-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Jidáše

Autor: Mirunda - další recepty
   Hodnocení: 97%      

Suroviny:
30 g droždí
1/2 kostky cukru
1/4 l mléka
120 g ,másla
2 žloutky
80 g medu
500 g mouky
špetka soli, citr. kůra
Z droždí, části mléka, cukru a mouky

Postup:
připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Máslo napěníme se žloutky a přidáme med. Do utřené hmoty přidáme ostatní přásady. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout. Pak vytvářím tvary jidášů, potřeme je bílkem a pečeme asi 20 minut. Ještě teplé je pomažeme medem nebo jen pomastíme.
Tvar jidáše je smotaný had do tvaru šneka.

Názory čtenářek

Katka&mimi Všetičkov 10.11. 19:53  

nevim co blbnete, ale jidase jsou tradicni jidlo... a velka mnamka :-D

vollpes 22.10. 22:54  

to musim skusit.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.