Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Patizonové karbanátky

Autor: jennifer.aniston - další recepty
   Hodnocení: 87%      

Suroviny:
. 1 středně velký patizon
. 2 rohlíky
. 100 ml mléka
. 300 g vegetariánské uzeniny, nebo vařené sójové maso
. 1 cibule
. 4 stroužky česneku
. 2 vejce
. strouhanka
. sůl
. pepř
. majoránka
. tuk na smažení

Postup:
Patizon rozkrájíme na díly, oloupeme škrabkou na brambory a vykrojíme jádra. Oloupaný patizon nakrájíme na kusy, které se dobře vejdou do dlaně. Vložíme je do menšího množství vařicí vody s jednou lžičkou soli a povaříme je asi 10 minut. Poté je z vody vyjmeme a necháme zchladnout.

Zatím si připravíme ostatní suroviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme (množství volíme podle chuti, ale radši více). Rohlíky nakrájíme na kusy, povlažíme mlékem. Také maso či uzeninu si rozkrájíme na větší kusy. Ze zchladlých kusů patizonu vymačkáme v dlani část vody.

Všechny připravené suroviny pomeleme na masovém strojku. Vzniklou hmotu osolíme, přidáme vejce, pepř a nejméně 1 vrchovatou lžičku majoránky. Vše dobře promícháme, pokud je hmota příliš řídká, přidáme strouhanku.

Na pánvi si rozpálíme tuk a z hmoty tvoříme malé placičky, které ještě zlehka obalíme ve strouhance. Na jeden karbanátek použijeme tolik hmoty, kolik nabereme polévkovou lžící. Na rozpáleném tuku je smažíme po obou stranách do zlatova.
Dobré jsou s bramborovou kaší.

Názory čtenářek

Dana 9.5. 12:33  

tohle snad není dělená strava vejce mouka strouhanka rohlík co to vejce?

top seo guys 24.10. 17:44  

E3cWMw Fantastic article.Really looking forward to read more. Much obliged.

jennifer.aniston 22.2. 21:00  

vegetariánky, jelikož jste byly bezradné, upravila jsem to...jinak pro masožrouty poukazuji, že uzenina a maso mohou být normál- né vegetariánské....:o)))))))
a děkuji katce!!!

katka 2.9. 10:27  

tak si tam to maso dávat nemusíte...mužete tam dát třeba sojové maso nebo třeba sýr...a je to dobrý taky...

Helbena 1.9. 21:30  

Patizony právě dobře rostou,tak si toto jídlo určitě vyzkouším.Není sice bezmasé,ale možná chutné.

Helbena 1.9. 21:30  

Patizony právě dobře rostou,tak si toto jídlo určitě vyzkouším.Není sice bezmasé,ale možná chutné.

Eva 10.4. 12:40  

Prave jsem chtela taky napsat, ze nechapu, jak nekdo muze povazovat neco za bezmase jidlo, kdyz tam prida uzeninu nebo salam. Ach jo.

drnda 8.11. 9:08  

Opravdu nevim co si lide predstavi pod pojmem bezmasa jidla, ale jidlo kam se dava uzenina nebo varene maso to teda neni, to mi fakt docela stve

drnda 8.11. 9:08  

Opravdu nevim co si lide predstavi pod pojmem bezmasa jidla, ale jidlo kam se dava uzenina nebo varene maso to teda neni, to mi fakt docela stve

pystulka@seznam.cz 10.8. 15:30  

Velice dobré, jen se mi z toho udělala taková kaše. Nešli vůbec obracet

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.