-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Broskvová marmeláda-hledám recept

Autor: Terezka
   Hodnocení: 30%      

Suroviny:
Prosím kohokoliv, aby (mi) napsal recept na broskvovou marmeládu (džem). Díky moc.

Postup:


Názory čtenářek

take a look at it! 24.10. 7:32  

aC4F29 Really enjoyed this article.Really thank you! Will read on...

květa 17.8. 19:28  

Mileno, mně marmeláda taky zůstala často řídká. Pak jsem se dozvěděla, že je dobré dělat každou dávku z 1kg ovoce zvlášť. Je to dívné, ale funguje to. Tak si dám na sporák třeba 3 hrnce, v každém vařím 1kg ovoce a marmeláda je krásně hustá. Přeji ti totéž. ahoj.

milena 16.7. 15:51  

Dobrý den,
prosím o radu. Pkoušela jsem se udělat svoji první meruňkovou marmeládu a nějak nehoustne. K meruňkám jsem přidala vodu (jen trochu) myslíte že je to co má na to vliv? Poté jsem je trochu rozmixovala a přidala cukr a šťávu z limetky a nakonec gelafix. Prosím poraďte co s tím?

Ada 24.12. 8:05  

Pokud nejde o velké množství, skvělá marmeláda (spíš džem, nechávám kousky)se udělá v pekárně: 1 kg ovoce, gelfix 2:1, 300 - 500 g cukru, troška citronové šťávy
Taky lze do celkové váhy přidat 1 až 2 banány a pak ubrat trochu cukru
Tahle marmeláda má barvu a vůni čerstvého ovoce

Ada 24.12. 8:05  

Pokud nejde o velké množství, skvělá marmeláda (spíš džem, nechávám kousky)se udělá v pekárně: 1 kg ovoce, gelfix 2:1, 300 - 500 g cukru, troška citronové šťávy
Taky lze do celkové váhy přidat 1 až 2 banány a pak ubrat trochu cukru
Tahle marmeláda má barvu a vůni čerstvého ovoce

Pavla 7.8. 16:15  

Ahoj!
Broskve jsou většinou sladké, proto přidám cukru málo, jen podle chuti. Určitě nedávám na 1 kg ovoce 1 kg nebo 0,5 kg cukru, to je příliš. Omyté broskve nakrájím jen tak v ruce, zároveň vypeckuju. Krátce povařím (cca 3 min) a mačkátkem na bramborovou kaši kousky rozmačkám. Přidám Gelfix nebo Želírfix, co je po ruce a povařím podle návodu 2-5 min. Pak na 1 kg cca 1 lžíčku kyseliny citronové. Tu ale až ke konci. No a pak jen naliji do sklenic a na 5 min obrátím dnem vzhůru.

rehek 24.1. 7:49  

Zavářím s Gelfixem dle návodu. Pokud jsou broskve zralé, stačí vypeckovat, žádné mletí neprovádím ani neloupu. A lepší je použít Gelfix extra - zachovají si svoji přirozenou chuť.

Lucie 17.9. 18:24  

1 kg - 1.2 Kg broskví, želírovací cukr - 1kg

broskve rozmixujeme - do požadované konzistence, přidáme želírovací cukr a přivedeme do varu, sebereme pěnu z povrchu a plníme do sklenic.

Alena Doskočilová 2.6. 19:44  

Na 1 kg broskví:
1 kg cukru, 1 lžička kyseliny citronové, 1 Gelfix klasik, 4 lžíce rumu.
Omyté a vypeckované broskve oloupat (je to lepší, ale nemusí) drobně nakrájet, příp, pomlít na masovém strojku, promíchat s cukrem, kyselinou a Gelfixem a přivést k varu. Za stálého míchání vařit asi 2 minuty, pak přidat rum, promíchat a plnit do horkých sklenic. Zavíčkovat a postavit asi na 10 minut dnem vzhůru.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.