-->
Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vložit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domáccí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Rizoto se špenátem a lososem

Autor: petra16 - další recepty
   Hodnocení: 45%      

Suroviny:
PRO 4 OSOBY

400 g lososa nakrájeného na kostky, bez kůže a kostí
šťáva z 1 citronu
2 lžíce bílého vermutu
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
2 lžíce másla
2 šalotky nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
300 g rizotové rýže
150 ml bílého vína
750 ml zeleninového nebo rybího vývaru (z kostky)
150 g čerstvých listů špenátu (například baby špenát)

Postup:
Kousky lososa vložíme do mísy, zalijeme šťávou z citronu a vermutem, osolíme, opepříme a necháme 30 minut v chladu odležet. Mezitím si uvaříme vývar, propláchneme rýži horkou vodou a necháme ji okapat. Špenátové listy omyjeme a spaříme v cedníku vroucí vodou. Ve větším kastrole na lžíci másla krátce osmažíme šalotku s česnekem, přisypeme rýži a osmahneme ji ze všech stran, až zrnka zbělají. Zalijeme vínem, zamícháme a necháme asi polovinu vína odpařit.

Přilijeme část vroucího vývaru, promícháme a vaříme pod poklicí za občasného zamíchání, dokud se vývar nevsákne do rýže, pak přiléváme postupně další vývar, dokud není rýže téměř měkká, trvá to asi 15 minut. Zchladlý spařený špenát překrájíme, společně s kousky lososa ho vmícháme do rýže a vaříme na mírném ohni ještě asi 5 minut, dokud není losos uvařený. Odstavíme z ohně a co nejdříve podáváme ozdobené vločkami zbylého másla.

Názory čtenářek

Martin 8.3. 23:26  

Propláchnout rýži určenou do rizota? zbláznili ste se !!

Hanina 16.1. 19:36  

jdu to vyzkoušet!

petula 20.6. 23:24  

:)) to musi byt bomba

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.