Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Lívance s kaviárem a kysanou smetanou

Autor: petra16 - další recepty
   Hodnocení: 45%      

Suroviny:
NA 20–25 LÍVANEČKŮ
250 g hladké mouky
300 ml mléka
8 g droždí
1/2 lžíce cukru krupice
1 vejce, oddělený žloutek a bílek
30 g rozpuštěného másla
sůl
olej na pečení lívanečků
150–200 g kysané smetany
50 g lososového kaviáru
snítka kopru na ozdobu

Postup:
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme cukr a polovinu prosáté mouky, ozmícháme a necháme pod čistou utěrkou asi hodinu kynout na teplém místě. Pak přidáme sůl, žloutek, polovinu rozpuštěného másla a zbytek mouky, promícháme a necháme pod utěrkou ještě chvíli kynout. Z bílku ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do vykynutého těsta, necháme kynout ještě 15 minut. Na rozpáleném a vymaštěném lívanečníku pečeme tenké lívanečky, během smažení je pokapeme zbylým rozpuštěným máslem, obrátíme a pečeme z druhé strany do zlatova. Podáváme ozdobené kopečkem kysané smetany, lososovým kaviárem a snítkou kopru.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.