Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Banánové rizoto

Autor: Michal - další recepty
   Hodnocení: 99%      

Suroviny:
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut

1 l kuřecího vývaru
400 g zeleného chřestu
300 g rýže (doporučujeme „rizotovou“ rýži Arborio)
300 g cherry rajčátek
200 g pórku
60 g cibule
50 g strouhaného parmazánu
4 banány
2 stroužky česneku
svazek čerstvé bazalky
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup:
Nejdříve si oloupeme česnek a cibulku, které nasekáme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli a česnek. Vše dusíme asi tak 3-5 minut na mírném ohni. Poté přidáme nakrájený pórek a propláchnutou rýži. Mícháme kolem jedné minuty, aby se zrníčka rýže obalila olejem.

Celý obsah pánve zalijeme polovinou kuřecího vývaru a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme. Když se vývar vydusí, vmícháme nakrájený zelený chřest a podlijeme druhou polovinu vývaru.

Lehce dusíme ještě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme na malé kousky oloupané banány, cherry rajčátka na polovinu. Vše smícháme s rizotem a dusíme, dokud rýže není úplně měkká. Na závěr ochutíme solí, pepřem a vmícháme parmazán. Podáváme posypané bazalkou.

zdroj: Miss Chiquita

Názory čtenářek

princeznalada 21.7. 22:41  

jdu zvracet velebnosti-to přece nemůže být k jídlu.

Bera 25.7. 15:49  

Opravdu zajímavé, rizota v různých podobách máme rádi,vyzkoušet se ale nedá, zelený chřest je po ruce málokdy.

Herulinka 4.6. 16:56  

Zvláštní kombinace...že ji asi vyzkouším!!! :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.