-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Velikonoční nádivka

Autor: cruela.devil - další recepty
   Hodnocení: 65%      

Suroviny:
1 žemlovka
10 vajec
200 g vařeného vepřového masa i s vývarem
200 g uzeného masa
200 g Hery
sůl, pepř, muškátový květ
nasekané mladé kopřivy - asi 2 hrsti (můžeme nahradit pažitkou nebo petrželkou)

Postup:
Žemlovku nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse. Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy. Do malého množství vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vše dáme do tukem vymazaného pekáče a zvolna pečeme. Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem.



Názory čtenářek

link building 23.10. 17:07  

Jxo4Co I really enjoy the blog.Really thank you! Much obliged.

mili 23.4. 6:41  

žemlovka je jiný název pro veku...tedy se dají použít i rohlíky nebo housky..pokud má s vekou někdo problém....

Amarka 19.4. 21:33  

Letos přidám do nádivky pokrájený medvědí česnek,ani mladé kopřivy chybět nebudou.
Do nádivky bych "mastnotu" nedávala,stačí tam ten vývar z masa a ubrala bych počet vajec.
Jinak recept může být dobrý:-)

cacorinka 10.11. 18:21  

Já dávam místo kopřívy pažitku a také se mi zdá moc vajec,no asi každý dělame jinák

bohous 15.4. 0:42  

jednou sem to ochutnal a us se tesik na velikonoce kazdy rok vic avic

ganesa 12.7. 11:15  

Tedy i za starých časů byla vždy žemlovka sledké jídlo s jablky, tvarohem, rozinkami a oříšky..)

h š 24.3. 1:09  

proč heru nebo máslo to maso je mastné to nestačí?

aninka 24.3. 0:57  

jenom že nevím kde mám vzít tu kopřivu.poradi mi někdo?

nečtenářka 24.3. 0:56  

Žemlovka je něco docela jiného(pečený závin s jablky nebo tvarohem )Tak pokud psát recepty,jedině se správným pojmenováním surovin,aby z másla nebyle Hera,z cukru sůl a pod.

aninka 24.3. 0:52  

přidat játra a česnek to pak nemá chybu.

nečtenářka 24.3. 0:51  

Pro kalorické odlehčení ubrat vajíčka(cca 6ks stačí).Místo tučného vývaru vajíčka rozmíchat v mléce a polévání 10 dkg rozehřáté Hery nemá smysl,protože se"dostane "jen na pár kostiček veky.Klidně lze vynechat a použít jen mléko s vajíčky.Odzkoušeno,pochváleno.

mindas 22.3. 14:55  

nemusíš veku,můžeš nakrájet rohlíky

kotra 13.1. 15:27  

je to velmí dobré .

babrlinka 8.4. 8:42  

cruelko taky dělám takovou jen přidávám tu osmahnutou cibulindu a je to fakt hodně dobré a syté,dlabu to i studené :D

ZJ 7.4. 17:27  

ZEMLOVKU NEMAM RAD

ZJ 7.4. 17:25  

FUJ

AeroKarel 6.4. 13:27  

K tomu vepřovému raději sádlo.

maho 5.4. 23:02  

vzhledem k tomu, že jsem čtenář a ne čtenářka tak sem asi nesmím psát. Zavání to ale diskriminací.

m 1.4. 17:37  

já ti dám sníh, ty svině, sežer si to

Anet 11.4. 12:36  

A místo Hery, máslo.

Anet 11.4. 12:35  

zkuste přidat vychladlou osmahnutou cibulku (pokrajenou na drobno)

Nádivka 11.4. 10:18  

Vyzkoušejte přidat česnek, je to super.

vlka 25.2. 14:53  

žemlovka = veka asi že ?, mladé kuchařinky si myslí že žemlovka je druh jídla(s jablky, nebo tvarohem)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.