-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Medovník

Autor:
   Hodnocení: 96%      

Suroviny:
Ve vodní lázni rozehřát celé máslo (250g) + 3 lžíce medu a 200g krystalového cukru.
Odstavit a nechat vychladnout
V míse ušlehat 3 vejce, přidat vychladlou směs. Šlehala jsem mixérem se spirálovými hnětači. Přisypat 400g hladké mouky se lžičkou sody.

Postup:
Hotové těsto rozdělit na 4 plechy vyložené pečícím papírem a pomocí stěrky rozetřít na opravdu tenké pláty.
Pečeme při 170°C cca 7 minut
Necháme vychladnout a pak rozkrájíme podélně každý plát na 2 díly
Odřezky nevyhazujeme, později rozmixujeme na posypku.
Hotové pláty (4 plechy= 8 dílů) promažeme vychladlým, zkaramelizovaným Salkem (v papiňáku vařit 3/4 h)ušlehaným s 300g povoleného másla.
Poskládané ještě seřízneme ze všech stran, krémem pomažeme i ze stran a posypeme posypkou (na boky jsem nanášela pomocí stěrky).
Přikryjeme průhlednou potrav.folií a dáme min. na tři dny do chladničky!
Recept není můj!

Názory čtenářek

JanaP 14.2. 9:24  

Za sebe mohu tento recept vřele doporučit! Při roztírání těsta na papír jsem se s tím trošku prala, ale při troše trpělivosti se to dá bez problému zvládnout :-) Nerada prořezávám korpusy, tak jsem si "ulehčila" práci a těsto rozdělila na 7 dílů a každou placku zvlášť upekla. Při promazávání prokalapa placky troškou rumu smíchaného s vodou a cukrem. Placky byly ihned vláčné a prakticky po hodině chlazení dortu už byla možnost jej konzumovat. Já osobně v příštím pečení přidám ještě oříšky. Děkuji za recept, přidám si jej do své kuchařky :-)

top seo guys 24.10. 7:22  

26Rl8T Thank you ever so for you blog article.Much thanks again.

Danielka 19.12. 21:16  

Tak dnes jsem ho upekla ta uz se chladi v lednicce ale myslim,ze bude dobry jeste Vam se pak prihodim foto zda to pujde.

sona10 11.3. 14:25  

Tady přidávám jeden recept. Někdo ho opsal ze stejné kuchařky,kterou mám po babičce.Je tam sice jen 1 lžíce medu,ale placky jsou opravdu dobré.Je to recept s jiným krémem,ale náplň se dá nahradit tou na medovník. Mohu doporučit,mám vyzkoušeno - babička mi ho dělávala na každé narozeniny.

http://www.az-recepty.cz/levny-medovy-dort-r1237/

Mladá kuchařka :)) 11.2. 19:19  

Jo a někteří mají radši ten a někteří zase jiný podle tradice..každopádně tradičně podle staročeské kuchyně existuje jen jeden originál ,který nikdo nemá a nejspíš mít ani nebude posuďte sami přece jen jeden recept ale jiný výsledek všechny přesto výborné...názor pouze mě ,no protože sem opravdu fakt mladá!! :DVšem přesto dobrou chuť!!

Mladá kuchařka :)) 11.2. 19:14  

No všichni to znáte většinou nikdo neumí pořádně číst...Ale vážně super recept párkrát jsme to s mamkou skoušeli ale moc se nám nepovedl ale jinak super recept!!!

