Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Křehký koláč s jablky

Autor: wowo - další recepty
   Hodnocení: 42%      

Suroviny:
300 g hladké mouky, 120 g rostlin. másla, 100 g ovoc. cukru, 1 lžíce vajahitu 1/2 sáčku prášku do pečiva
Náplň: jablka, skořice, ořechy, rozinky

Postup:
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Potom 1/2 těsta vyválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem. Poklademe plátky jablek, posypeme skořicí rozinkami a ořechy (nemusí být). Z druhé poloviny těsta vyválíme plát a dáme ho na jablka. Okraje hodně přitiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Po upečení posypeme ovoc. cukrem a po vychladnutí nakrájíme na čtverečky

Názory čtenářek

12r. 8.10. 18:43  

Bylo to moc dobré

Yvouch 11.1. 20:51  

nevím co na tom není "dělené" Zuzu vše je v souladu s dělenkou!! vajahit se dá nahradit podle mě jedním žloutkem, který je neutrální. Mě by spíš zajímalo kde seženu čistě rostlinný tuk, protože ve všem co jsem měla zatím v ruce v obchodech je buď cukr, nebo sušené mléko apod. :(

zuzu 21.4. 17:04  

toto nejni dělena strava

tava 17.11. 22:33  

Kousalko diky za rady o vyuziti vajahitu,je dobry hlavne v lete

zdenek 26.8. 19:19  

mě to teda nešlo vůbec rozválet, těsto nebylo vláčné, drobilo se

wowo 7.9. 9:56  

Reny2 Vajahit se kupuje v prodejnách zdravé výživy :-)

Petruš 18.8. 9:50  

Vazkoušela jsem a je to moc dobré, doporučuji

Reny2 19.5. 1:40  

Jeste by neskodilo poradit nam,zacatecnicim,kde se onen VAJAHIT da koupit.......
Diky za rady....

wowo 10.8. 8:20  

Kousalka...jejda, ani mi nedošlo, že to někdo neví, omlouvám se a děkuji za doplnění informace pro neznalé :)

Kousalka 22.7. 11:52  

Pro ty, co neví co je Vajahit tak jak jsem to nevěděla já.

Základní složkou tohoto výrobku je sójová bílkovina, škrob, syrovátka, kukuřičná mouka a lecitin.

Je vhodný jako stálý pomocník do kuchyně nebo jako vhodný pomocník na cestách díky své jednoduché použitelnosti a balení.


Dávkování: 1 lžíce = 1 vejce. Nehrozí nákaza salmonelózou, nerozbije se, má dlouhou trvanlivost (i po otevření) a nížší cenu než vejce. Při použití Vajahitu k přípravě pokrmů má surovina velmi dobrou pojivost a žlutavou barvu, takže vám plně nahradí vejce.

Vajahit se používá např. do palačinek, buchet, bramboráků, na obalování řízků, do sekané – zkrátka všude tam, kde použijete celé vejce nebo žloutek.

Nenahrazuje bílek, proto jej nelze použít na šlehání a mašlování.

Výrobek byl zkoušen v pekárnách, cukrárnách a jídelnách, kde se dobře osvědčil při pečení a vaření.


Návod k použití:

Prošleháním 10 g Vajahitu (cca 1 polévková lžíce) a 40 ml vody nahradíme 1 vejce, anebo promícháním 10 g Vajahitu s 20 ml vody nahradíme 1 žloutek. V některých případech např. při pečení není nutné samostatné rozpouštění. Ideální pomocník pro přípravu palačinek, kynutých a listových těst, perníků i cukroví.

Výsledky rozboru Vajahitu a porovnání s čerstvými vejci:

Energetická hodnota Obsah cholesterolu 1 vejce (o hmotnosti 50 g) 79 kcal 274 mg 10 g VAJAHITU 38,7 kcal méně než 0,69 mg

Hmotnost: 200 g

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.