmi radi.

lebahu 21.8. 9:12  

Buď jsem neodhadla "střední" cuketu a nebo ji mám moc vodovou...musela jsem tam vrazit přes kilo mouky, ale knedlíčky jsou úúúžasný.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.