Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Broskvová marmeláda-hledám recept

Autor: Terezka
   Hodnocení: 30%      

Suroviny:
Prosím kohokoliv, aby (mi) napsal recept na broskvovou marmeládu (džem). Díky moc.

Postup:


Názory čtenářek

take a look at it! 24.10. 7:32  

aC4F29 Really enjoyed this article.Really thank you! Will read on...

květa 17.8. 19:28  

Mileno, mně marmeláda taky zůstala často řídká. Pak jsem se dozvěděla, že je dobré dělat každou dávku z 1kg ovoce zvlášť. Je to dívné, ale funguje to. Tak si dám na sporák třeba 3 hrnce, v každém vařím 1kg ovoce a marmeláda je krásně hustá. Přeji ti totéž. ahoj.

milena 16.7. 15:51  

Dobrý den,
prosím o radu. Pkoušela jsem se udělat svoji první meruňkovou marmeládu a nějak nehoustne. K meruňkám jsem přidala vodu (jen trochu) myslíte že je to co má na to vliv? Poté jsem je trochu rozmixovala a přidala cukr a šťávu z limetky a nakonec gelafix. Prosím poraďte co s tím?

Ada 24.12. 8:05  

Pokud nejde o velké množství, skvělá marmeláda (spíš džem, nechávám kousky)se udělá v pekárně: 1 kg ovoce, gelfix 2:1, 300 - 500 g cukru, troška citronové šťávy
Taky lze do celkové váhy přidat 1 až 2 banány a pak ubrat trochu cukru
Tahle marmeláda má barvu a vůni čerstvého ovoce

Ada 24.12. 8:05  

Pokud nejde o velké množství, skvělá marmeláda (spíš džem, nechávám kousky)se udělá v pekárně: 1 kg ovoce, gelfix 2:1, 300 - 500 g cukru, troška citronové šťávy
Taky lze do celkové váhy přidat 1 až 2 banány a pak ubrat trochu cukru
Tahle marmeláda má barvu a vůni čerstvého ovoce

Pavla 7.8. 16:15  

Ahoj!
Broskve jsou většinou sladké, proto přidám cukru málo, jen podle chuti. Určitě nedávám na 1 kg ovoce 1 kg nebo 0,5 kg cukru, to je příliš. Omyté broskve nakrájím jen tak v ruce, zároveň vypeckuju. Krátce povařím (cca 3 min) a mačkátkem na bramborovou kaši kousky rozmačkám. Přidám Gelfix nebo Želírfix, co je po ruce a povařím podle návodu 2-5 min. Pak na 1 kg cca 1 lžíčku kyseliny citronové. Tu ale až ke konci. No a pak jen naliji do sklenic a na 5 min obrátím dnem vzhůru.

rehek 24.1. 7:49  

Zavářím s Gelfixem dle návodu. Pokud jsou broskve zralé, stačí vypeckovat, žádné mletí neprovádím ani neloupu. A lepší je použít Gelfix extra - zachovají si svoji přirozenou chuť.

Lucie 17.9. 18:24  

1 kg - 1.2 Kg broskví, želírovací cukr - 1kg

broskve rozmixujeme - do požadované konzistence, přidáme želírovací cukr a přivedeme do varu, sebereme pěnu z povrchu a plníme do sklenic.

Alena Doskočilová 2.6. 19:44  

Na 1 kg broskví:
1 kg cukru, 1 lžička kyseliny citronové, 1 Gelfix klasik, 4 lžíce rumu.
Omyté a vypeckované broskve oloupat (je to lepší, ale nemusí) drobně nakrájet, příp, pomlít na masovém strojku, promíchat s cukrem, kyselinou a Gelfixem a přivést k varu. Za stálého míchání vařit asi 2 minuty, pak přidat rum, promíchat a plnit do horkých sklenic. Zavíčkovat a postavit asi na 10 minut dnem vzhůru.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.