-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Bezinkový likér II

Autor: Mildret - další recepty
   Hodnocení: 90%      

Suroviny:
A)2 litry černých bezinek /kuliček/
1 kg cukru (dle chuti může být i 1/2kg)
2 litry vody
1 vanilkový cukr
káva /vařená, rozpustná/
1/2 litru rumu

B)2 litry černých bezinek /kuliček/
1 kg cukru (dle chuti může být i 1/2kg)
2 litry vody
1 vanilkový cukr
koření: 1 badián, 1 skořice, 5 hřebíčků
káva /vařená, rozpustná/
3dcl litru rumu
2dcl Griotky

Postup:
2 litry bezinek + 1/2 kg cukru + 2 litry vody povaříme 15 min. přecedíme a trochu pomačkáme...
přidáme 1/2 kg cukru a vanilkový cukr, krátce povaříme.
Přidáme 3 lžíce silné černé-vařené kávy a 1/2 litru rumu.

Celkem by to mělo být 2,5 litru.

Názory čtenářek

Projektanti z EGPa 26.8. 13:31  

Doporučujeme dát pouze půl kg cukru (aby se mouchy nelepili), pouze 3 lžíce kávy a přidat griotku (2dcl). Rumu dát 3dcl a přidat 5 hřebíčků, 1 badián a 1 skořici. Chuť likéru je neodolatelná. Tato kombinace vyhrála 1. místo z pěti ochutnávaných.

Venva 16.8. 18:47  

Jeto ten nejlepší likér který jsem pil.

hegis 27.10. 10:00  

hledala jsem tento recept a určitě vyzkouším!

Mildret 22.8. 6:52  

welnes: dávám 1,5 pol. lžíce do hrnku, zaliju horkou vodou /jen aby se káva rozpustila/ a pak přidám do likéru

welnes 11.7. 13:15  

určitě to vyskouším,ale nevím jak s tou kávou,jestli ji mám tam dát sušenou a kolik.děkuji za odpověd

Alča 1.10. 17:17  

Dělala jsem jak s rumem, tak s vodkou a oba jsou moc mňan,´prý i hodně zdravé.

Alena 10.11. 13:07  

Je dobrý. Doporučuji.

Dan 5.11. 6:19  

tento recept je opradu super.
Doporucuju.

Zlatka 5.10. 19:29  

Již jsem ho pila a je fakt super i když bych snesla o něco méně sladší.Ale ten cukr tam asi musí být.A slyšela jsem,že je to na všechno léčivý balzám.

Dafy 12.9. 7:02  

Dělám, je super.V zimě si ho dělám jako grog.
Vyzkoušela jsem i z ostružin a ten je ještě lepší.Do bezinek nakonec přidávám 2 vymačkané citrony.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.