Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Obalované kuře na šlehačce

Autor: RENDA - další recepty
   Hodnocení: 98%      

Suroviny:
1 kuře
hl. mouka, vejce a strouhánka na obalení
rostlinný tuk
smetana na šlehání
sůl

Postup:
Větší kuře rozdělíme na čtvrtky a ty ještě na poloviny, čímž nám vznikne 8 kousků. Osolíme je a obalíme v trojobalu. Potom vymažeme pekáč tukem a obalené kousky kuřete na něj rozložíme. Na vrch dáme kousky tuku a opatrně podlijeme šlehačkou (nelijeme na maso, ale pod maso). Pekáč přikryjeme pokličkou nebo dalším pekáčem a dáme do studené trouby, kterou až po té rozehřejeme na 180 stupňů (teplota může být i nižší, aby se šlehačka nepřipálila). Pečeme asi 80 minut bez obracení a velmi zvolna, aby se šlehačka nesrazila, ale přeměnila v tuk. Píchnutím zjistíme, zda je maso měkké. Pečeme ještě 15 minut odkryté, dokud maso navrchu nezezlátne. Dobrou chuť!

Názory čtenářek

parta 10.10. 7:29  

Tak jednoduché a skvělé,moc jsme si včera pošmákly,místo kuřete jsem použila stehenní kuř.řízky,děti chtějí repete v neděli

camelie73 5.8. 8:14  

Tento recept používám již delší dobu,jenom místo z celého kuřete,to dělám z horních stehen.Kousky jsou všechny stejné a maso je pěkně šťavnaté.

Pavlína 2.6. 22:41  

Neskutečně dobré...dík za recept!! :-))

bazilisek 21.3. 14:10  

A ještě- peču v remosce a těch 15 min jsem nakonci neodkryla a bylo to zlaté taky..

bazilisek 21.3. 14:08  

Tak teď jsme doobědvali :)) a je to moc dobré, kuře je takové šťavnaté a ten trojobal tomu dal opravdu dobrou chuť. A neuvádí se, kolik šlehaček, tak já dala dvě..

MZTL 17.2. 15:51  

Taky to vyzkouším. To se to vůbec nepodlívá ještě vodou?

tataika 5.4. 21:35  

tataika :jde to i s vepřovým?

domis 3.3. 12:51  

Marie. Je to moc dobré rodinka si pochutnala

Jana Dobešová 12.10. 9:11  

Mám dotaz, osminkuje se to i s kůží?

Wardzi 31.5. 18:56  

Slavíme v sobotu 18-tiny, chtěla bych nachystat něco nového. Vyzkouším, určitě se to povede.Šlehajdu puužívá do pečení často, ale pod kuře jsem ji ještě nezkoušela.

Janina05 30.5. 19:03  

Moc dobré,rodinka si pochutnala.

kordenka 22.3. 15:55  

zajímavé už se těším až to vyzkouším

Peťulka 27.12. 22:39  

Koupit si pořádné štípačky na kuře a pustit se do toho ;)

petr 25.10. 22:16  

Je to velice zajimave proste kuřecí maso se da přioravovat na všechny zpusoby a určite tento recept vyzkouším

monak 9.12. 13:09  

Je to moc zajímavé. Vyzkouším a uvidím.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.