Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Vanilkové rohlíčky

Autor: wowo - další recepty
   Hodnocení: 78%      

Suroviny:
100g hladké mouky
100g celozrnné mouky
120g rostlinného másla
100g mletých lískových ořechů
90g ovocného cukru
1lžíce medu, sojové mléko

Postup:
Těsto musíme propracovat daleko pečlivěji a trpělivěji, než když jsme jej vytvářeli v klasické kombinaci s daleko větším množstvím tuku.
Těsto vypracováváme nejlépe v široké a spíše plošší míse a nebo na vále. Nepříliš ztuhlé rostinné máslo začneme promíchává s oběma moukami, s mletými ořechy, které by bylo dobré mít pomleté na tu úplně největší možnu jemnost, neboť i to pomůže těstu k jeho důkladnějšímu a jemnějšímu vypracování. Kdybyste přece jen měli pocit, že je těsto stále nepoddajné a příliš husté a těžko zpracovatelné, přidejte do něj trošku sojového mléka. Ale pozor, velmi opatrně, po lžičkách, víc jak dvě lžíce bych rohodně nedoporučovala. Do těsta přidáme předepsanou dávku fruktozy a jednu velkou lžíci medu.
K pečení si buď vymažete plech pokud možno co nejmenším množstvím rostlinného másla nebo můžete používat pečící papír.
Převzato od L.Kořínkové Kuchařka? Já vím...

Názory čtenářek

smashing top seo 23.10. 21:07  

qiyplG I appreciate you sharing this post.Much thanks again. Keep writing.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.