Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Sirup z aronie

Autor: carol - další recepty
   Hodnocení: 31%      

Suroviny:
Do 4-litrové sklenice dáme 2 litry otrthaných a vypraných plodů aronie, přidáme 80 g potravinářské kyseliny citrónové a zalijeme
vodou až po hrdlo. Za 32 až 36 hodin přecedíme a plody jen lehce zmáčkneme. Získáme tak silně zabarvenou šťávu. Na každý litr šťávy přidáme 1 kg cukru a za studena občas mícháme, až se cukr zcela rozpustí. To trvá asi 2-3 hodiny. Získaný sirup slijeme do lahví a konzumujeme jako jiné sirupy. Tento postup zachovává
většinu účinných látek z ovoce.

Postup:


Názory čtenářek

ibišek 16.1. 18:34  

Aronie obsahuje Sorbit, proto se šťáva nekazí. Čistota při výrobě šťávy, ale musí být. Moc nám chutná.

Ludva Ripper 15.10. 19:04  

Šťáva z aronie uvolňuje žluč. Je skvělá při riziku žlučníkového záchvatu. Je možno ji konzervovat zavařením při 75 stupni ,před použitím doplnit vodkou na 22 % alkoholu (pokud máte v pořádku slinivku!).Před zavařením možno přidat 15 dkg cukru, 2 lžičky mleté kávy a 2 hřebíčky na 1 litr šťávy.Chutná i zdravému!.

lucy 9.9. 13:39  

mužu se zeptat jestli se nemusí zavařovat a vydrží i bez toho když to budu skladovat ve sklepě

Majka 22.8. 16:52  

Já vše rozmixuji, dva dny nechám odležet, přecedím přes plenu a dám do plastových lahví do sklepa.V životě nikdy jsem na ní neměla nic.Bobule jsou plné vitamímů, a je škoda je vyhodit bez zisku..proto mixuji, šťáva má úplně jinou chuť.

babeta68 18.10. 18:39  

Dobrý den, právě jsem slila nálev po 36hod, mám ho 1 a 1/2litru, tak dám 1 a 1/2 kg cukru, sterilovat rozhodně nebudu, aby si sirup zachoval všechny vitamíny. Ale co s tou Aronii, je mi ji líto vyhodit, nedá se ještě nějak využít? Poradí mi někdo? Jarka
18.10.2013

Martin 28.9. 6:22  

Strýček Google?

http://www.wowgolds. 10.10. 22:48  

Great info and right to the point. I don't know if this is truly the best place to ask but do you folks have any ideea where to hire some professional writers? Thx :)

Jana Kneřová 29.8. 23:12  

Není potřeba před "máčením" bobule rozmačkat nebo rozdrtit? Díky za odpověď

ada 9.8. 23:14  

zdravim muže mi nekdo poradit recepty z aronie ajinych jeřabin akdy je nejlepši aronii ajeřabiny sbirat předem dekuji amužete mi to poslat na konrada@seznam.cz

koralll3 7.8. 12:59  

Delala jsem ho loni take,Vyborny!!!!!!!lahve jsem sterilizovala a vdrzel mi ve sklepe,mame ho i ted!a je vporadku.takze doporucuji sterilizovat lahvicky.
Letos ho planuji znovu,jo,a este jse m delala kompot z aronie....velky rozdil huti!!!!!!

Gorolka 31.7. 23:55  

Loni jsem ho udělala, nalila do PET láhví a skladovala v ledničce.Vždy jsem si z mrazáku postupně na každou dávku brala potřebné množství aronie.Tím mi odpadla starost se skladováním hotového sirupu, protože se vypil fakt rychle.
A když se dopil,dělala jsem další ...

carol 17.12. 18:16  

Já jsem sirup skladovala v ledničce a vydržel v pohodě. Sterilizovat jsem nezkoušela, rychle se vypil, máme ho rádi.

Carmen Bydžovská 6.11. 7:08  

Dobrý den. Jmenuji se Carmen. Vyzkošela jsem také sirup dle Vašeho receptu, ale po týdnu chytl v lahvi asi + cm od hrdla plísewň. Napište mě prosím při jaké teplotě skladovat a zdali jsem neměla lahve sterilizovat. Dala jsem to do lahví od rumu a zatočila šroubení. Moc děkuji Carmen z Hradce Králové

David 3.10. 12:28  

Pro Marušku - víc se o aronii dozvíš na stránce http://www.darius.cz/archeus/B_aronie.html
Tam najdeš i další zajimavé recepty z tohoto ovoce. Ahoj David

Marie 27.9. 15:05  

co je aronie?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.