Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Rychlá večeře

Autor: Iva
   Hodnocení: 46%      

Suroviny:
Potřebujeme půl kila brambor, jednu zakysanou smetanu, 30 dkg tvrdého sýra a zeleninu podle ročního období a podle chuti, trochu másla, sůl a koření.

Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na uzké plátky. Do vymazaného pekáče, nejlépe
máslem vložíme nakrájené brambory a zeleninu podle chuti, osolíme a o kořeníme opět
podle chuti ( doporučuji koření jako je bazalka, oregano, česnek). Celé zalejeme
zakysanou smetanou a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Poté přidáme
nastrouhaný sýr a dopékáme asi 10 minut.

Toto jídlo je velmi chutné. Dá se jíst jak teplé, tak i studené. Přeji dobrou chuť.

Názory čtenářek

Elafonisse 15.10. 16:50  

Podobné: V hrnci na oleji osmažit cibulku a slaninu (nebo zbytky salámů z lednice), zasypat mletou paprikou a stáhnout z ohně. Na vrch dát plátky oloupaných rajčat a na rajčata syrové plátky brambor. Zalít vývarem (dávám hovězí masox). A dát do trouby, péct +- 40 minut na 200°C. Péct bez pokličky, aby se vypařila přebytečná voda. Když změknou brambory, dám navrch sýr a podávám. Celé vaření i s přípravou trvá asi hodinu, ale většinu času ve brambory dělají bez vás :) A jedí to i chlapy!

Jitka 3.11. 15:52  

Co takhle zapečené žampiony - vydlabou se nožičky, ty se pokrájí a usmaží se šunkou nakrájenou na cibulce. Pak se směs dá do hlaviček žampionů a posypem nivou (hermelín,eidam). S bagetkou mňam

lucie 23.7. 17:21  

to by mi manzel asi teda nejed

Pečeně 6.2. 19:30  

nějakej halus

Michalea 1.2. 17:52  

co to je za blaf???

Petra 22.1. 12:24  

Obyčejný zapejkaný brambory...žádnej zázrak

xxx 16.1. 19:30  

hnus fialovej

franta fanta 1.12. 13:38  

hnus sorry ale neni to dobry:-(

Jarka 16.9. 12:34  

Vypydá to dobře. jídla z brambor ty já můžu. jdu hned vařit.

gabulinkas 12.8. 19:18  

fuuuuuujjjjjjjj bez uráážky ae fakt

lea 1.2. 18:16  

hm nic moc teda.

Hanulka 9.1. 13:04  

nic moc

Jawa 11.11. 18:55  

Není to tak rychlé

Otesánek 4.8. 18:02  

To bych nejed.

Jana 30.7. 12:00  

Vypadá to zajímavě hned vyzkouším

Monča 13.7. 12:40  

Vypadá to lákavě, vyzkouším

Bibina 4.1. 12:51  

Pravda, celkem známý recept. Jen ho zná každý tak trochu jinak. Trochu jiná zelenina, trochu jiné koření, ale ať tam dá člověk téměř cokoli, tak si pochutná.

Ara11 29.11. 23:31  

Tak to znám,dělám to bez smetany hodně česneku a taky to jde... :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.