čarodějnice 17.8. 16:20  

"Staničko" - než budeš psát, tak si běž VYKLOKTAT a vystříkat "ústa" nějakou desinfekcí. A "Lindulinko", stačí nasadit brýle a uvidíš, že jsou tam napsány 3 lžíce medu.

staudovi 24.7. 15:22  

Recept jsem zatím nezkoušela, ale je mi smutno z některých názorů , někdy i vulgárních. Lidi vždy přemýšlejte a pak se vyjádřete: třeba i negativně , ale vždy zůstaňte lidmy. Být sprostý není in.

janinka13 3.3. 11:29  

ahoj ja mam taky jeden jmenuje se to ZAKAZANA BUCHTA
KORPUS"5 vajec,200g cukru moucka,200g ml. orechu,150g pol-mouky,2lžíce kakaa
POSTUP"Vejce vyšlehame s cukrem přidame mlete ořechy a mouku promichanou s kakaem. Těsto vylijeme na plech vyloženym peč.papirem. Pečeme při 200stupnu asi 5 minut,pak zmirnime teplotu na 170 stup.a dopeceme asi jeste 10 min.pak těsto nechame vychladit a naneseme krem postříkame čokoládou a posypeme ořechy s piškoty dohromady pomlete . KREM"SALKO VARIME 1 HODINU NECHAME VYCHLADIT A 1 MASLO VYŠLEHAT .

mirušpůta 15.1. 12:55  

shoj možná jsem hloupá ale já miluju medovník jenže mam bezlep dietu a já nesmím ani ořechy je možný ty ořechy nahradit něčím aby byla ta cht stejná!a ještě 1 otazku je jedno jaký med použiju_díky Miruška

JITA 13.1. 13:27  

Dobrý den! Moc děkuji za tento recept. Hledala jsem na internetu nějaký recept, protože mám medovník moc ráda. Všechny co jsem objevila mě přišli moc složité na vyzkoušení. Tento mi přijde vcelku jednoduchý, tak ho vyzkouším. Jen se mi líbila rada v názorech - přidat do krému trochu medu. Určitě to nebude na škodu. Všem přeju ať se jim pečení daří. ;-)

swwe 24.11. 18:38  

Poprvé jsem se vrhla na pečení medovníku a vybrala tento recept,,těstíčko a výtvor skvělý,,ale protože jsem neměla Salko tak jsem použila radu mamče na krém a polevu.Výborný a budu ho dělat častěj.Akorát jsem to vylepšila že jsem do krému vešlehala karamel mojí výroby a náplně posypala mletými ořechy.Za 1*

reskator 25.10. 19:40  

Tak to musím s mamkou vyzkoušet.Děkuji za bezva napad

Mrcinka 11.10. 13:01  

Dobry den,
já sem toho nazoru ze medovnik neni o tom aby to bylo preslazene do těsta se dává akorad med ale ne do kremu tam nepatri.
To je pak akorad na cukrovku kdyz to budete jist.

Jane 23.8. 22:56  

No,některé názory jsou opravdu sprosté. Já medovník péct budu:)ale pokud máte radši něco lehčího, zkuste můj moučník, lehký osvěžující jogurtový dortík/(kategorie)moučníky...

fla. 6.7. 20:32  

asi to bude dobré
ale hlavně se nemusí válet těsto jen rozetřít to je faj a je to proto jednodužší

Swinga 2.7. 23:40  

mňáááááááám,to můžu :-))

patek 23.5. 17:55  

Lidi vykloktejte si někteří ty vaše hubky, než začnete kritizovat aniž byste vyzkoušeli! Každej jste chytrej jak kdovíco a chtěla bych vidět co jste napekli a navařili, myslím že velký kulový! Srdečné zdravím všechny hlupáky!!!

Myškomedvídek29 20.5. 22:54  

skusím díky

máchal76 12.5. 19:30  

Medovníky peču. Ale hlavně na zakázku. Mám podobný recept.

Martina 4.5. 18:03  

Diky jato viskousim.

Stanicka15 23.3. 21:41  

Tenhle medovník za nic nestojí.Upečte si medovník podle autor-raketa má název Medovník od maminky.Je skutečně moc dobrý,nebudete litovat.
I když recept odkopírovala od paní Ivanky.
Upečte oba a porovnejte kvalitu ahoj Stáňa

avrilka 19.3. 12:27  

sssuuuuupppeerr vdycky se u toho nastvu pratoze mi to nejde

kudlanka74 5.3. 8:32  

je výborný a Vaše nemístné poznámky jsou trapné.

