Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Rajska omacka (vhodna na vsechny testoviny)

Autor: Jenny C.
   Hodnocení: 35%      

Suroviny:
olivovy olej (lisovany za studena)
cesnek
rajcata (cim mensi tim lepsi, nejlepsi jsou tzv "tresnicky"
cerstve listky bazalky (par celych a zbytek nastrihany na prouzky)
cukr
sul

Postup:
Oloupeme cesnek (1 strouzek na osobu), nakrajime na platky a dame smazit na olivovy olej. Pracujeme na mirnem ohni, cesnek musi jen "zezlatnout" ne zhnednout, to by dal horkou prichut. Rajcata omyjeme, ususime, nakrajime na kousky a dame na cesnek. Zesilime ohen, podusime nekolik minut bez poklicky, pridame par listku omyte bazalky, spetku soli a speticku cukru, zamichame a nechame jeste minutu povarit. Vysledek by nemel byt prilis suchy ale ani prilis vodnaty - to by potom pripominalo spis polevku. Pokud mame omacku prilis suchou muzeme pridat olej nebo par lzic vody z testovin (!).Mezitim si pripravime testoviny. Zcezene je dukladne(ale s citem)promichame s omackou, muzeme i na mirnem ohni. Pridame jeste trochu bazalky. Hotove porce posypeme parmazanem a ozdobime bazalkovymi listy. Toto je zakladni omacka na testoviny tak, jak se pripravuje v Italii. Existuje spousta obmen, muze se pridat zelenina, ryby, olivy, syry nebo treba jen palive papricky. Ale to uz jsou zase jine recepty. DOBROU CHUT!

Názory čtenářek

OTO 30.3. 19:14  

mnu neměěěla bych na to chuť

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.