-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Banánové rizoto

Autor: Michal - další recepty
   Hodnocení: 99%      

Suroviny:
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut

1 l kuřecího vývaru
400 g zeleného chřestu
300 g rýže (doporučujeme „rizotovou“ rýži Arborio)
300 g cherry rajčátek
200 g pórku
60 g cibule
50 g strouhaného parmazánu
4 banány
2 stroužky česneku
svazek čerstvé bazalky
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup:
Nejdříve si oloupeme česnek a cibulku, které nasekáme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli a česnek. Vše dusíme asi tak 3-5 minut na mírném ohni. Poté přidáme nakrájený pórek a propláchnutou rýži. Mícháme kolem jedné minuty, aby se zrníčka rýže obalila olejem.

Celý obsah pánve zalijeme polovinou kuřecího vývaru a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme. Když se vývar vydusí, vmícháme nakrájený zelený chřest a podlijeme druhou polovinu vývaru.

Lehce dusíme ještě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme na malé kousky oloupané banány, cherry rajčátka na polovinu. Vše smícháme s rizotem a dusíme, dokud rýže není úplně měkká. Na závěr ochutíme solí, pepřem a vmícháme parmazán. Podáváme posypané bazalkou.

zdroj: Miss Chiquita

Názory čtenářek

princeznalada 21.7. 22:41  

jdu zvracet velebnosti-to přece nemůže být k jídlu.

Bera 25.7. 15:49  

Opravdu zajímavé, rizota v různých podobách máme rádi,vyzkoušet se ale nedá, zelený chřest je po ruce málokdy.

Herulinka 4.6. 16:56  

Zvláštní kombinace...že ji asi vyzkouším!!! :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.