Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Řecké tzatziky

Autor: Dana - další recepty
   Hodnocení: 44%      

Suroviny:
1 salátová okurka, tzatziky koření, 5 stroužků česneku, sůl, 2 bílé jogurty, 5 snitek kopru

Postup:
Velice chutná řecká specialita, která Vám svou chutí připomene nádhernou
dovolenou, kterou jste v Řecku zažili nebo možná právě letos zažijete.


- okurku nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, tzatziky
koření, sůl, na drobno nakrájený kopr a smícháme se 2 bílými jogurty


- necháme vychladit a podáme s bílým pečivem, výborné jako příloha ke
grilovanému masu


Dobrou chuť!!!!!

Názory čtenářek

stunning seo guys 28.2. 22:45  

mtdHE6 Major thankies for the post.Really thank you!

smashing top seo 24.10. 4:20  

hgkXgQ I loved your blog post.Much thanks again. Awesome.

jiji 31.1. 22:03  

Jeste je moznost vylepsit to vsechno trochou ale jen opravdu trochou octa

Fil 11.12. 11:09  

chztracku z okurky se musi zdimat voda, nehraj si na kuchaře

stopos 16.8. 12:27  

Kopr se dává do podobného pokrmu, ale má původ v Bulharsku, jmenuje se TARATOR.... tam se okurka může nakrájet, není nutné strouhat a neždíme, pak se přidá sůl, pepř, olivový olej, prolisovaný česnek a velmi dobré jsou tam nasekané vlašské ořechy, vychladí se a jí i jako hlavní pokrm - velmi osvěžující... u nás výborný v zakysané smetaně s kefírem v Bulharsku v originálním "kyselo mleko", které u nás jistě nekoupíte v pravé podobě, byla by to jen náhražka, neb je to živý produkt s ušlechtilou kulturou velmi prospěšnou našemu trávení a jakékoliv chemické zásahy tuto funkci ničí... DOBROU CHUŤ...

Zdeněk 11.8. 13:43  

Já mám vyzkoušené ždímání okurek v takovém tom skládacím (zavíracím) pařáčku. Okurky do něj vysypu a pak ho silou zavírám a ždímu. Je to lepší, než cintat přes utěrku.

EVA 1.11. 18:09  

ŘECKÉ JOGURTY KOLIOS a TOTAL ,TAKY TZATZIKY KOUPITE V OBCHODĚ"ŘEC.SPEC"NA PRAZE 7,DUKELSKÝCH HRDINŮ 15.

micheena 9.9. 10:22  

Tzatziky koření je pro barbary! Bohatě stačí okurka, řecký jogurt, česnek, sůl a olivový olej....a to je pak výborné. Nač tam cpát syntetické koření a kopr, který tam moc nepatří. Aspoň v řecku se to příliš nedělá. Podle jistých zdrojů je to český "vylepšovák".

Antonie Slívová 2.4. 19:16  

Jsou skvěle! nedávám kopr a pokud nemám řecký jogurt, nahradím ho Lučinou a smetanou a trochou zakyslé smetany. Je skvělý k pečivu.

pajca 1.10. 12:16  

nejnechutnejsi jidlo, jake jsem kdy jedla :(

chasbanec 16.7. 17:19  

je to uplne prima diky vam moc

vs 4.4. 13:27  

Dobrý den,
a co takhle zkusit tzatziki? Tzatziky neznám.
VS

Eva 27.3. 15:02  

fantastický, výborný super:-)

Loučková Radmila 18.9. 12:29  

Dávám rovněž tvaroh /půl porce tvarohu, půl porce jogurtu/- to pro tuhost, když to má někdo rád hustší. A taky přidám trošku jemně nakrájené cibulky, ale opravdu hodně jemně. Ostatní ingredience stejné, jako u jiných receptů na tuto pochoutku.

bonini 17.7. 16:05  

Zkuste někdy do tzaziky dát mátu. Tak mě to naučila má kamarádka z Kypru

fenji 8.5. 17:04  

Řeckému jogurtu se nic nevyrovná, ale dá se tomu pomoci tak, že český jogurt se nechá na sítu řádně vykapat od syrovátky a získáte pěkně hustý jogurt.

mirina 10.2. 14:42  

...taky dělám tzatziky často.Pepř musí být jen bílý mletý-ten tomu dá tu orig. chuť! Samozřejmě hodně česneku,sůl a fůra kopru,

Aury 2.8. 16:35  

Zkuste místo jogurtu tvaroh. I tato varianta je skvělá.

