-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Křehký koláč s jablky

Autor: wowo - další recepty
   Hodnocení: 42%      

Suroviny:
300 g hladké mouky, 120 g rostlin. másla, 100 g ovoc. cukru, 1 lžíce vajahitu 1/2 sáčku prášku do pečiva
Náplň: jablka, skořice, ořechy, rozinky

Postup:
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Potom 1/2 těsta vyválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem. Poklademe plátky jablek, posypeme skořicí rozinkami a ořechy (nemusí být). Z druhé poloviny těsta vyválíme plát a dáme ho na jablka. Okraje hodně přitiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Po upečení posypeme ovoc. cukrem a po vychladnutí nakrájíme na čtverečky

Názory čtenářek

12r. 8.10. 18:43  

Bylo to moc dobré

Yvouch 11.1. 20:51  

nevím co na tom není "dělené" Zuzu vše je v souladu s dělenkou!! vajahit se dá nahradit podle mě jedním žloutkem, který je neutrální. Mě by spíš zajímalo kde seženu čistě rostlinný tuk, protože ve všem co jsem měla zatím v ruce v obchodech je buď cukr, nebo sušené mléko apod. :(

zuzu 21.4. 17:04  

toto nejni dělena strava

tava 17.11. 22:33  

Kousalko diky za rady o vyuziti vajahitu,je dobry hlavne v lete

zdenek 26.8. 19:19  

mě to teda nešlo vůbec rozválet, těsto nebylo vláčné, drobilo se

wowo 7.9. 9:56  

Reny2 Vajahit se kupuje v prodejnách zdravé výživy :-)

Petruš 18.8. 9:50  

Vazkoušela jsem a je to moc dobré, doporučuji

Reny2 19.5. 1:40  

Jeste by neskodilo poradit nam,zacatecnicim,kde se onen VAJAHIT da koupit.......
Diky za rady....

wowo 10.8. 8:20  

Kousalka...jejda, ani mi nedošlo, že to někdo neví, omlouvám se a děkuji za doplnění informace pro neznalé :)

Kousalka 22.7. 11:52  

Pro ty, co neví co je Vajahit tak jak jsem to nevěděla já.

Základní složkou tohoto výrobku je sójová bílkovina, škrob, syrovátka, kukuřičná mouka a lecitin.

Je vhodný jako stálý pomocník do kuchyně nebo jako vhodný pomocník na cestách díky své jednoduché použitelnosti a balení.


Dávkování: 1 lžíce = 1 vejce. Nehrozí nákaza salmonelózou, nerozbije se, má dlouhou trvanlivost (i po otevření) a nížší cenu než vejce. Při použití Vajahitu k přípravě pokrmů má surovina velmi dobrou pojivost a žlutavou barvu, takže vám plně nahradí vejce.

Vajahit se používá např. do palačinek, buchet, bramboráků, na obalování řízků, do sekané – zkrátka všude tam, kde použijete celé vejce nebo žloutek.

Nenahrazuje bílek, proto jej nelze použít na šlehání a mašlování.

Výrobek byl zkoušen v pekárnách, cukrárnách a jídelnách, kde se dobře osvědčil při pečení a vaření.


Návod k použití:

Prošleháním 10 g Vajahitu (cca 1 polévková lžíce) a 40 ml vody nahradíme 1 vejce, anebo promícháním 10 g Vajahitu s 20 ml vody nahradíme 1 žloutek. V některých případech např. při pečení není nutné samostatné rozpouštění. Ideální pomocník pro přípravu palačinek, kynutých a listových těst, perníků i cukroví.

Výsledky rozboru Vajahitu a porovnání s čerstvými vejci:

Energetická hodnota Obsah cholesterolu 1 vejce (o hmotnosti 50 g) 79 kcal 274 mg 10 g VAJAHITU 38,7 kcal méně než 0,69 mg

Hmotnost: 200 g

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.