Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Marcipánová hmota

Autor: jitula - další recepty
   Hodnocení: 60%      

Suroviny:

Postup:
Marcipánová hmota
Poslat recept e-mailem Vytisknout recept

Ingredience: 250 g mletých mandlí, 125 g krupicového cukru, 125 g prosátého moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru



Postup přípravy: Cukr svaříme s vodou na niť, vmícháme umleté mandle a vanilkový cukr. Masu poté vlijeme na plech a uložíme na chladné místo. Další den ji rozmačkáme a zpracujeme válečkem na mramorové desce na tvárnou hmotu. Rukama poprášenýma moučkovým cukrem hmotu důkladně propracujeme a ihned použijeme. Lze ji také pevně zabalit do fólie a uložit do chladničky, kde ji uchováme až několik měsíců. Hmoty si můžeme vytvořit více do zásoby a poté ji podle potřeby odebírat.
Modelování: Z marcipánu lze tvořit malá umělecká díla. Chceme-li marcipán modelovat musí mít pokojovou teplotu, aby se dobře tvaroval. Pracovní plochu musíme mít neustále poprášenou moučkovým cukrem, aby se nelepil. Z marcipánu můžeme také vytvořit různé ovoce, zeleninu nebo houby. K tomu však potřebujeme potravinářské barvivo, kakový prášek utřený v rostlinném tuku nebo barevnou cukrovou či čokoládovou polevu, které do hmoty zapracujeme. Také lze spolu uhníst dvě různé zbarvené hmoty, čímž vznikne mramorový vzor.

Názory čtenářek

macek52 9.6. 19:53  

Přeji krásný večer,měla bych dotaz.Co dělám špatně,když mi cukr který chci mít na nit krystalizuje?Nevařím moc prudce nebo mám moc vody...?Chci dělat krém na OSTRAVAN a cukr mi pak jak chladne,tak tvrdne.

Barča 17.4. 16:29  

Když jsi dáte do hrnce ten cukr tak musí být ponořený ve vode.

monika 6.8. 18:25  

ja jen sem se chtela zeptat na tu vodu kolik vody dat.Dekuji.

Zuzana Hantlová 31.7. 14:36  

Poradí mi někdo jak udělat sněhobílou marcipánovou hmotu? Moc Děkuji

paty53 16.12. 0:57  

Místo medu bych dala kukuřičný sirup a je to super.Jak radí paní Miluše

cuketa 7.12. 22:53  

také bych potřebovala vědět kolik té vody na těch 250 g mandlí děkuji předem za odpověď

Sarka 6.12. 8:50  

Muzete mi prosim poradit???Kolik mam dat te vody, treba je to hloupa otazka, ale nechtela bych to zkazit, mile damy moc Vam predem dekuji

Miluše 4.12. 8:30  

2odkg cukr prášek 2odkg sušené mléko,2odkg medu 3lžíce oleje 3 kapky mandlová trest pár lžic vody.Vše zpracovat dohromady.Rychlé a perfrktní.

salumi 18.10. 10:50  

Krásný den, prosím o informaci na čem mám pomlet mandle. dík

Hanka 3.8. 11:30  

Pěkně vysvětleno, taky jsem to nevěděla...

Evelina1 24.5. 17:39  

Svařit cukr na nit znamená, že když si opatrně sáhneš na ten roztok (z měchačky, ne že budeš šahat do toho horkého roztoku!) a stiskneš mezi palcem a ukazováčkem a pomalu odlepuješ, tak ti mezi prsty vznikne tenká nit. Pokud hned praskne tak vař dál.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.