Marcela 24.7. 19:51  

Zlatíčka, vůbec jsem netušila, že se tam dává olivový olej :-) Právě se mi nastrouhané okurčičky potí...a taky tam dávám zakysanou smetanu. Milujeme to !

Tak a jdu pokračovat, už podle Vašich rad.

Díky Marcela a Roman :)

Antonis 18.6. 22:08  

tzatziky jsou vyborné

pavel 19.2. 11:17  

moc až moc co ušlo!!!!!!!!!!!!!!!!

recke 19.9. 23:00  

RECKE DZADZIKI- 2 ks salatova okurka-OCISTIT,JEMNE NASTROUHAT A V CISTE UTERCE RADNE VYZDIMAT. -10 ks vetsich strouzku cesneku-PROPASIROVAT. - 2 ks 0,5 kg jogurt bily HOLANDIA. -sůl troska. -pepr cerny mlety,troska a to hlavni je Recky zeleny olivovy olej,kterym netreba setriti. POSTUP:vyzdimane okurky dame do vetsi misy,osolime,opeprime a pridame propasirovany cesnek a a radne promichame. Pridame 0,5 kg jogurtu HOLANDIA,zadny jiny,pokud nemate orginal recky a promichame. Dalsi jogurt pridavame,dle hustoty. A za staleho michani pridavame olivovy olej-nesetrime.Michame 6-7 min. Hotovy produkt dame do mensi nadoby,prikryjeme a dame radne vychladnout na dve az tri hodinky. Nejlepsi je i v dalsich dnech,nema se co pokazit. JA VAM VSEM PREJI DOBROU CHUT.......kamarad odd jihu

recke 19.9. 22:23  

ZDRAVIM VSECHNY....... VYSE UVEDENY POKRM,POD NAZVEM ,,recke dzaziki,, JE UPLNE NECO JINEHO. I UVEDENA KAMARADKA Z RECKA POCHAZI ASI S ...... pISU ORGINALNI RECEPT A VERTE,ZE TOMU URCITE ROZUMIM__ 2ks salat.okurka-ocistit,ostrouhat a radne v ciste uterce vyzdimat do sucha. __ 10 strouzku cesneku

Natali 4.9. 14:17  

Myslim,ze my tam chybaju olivy aby mi to pripominalo Grecko ale je to super

Durga 23.7. 12:53  

Mám ráda tzatziky, ale dávám tam lučinu. Hlavně, když to nepotřebuji řídké. Pokud dávám koření, nedávám česnek. Manžel jej moc nemusí a v tom koření je. Tohle je asi podle rodinné chuti.

janylka 19.7. 20:16  

naposledy jsme grilovali pro 25 lidí a tak jsem to ošidila asi takto :
4 tvarohy, celou palici česneku, 1 salát.okuruku, trošku kopru, koření a olivový olej, na rozředění jsem pak ještě přidala podle potřeby kys. smetanu jo a sůl.
bylo toho skoro málo a všichni se olizovali

M. 9.6. 12:37  

presne tak, okurka se musi vymackat

dafina 4.6. 11:15  

Je to vynikající, jen já do toho nedávám kopr, mám na něj alergii, ale i tak je to bomba!

Eskarina 1.6. 10:48  

Nejspíš budeme grilovat takž ehned vyzloušíme a zhodnotíme....Díky za radu!

kiikina 25.5. 23:01  

Ještě je dobrý tu nastrouhanou okuruku posolit a počkat, až pustí vodu a tu pak vymačkat přes síto. A místo jednoho jogurtu dejte zakysanou smetanu. Poradila mi to kamarádka, která je řekyně. Papa

Klaudinka24 18.5. 10:47  

Tohle já miluju!

Danka9 1.5. 18:45  

vypadá to dobře

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.