Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


LINECKÉ PUDINKOVÉ CUKROVÍ

Autor: Laki - další recepty
   Hodnocení: 87%      

Suroviny:
60 dkg polohr.mouky,35 dkg Smetolu (nebo Lukany,Hery apod.),30 dkg ml.cukru,7 vanilkových pudinků(prášek),3 celá vejce,1/2 prášku do pečiva.

Postup:
Všechno se klasicky prohněte.
Výhodou je,že toto linecké se nepřilepuje na vál ani na váleček a dobře se tvaruje a moc krásně voní.


Názory čtenářek

pipi 18.12. 16:50  

nejlepší je slepené nugetou

ramona 6.12. 17:38  

Vloni jsem zkoušela recept z polohrubé mouky nebyl špatný,ale letos budu dělat zase s hladkou moukou,je to jemnější přeci jenom je to vánočnější

zuzana 4.12. 15:43  

ani Heru, ani Omegu, brrr! Jedině máslo. Peče se jednou do roka, tak se praštěte přes kapsu. Za rok se nafutrujete tatrankama,plnýma ztužených tuků, dost :(

edita 21.11. 20:34  

toto těsto dělám už 10 let a je výborné

Jolana 5.12. 19:45  

50 dkg hl.mouky
25 dkg cukr
půl hery, 1 Iva (Lukana)
4 vanilkové pudinky
3/4 pr. do peč.
2vejce, 1 žloutek

výborné, odzkoušené, těch 7 pudinků mi přijde moc v původním receptu!!!!!

take a look at it! 25.10. 3:07  

YSIxD3 wow, awesome article post.Much thanks again.

jarda 49 18.10. 15:29  

Zkuste letos toto:
250 g hl.mouky
120 g tuku Omega
60 g Hery
120 g moučkového cukru
1 celé vejce +1 žloutek
100 g (2 1/2 sáčku) pudinku, klidně i barevný(malinový)
Nechat uležet v lednici,a pak přes strojek.
Tento recept je od kuchaře Petra Stupky

Vlcice 26.4. 13:01  

Zkusila jsem, bylo toho hodne, ale citila jsem z toho pudink.prasek. Doporucuji nedavat pudinku tolik. Bylo to sušši i po namazani marmeladou a delším ulezení. Ted je to jeste v mrazaku (pozustatek z vanoc) a jsem zvedava, jak to bude chutnat po ulezeni v mrazaku.

Anna 12.12. 10:51  

Už přes 10 let toto cukroví děláme. Je to velmi výborné, házíme ho do strojku a po upečení slepíme pikantní marmeládou a pokropíme čokoládou. Jako každé vánoce mizí z tácků jako první. Mohu tedy jen doporučit :)

Marcela 7.12. 18:20  

lze z tohoto těsta dělat i "slepované cukroví"?

Šárka 3.5. 20:49  

je to super .Dělám to s herou nebo stelou.Uležené je to nejlepší.Š.

nelina 1 10.12. 14:17  

zkusím a posoudím

vera 27.3. 18:15  

skvele cukroví,moc nam chutna,rekla bych jedno z nejlepšich,vera

Lucik 19.12. 20:13  

opravdu je divne ze nikdo nenapise jak to chutna

Lucka:) 7.12. 13:53  

Tento druh cukrovi se u nas opravdu osvedcil,je to rychle,lehke,levne,je toho hodne a je to vynikajici,zkratka pro vsechny!Zrovna dneska ho hodlam pect,jako kazdy rok!Urcite vyzkousejte!!:)

moruše 6.12. 17:54  

TAKY TO SKUSIM ALE DAM JE 5 PUD.

e.von@seznam.cz 1.12. 11:00  

Vynikající cukroví, dělám ho ale z 5 pudinků a jako tuk používám 100%ní tuk "Omega". Těsto je hotové natošup, protlačuji ho strojkem se spec. nástavcem a tvaruji prohnutě jako banánky. Naplním marmeládou a oba konce máčím v čokoládě. Děti moje i mých kamarádek ho hodnotí dokonce jako nejlepší ze všech druhů cukroví... :-))

padesat 27.11. 8:47  

Zdravím a mám dotaz, smetol, nebo lukana, menyslí se 100% ? To asi těžko, že jo. To jen že tyto dva tuky mám spojené se 100% tukem. Díky a krásné pečení

Harpie 23.11. 21:38  

VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍÍÍ:-)))

cuketa 4.8. 14:28  

také mi připadá těch pudinků dost,já dělám škrobové tyčky se solamylu a také na strojku mažu marmeládou a konce máčím v čokoládě a je to dobré.

