-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


RAJSKÁ POLÉVKA S BAZALKOU

Autor: bonini - další recepty
   Hodnocení: 56%      

Suroviny:
Potřebujeme:
500 g rajčat
2 středně velké mrkve
2 malé cibule
1 lžička rajského protlaku
3/4 l zeleninového vývaru
2 svazky bazalky
pepř
4 velmi malá rajčata
3 lžíce másla



Postup:
Příprava:
Rajská jablíčka opláchneme a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme mrkev a nahrubo ji nastrouháme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si mezitím připravili. Polévku vaříme asi 30 minut při střední teplotě a potom ji propasírujeme jemným sítem. Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobení a zbytek najemno nasekáme. Šlehačku ušleháme jen do polotuha a vmícháme do ní bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Malá rajčata nasekáme na plátky a prohřejeme v polévce. Tu podáváme v miskách, ozdobenou bazalkou a šlehačkou.


Názory čtenářek

Jirka 24.1. 18:37  

Míšo asi nejsi dobrá kuchařka, ta mrkev je nejdůležitější, zkus dat do hotové polevky nakrájený pomeranč a utlučeš se

Míša 1.6. 18:21  

Moc složitý, ale může být dobrá..Mrkev mi tam přijde zbytečná.

josefka 12.1. 19:04  

ježíš, hlavně to neprzněte jíškou...

Kuchtix 31.12. 18:54  

Přidejte si do hotové polévky kuskus. Je to MŇAM :)

Marketa 22.8. 12:58  

vyborna je take, kdyz misto slehacky date zakysanou smetanu...vyzkousejte ;)

ikska 3.8. 16:13  

výborná...krémová...mňam

máma 28.6. 12:07  

je to výborný ale chce to dohustit jiškou

Tínka 9.7. 13:11  

Právě jsem ji dovařila a dívám se na toho svého jak ji baští.Ještě na vrch,jsem nastrouhala trochu tvrdého sýra a vložila jsem kousky anglické slaniny.Byla vážně dobrá.

Slehoška 8.5. 20:25  

Rajská? Proč ne:-)

Herulinka 31.7. 7:44  

Taky ji zkusím :-)

Jenka 25.6. 20:09  

Dlouho jsem odolávala, ale jdu na to.....

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.