Terinka 27.2. 12:28  

To snad není možný, jsem v šoku kdykoliv si otevřu nějaký recept na těchto stránkách, vždyť tady je to samá kritika. Moc by mě zajímalo, jestli ti co sem píší ty hnusy, ten recept zkusili. Já peču medovník podle Apetitu již několik let, recept je hodně podobný, a hlavně nemá chybu.Opravdu se divím těm, kteří sem svoje recepty vkládají, vykašlete se na to, vždyť skoro vždycky vás nějaký hňup zkritizuje, ale sám sem nic nevloží. Je to hnus, sem už fakt nelezu.

¨patruik 14.2. 15:21  

sy blba tam med je 3 lzice pokud umis cist!!!!!!!!!!!!!!!

MAMČA 13.1. 23:38  

pavlínko tak nech si chutnat opravdu je dobrej ahojky

MAMČA 13.1. 23:36  

lindulinko nauč se číst med tam samosebou je!pořid si brejle!

Meidlová Libuše 21.12. 8:04  

Prosím o pskytnutí rady jak vložit obrázek. Předem děkuji

ivusa 7.11. 20:55  

výborný receptík je na ekucharka net ten nemá chybu a je na videu tímto se vůbec nezabívejte

MAMČA 10.10. 22:51  

i tenhle je dobrej pište si 2celá vejce,30dg cukr krupice,10dg masla,4lžice medu,10 lžic mléka, vše smichat a ve vodní lazni vařit asi 3min.potom zvlášt do misy dat 90dg hl.mouky a 2kavové lžičky jedlé sody do toho vmichame tu parní lazen a uděláme hladké těsto to rozdělíme na 5 dílů rozvalime a každé zvlášt dáme pect do růžova upečené platy můžeme klást na sebe nepřilepí se a necháme vychladit. A TED KRÉM:8DCL MLÉKA,10 KAVOVÝCH LŽIČEK HRUBÉ MOUKY A UVAŘÍME KAŠI TU NECHÁME VYCHLADIT. DÁLE:30DG MASLA,30DG CUKR MOUČKA VYMÍCHAT A PŘIDAVAT KAŠI PO LŽIČKÁCH, POLEVA:8DG MASLA,8DGCUKR MOUČKA,1LŽÍCE MLÉKA,1LŽÍCE KAKAA VYMICHAT NA MIRNÉM OHNI_NEVAŘIT,A PŘIDAT JEŠTĚ 1LŽÍCI ČOK.PUDINKU NEJLÉPE NECHAT HOTOVÉ ULEŽET ASPON 3DNY V LEDNICI NO VYPADÁ TO NAROČNĚ,ALE KDYŽ SE DO TOHO DÁTE TAK PAK TO STOJÍ ZA POCHVALU

Karel 5.10. 8:51  

TŘI LŽÍCE MEDU - TO JE SMĚŠNĚ MÁLO NA TO, ABY SE TOMU DALO ŘÍKAT MEDOVNÍK!

Ivushk-(a) 14.9. 15:34  

Mňam

Ketty 23.8. 15:35  

Něco pro diabetiky a také to šmakuje skvěle zavolejte opravuji číslo : č. 775151954 Květa

Ketty 23.8. 15:32  

Děvčata já Vás také zdravím a mám něco pro diabetiky a také to šmakuje skvěle zavolejte č. 776151954 Květa

jana26 6.7. 12:23  

Ještě k tomu mýmu medovníku- placky se pečou každá po 5 minutách..se vzniklými "prkýnky" se velice dobře pracuje.

jana26 5.7. 23:32  

Teda máte ten medovník pěkně tučnej!Tohle těsto asi už nebude hydrofilní(natahuje vlhko).Já mam úplně jinej recept.Tyhle placky můžete mít v suchu upečené schované klidně 3 měsíce.