Ann 19.2. 14:32  

není z toho cítit pudinkový prášek, dělala jsem jednou řezy, byly tam 3 sáčky a nedalo se to jíst, jak bylo cítit práškem, těch 7 se mi zdá strašně moc

kuřák 18.12. 10:01  

Zdravím všechny toto cukroví je výborné já si nedávám všechny pudinky vanilkové ,ale si těsta rozdělím a přidám do každého těstíčka jinou příchuť ,tak mám malinové ,jahodové atd.Opravdu to stojí za to.

MiLe 1.12. 11:15  

Dělám ho už asi 20 let a je to výborný!!!! Polohrubá tam patří! Jen dávám pudinků 5,na strojku protlačuji tyčinky,který slepím marmeládou a konce namočím v čokoládě...

Raven 15.12. 21:40  

Tvrdé?Hmm se mi zdá že to skoušt asi nebudu je v to případě stejné jako normalní.

Matěj 15.12. 21:04  

Na kolik stupnu a postup????????????

Wagabund 10.12. 18:14  

jste tady někdo

Wagabund 10.12. 18:13  

napište mi jak se to dělá

JKpipule 9.12. 15:04  

Cukroví jsem zkusila je výborné a hned měkké, ale doporučuji při válení hodně pomoučit vál dost se my lepilo. Před zpracováním nechte chvíli venku, nedělej te ho hned z lednice.

Viki 4.12. 15:32  

fakt polohrubá mouka??? nechce se mi věřit, není to chyba? - linecké je vždy z hladké, z polohrubky dělám vše polotekuté na plech

Bodlinka 4.12. 8:30  

Já ho zkusila už loni a osvědčil se, jen jsem dala míň tuku a bylo to dobrý. U nás jsou banánky v kurzu a tohle těsto je podobný...tak se toho nebojte a zkuste.

klusák 3.12. 14:35  

Já teď přečetla celkou stránku radosti, jak to každý vyzkouší, ale fakt by mě zajímalo, jestli je ten recept dobrý a jak se daří podle něj normálním smrtelníkům péct. Děkuji

Monča 20.11. 16:09  

Zkusím a dám vědět! Výhoda je jednoduchost!!!Děkuji!

Marka75 10.11. 13:45  

Tak! Já se na to dneska chystám a pak napíšu, jak to dopadlo. Vypadá to dobře, potřebuju něco na neděli na oslavu synových narozenin, na zobání ke kafču a tohle mě zaujalo :). Pečení zdar!

jitka 4.11. 12:23  

jednoduchy a rychly recept jsem hledala. dekuji

Emilka 2.11. 17:45  

Zkusím

Laki 8.2. 12:23  

AzraelOtysek :nedá,ani to radši nezkoušej!
:o))))))))))))))))))))))))))))))))

SPiii 20.12. 19:30  

určitě to ještě vyzkouším

AzraelOtysek 17.12. 22:29  

To že to zkusíte je sice pěkné,ale napište jestli se to dalo taky jíst !!!

aimur 16.12. 14:26  

zni to nadherne...vyzkousim to a jeste napisu jak to dopadlo..

Jarmusak 12.12. 16:59  

Jsem rada,~e jsem naala recept.Hned vyzkouaím.

Věra 11.12. 18:37  

vypadáto dobře diky

Laki 10.12. 14:02  

miki-musí se nechat změknout jako každé linecké-zrovna jsem na něj zadělala na vánoce
peču z něj i košíčky na naplnění(buď ořechovou nebo ovocnou náplň s pudinkem)

Ponka 8.12. 15:48  

Vypadá to dobře,zkusím to.

PŠENČICE 5.12. 9:32  

HNED O JDU ZKUSIT,VYPADÁ TO DOBŘE,DÍK ZA RECRPT

halamova 5.12. 8:17  

zkusímto

miki 29.11. 10:29  

Vypadá dobře,ale není to tvrdé?

mili 27.11. 20:26  

JE TO LAKAVE VYSKOUSIM

stemari 22.11. 11:09  

zkusím

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.