-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nov� recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy tepl�
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkov� recepty
Ruzn�


Rajska omacka (vhodna na vsechny testoviny)

Autor: Jenny C.
   Hodnocen: 35%      

Suroviny:
olivovy olej (lisovany za studena)
cesnek
rajcata (cim mensi tim lepsi, nejlepsi jsou tzv "tresnicky"
cerstve listky bazalky (par celych a zbytek nastrihany na prouzky)
cukr
sul

Postup:
Oloupeme cesnek (1 strouzek na osobu), nakrajime na platky a dame smazit na olivovy olej. Pracujeme na mirnem ohni, cesnek musi jen "zezlatnout" ne zhnednout, to by dal horkou prichut. Rajcata omyjeme, ususime, nakrajime na kousky a dame na cesnek. Zesilime ohen, podusime nekolik minut bez poklicky, pridame par listku omyte bazalky, spetku soli a speticku cukru, zamichame a nechame jeste minutu povarit. Vysledek by nemel byt prilis suchy ale ani prilis vodnaty - to by potom pripominalo spis polevku. Pokud mame omacku prilis suchou muzeme pridat olej nebo par lzic vody z testovin (!).Mezitim si pripravime testoviny. Zcezene je dukladne(ale s citem)promichame s omackou, muzeme i na mirnem ohni. Pridame jeste trochu bazalky. Hotove porce posypeme parmazanem a ozdobime bazalkovymi listy. Toto je zakladni omacka na testoviny tak, jak se pripravuje v Italii. Existuje spousta obmen, muze se pridat zelenina, ryby, olivy, syry nebo treba jen palive papricky. Ale to uz jsou zase jine recepty. DOBROU CHUT!

Nzory tenek

OTO 30.3. 19:14  

mnu nemla bych na to chu

V nzor:

Jmno:

Nejste pihlen(a). Je lep se nejdve pihlsit.