Ve vodní lázni 70 g tuku,110 g mouč.cukru,7 lžic medu a 1 hodně vrchovatou lžičku jedlé sody,zahřát,vypěnit,přidat 1 vejce a 1 bílek.Trochu zchladit a přidat 650 g hladké mouky.Na 4 plechy-to je to samé,ale rozválí se to a přenese na vymazané a vysypané plechy.Na naplnění: svařit 1,25 L mléka,2 karamelové pudinky,3 vrch.lžíce hrubé mouky,a 3 lžíce medu.Do vychladlé kaše se vmíchá máslový krém z 250g másla a 200g moučk. cukru.Vlašské ořecha nasekané navrch nebo kamkoliv.Proleží to celkem rychle, za několik hodin, protože tohle těsto je po upečení hydrofilní.

zuzik 21.5. 19:47  

Ty náno Lindulinko, med tam nechybí, nauč se číst

Jana 25.1. 20:08  

Tak škaredě může o jídle mluvit jen hloupý člověk. Není divu, že jsou děti nevychované a drzé, když to slyší všude. Jinak medovník je výborný, jen mi do něj dáváme karamelový krém a posypeme jej sekanými ořechy.

Mišák 21.1. 11:55  

Medovník je fantazie,ale jako každé jídlo nemusí chutnat všem.I své děti učím,že o jídle se nesmí vyjadřovat špatně.Takže některé názory jsou ubohé...

majka 13.10. 8:29  

Medovnik znam uz furu let.Neni jednoduchy,ale kdo se nevzda tak to svede.Upecene platy vydrzi ve folii a chladu i mesic,pote staci naplnit.Po naplneni je opravdu potreba nechat zalezet,jinak je tvrdy.Spatne po nem muze byt jen tomu kdo se s nim PRECPE,ale to neni chyba receptu.

lenin 24.7. 12:20  

úžasný !!

krkonosandy 15.6. 15:15  

uvažovaly jsme o upečení medovníku ale vzhledem k mnoha ne zrovna kladnych naoru ¨jsme se rozhodli upect radeji koláč s jahodama na tom snad nebude nic hnusnyho- jinak jsem se opravdu pobavila nazory kucharinek:)))))) jen tak dal devčata zdravi kucharky z krkonos

ja ja ja jenom ja 9.5. 16:51  

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck of je to hnusný

anna jihlava 20.4. 23:29  

strasne nam chutnal zaprasilo se po nem dekuji za vas recept je mnam

Mory 9.4. 20:41  

nejak nam to ztvrdlo, neslo to vubec krajet

MI_MI 4.4. 9:18  

no já nevím,je tu více negativních názorů,hledám nějaký moučník na závěrečné zkoušky,jestli je ten recept špatný,tak asi pokrájím autora,jiný recept na medovník nemůžu najít...tak držte palce,at´mi tam ta m ta komise nepojde

hamita 10.7. 0:33  

Teda řeknu Vám,že to není žádná sranda upéct nebo uvařit?

Sobicka1@seznam.cz 26.4. 6:05  

SOBICKA 26.04.6:05 MEDOVNÍK JE SKVĚLÝ UŽ JSI NA NĚM POCHUTNALA CELÁ MOJE RODINA.

Sony 8.3. 9:47  

Znám i jiný krém, ale raději si ho nechám pro svoji cukrárničku.Kdo by mi pak do ní chodil,kdyby si každý napekl všechno doma? ;-)

Romana 9.2. 20:55  

Dodala bych velmi důležitou věc: krém šlehat v páře a přidat do něj 2-3 lžíce medu, pak je to teprve ten správný recept, takhle není MEDOVNÍk bez MEDU.

dbila 7.2. 14:28  

no bezva

j 26.1. 14:37  

Medovnik je opravdu vyborny. Cim dele se necha odlezet, tim je lepsi.

Dáša 25.11. 12:39  

Mouku žitnou (podle cukráře arménce,se kterým jsem o tom mluvila)

Roman 25.11. 10:42  

to Lindulinka - máš problémy se čtením? Med je snad v těch plátech, ne? :-o

Lindulinka 25.10. 23:29  

hmm vypada to celkem fajn, ale proc je to medovnik, kdyz tam chybi med?

Pavla 19.10. 3:57  

Tak to musim vyzkouset, vypada to skvele.

Diky za radu

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.