-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Marcipánová hmota

Autor: jitula - další recepty
   Hodnocení: 60%      

Suroviny:

Postup:
Marcipánová hmota
Poslat recept e-mailem Vytisknout recept

Ingredience: 250 g mletých mandlí, 125 g krupicového cukru, 125 g prosátého moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru



Postup přípravy: Cukr svaříme s vodou na niť, vmícháme umleté mandle a vanilkový cukr. Masu poté vlijeme na plech a uložíme na chladné místo. Další den ji rozmačkáme a zpracujeme válečkem na mramorové desce na tvárnou hmotu. Rukama poprášenýma moučkovým cukrem hmotu důkladně propracujeme a ihned použijeme. Lze ji také pevně zabalit do fólie a uložit do chladničky, kde ji uchováme až několik měsíců. Hmoty si můžeme vytvořit více do zásoby a poté ji podle potřeby odebírat.
Modelování: Z marcipánu lze tvořit malá umělecká díla. Chceme-li marcipán modelovat musí mít pokojovou teplotu, aby se dobře tvaroval. Pracovní plochu musíme mít neustále poprášenou moučkovým cukrem, aby se nelepil. Z marcipánu můžeme také vytvořit různé ovoce, zeleninu nebo houby. K tomu však potřebujeme potravinářské barvivo, kakový prášek utřený v rostlinném tuku nebo barevnou cukrovou či čokoládovou polevu, které do hmoty zapracujeme. Také lze spolu uhníst dvě různé zbarvené hmoty, čímž vznikne mramorový vzor.

Názory čtenářek

macek52 9.6. 19:53  

Přeji krásný večer,měla bych dotaz.Co dělám špatně,když mi cukr který chci mít na nit krystalizuje?Nevařím moc prudce nebo mám moc vody...?Chci dělat krém na OSTRAVAN a cukr mi pak jak chladne,tak tvrdne.

Barča 17.4. 16:29  

Když jsi dáte do hrnce ten cukr tak musí být ponořený ve vode.

monika 6.8. 18:25  

ja jen sem se chtela zeptat na tu vodu kolik vody dat.Dekuji.

Zuzana Hantlová 31.7. 14:36  

Poradí mi někdo jak udělat sněhobílou marcipánovou hmotu? Moc Děkuji

paty53 16.12. 0:57  

Místo medu bych dala kukuřičný sirup a je to super.Jak radí paní Miluše

cuketa 7.12. 22:53  

také bych potřebovala vědět kolik té vody na těch 250 g mandlí děkuji předem za odpověď

Sarka 6.12. 8:50  

Muzete mi prosim poradit???Kolik mam dat te vody, treba je to hloupa otazka, ale nechtela bych to zkazit, mile damy moc Vam predem dekuji

Miluše 4.12. 8:30  

2odkg cukr prášek 2odkg sušené mléko,2odkg medu 3lžíce oleje 3 kapky mandlová trest pár lžic vody.Vše zpracovat dohromady.Rychlé a perfrktní.

salumi 18.10. 10:50  

Krásný den, prosím o informaci na čem mám pomlet mandle. dík

Hanka 3.8. 11:30  

Pěkně vysvětleno, taky jsem to nevěděla...

Evelina1 24.5. 17:39  

Svařit cukr na nit znamená, že když si opatrně sáhneš na ten roztok (z měchačky, ne že budeš šahat do toho horkého roztoku!) a stiskneš mezi palcem a ukazováčkem a pomalu odlepuješ, tak ti mezi prsty vznikne tenká nit. Pokud hned praskne tak vař dál.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.