Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Koláč s rebarborou a tvarohem

Autor: vonava-kvetinka - další recepty
   Hodnocení: 96%      

Suroviny:
Těsto: 500 polohrubé mouky, 2 žloutky, 100g krupicového cukru, 80g másla, 250ml mléka, sůl, 30g droždí, tuk na plech,bílek na potření

Náplň: 500g měkkého tvarohu,5lžic moučkového cukru, 1 vanilkovy cukr, 1 žloutek, reveň, drobenka

Postup:
Z droždí, 2 lžic cukru, 2 lžic mouky a vlažného mléka připravíme kvásek,který nehcáme v teple vykynout.Do mísy dáme mouky,přidáme kvásek,žloutky,cukr,rozpuštěné máslo a osolené vlažné mléko.Vypracujeme vláčné těsto,ncháme vykynout,rozprostřeme na tukem vymazany plech a potřeme tvarohem utřeným se žloutkem a cukrem.Na tvaroh klademe nakrájené kousky reveně,trochu ji jeste posypeme krupicovym cukrem a nakonec dáme drobenku.Okrajové těsto potřeme rozšlehaným bílkem a koláč necháme ještě 10 minut kynout.Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Tvaroh muzete udelat sladsi a tu rebarboru pak opravdu posypte jeste cukrem,jinak by to bylo kyselé.Je to opravdu výborný koláč! :-)

Názory čtenářek

Dandy 12.12. 12:57  

Taky jsem dělala a byl skvělý. Dokonce si recept nechala napsat i má tchýně, která je ale jinak výborná kuchařka. Tento recept ale ještě neměla. Doporučuji mlsným jazýčkům.

evča 22.11. 14:55  

Hned jak přijdu zpráce tak jdu dělat mňamku!!

amoleta 22.7. 20:25  

nejpitomejsi recept, co sem zatim pouzila.testo se lepi jako sekundove lepidlo, cele je to postavene na hlavu-si to po sobe prectete.Nikdy vic.Vyhozene suroviny

hapini 23.4. 21:08  

Doma mam same chlapy 5,takovy kolač zfoukli za deset minut. Super.hapini

mili 10.2. 18:23  

oprava textu:
pochutnali jsme si, jen jsem v zimě místo reveně požila na hrubo nakrájenáa ochucená jablka (skořicový cukr, perníkové koření, nakrájené vlašské ořechy).

mili 10.2. 18:22  

pochutnali jsme si, jen jsem místo reveně na hrubo nakrájené a ochucená jablka (skořicový cukr, perníkové koření, nakrájené vlašské ořechy).

martinkaa 10.2. 18:03  

To peče naše babi, je to mňamka

Andulina 11.1. 4:35  

hned jdu na to pak se ozvu jak to dopadlo.

vonava-kvetinka 5.7. 17:50  

Pečeme jako většinu moučníku....na těch zhruba 160 stupňů :-)

niki 5.7. 10:45  

Kolac je vyborny!!!! Byl to muj prvni pokus a dopadl na vybornou.Recept je odborne popsan az na teplotu pri ktere se pece. DOPORUCUJI VSEM!!

janiko 1.7. 0:20  

Tak to taky zkusím!

vonava-kvetinka 19.5. 11:33  

jjanie: To těsto je z půl kila,takže to dej na co největší plech....Hezky to roztáhni a rozválej.

jjanie 17.5. 8:35  

V čem to pečeš? V klasickém pekáči nebo v kulatým plechu na koláč?

nagy 21.4. 13:12  

Ňam, konečně něco s rebarborou!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.