Recepty Nov� recepty Nejobl�ben�j�� Vyhled�v�n� Vlolit recept Predkrmy tepl� Predkrmy stud. Pol�vky Mou�n�ky Sladk� j�dla Masit� j�dla Bezmas� j�dla Ryby Sal�ty P��lohy T�stoviny Lu�t�niny Zava�eniny Marmel�dy N�poje V�noce D�len� strava Dom�c� pe�ivo Bezlepkov� recepty Ruzn�
©vestkový d¾em
Autor: Jana V. Hodnocení: 37%
Suroviny:900-1000 g ¹vestek 100 g vla¹ských oøechù 1 dcl èerveného vína nebo hroznového d¾usu 500 g ¾elírovacího cukru ( 2:1 )
Postup:©vestky opereme, vypeckujeme a buï najemno nakrájíme nebo jednodu¹e rozmixujeme (ne uplnì na ka¹i). Dáme do kastrolu a pøidáme nasekané nebo pomleté oøechy, víno a cukr. Za míchání uvedeme do varu. Vaøíme 3 min. Pak nalijeme do èistých sklenic, zavièkujeme a otoèíme dnem vzhùru a necháme vychladnout. A je to hotovo.