Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Smažený lilek - předkrm nebo lehká večeře.

Autor: Dana - další recepty
   Hodnocení: 55%      

Suroviny:
1 lilek, sůl, hladká mouka, olej

Postup:
- lilek opereme ve vodě a nakrájíme na kolečka, osolíme a obalíme v hladké mouce


- obalený lilek osmažíme z obou stran na oleji


- podáváme s bílým chlebem nebo bílým pečivem, vhodné a velmi lahodné je
doplnit takto upravený lilek Tzaziky, doporučujeme k pokrmu bílé víno, nejlépe saugvinon nebo tramín.

Názory čtenářek

top seo guys 24.10. 19:45  

Hp8i58 Thanks again for the article post.

Jana 1.6. 12:21  

A co takhle lilek nasladko? To se rozřízne podél, vydlabou se jádra a naplní tvarohem jako do buchet (tvaroh, vejce, cukr, vanilka, rozinky). Dá se na pekáček do trouby a pomalu se zapéká. Jí se příborem, teplý i studený. Výborný moučník!

Durga 19.5. 20:35  

Miluji smažený lilek. Jezdíváme pravidelně na dovolenou do Dunajské Stredy a tam jej v jedné restauraci dělají úplně mňam. Jezdíme tam sice jen jednou za rok, ale servírka si mě už pamatuje a když není lilek na jídelníčku, tak jej pro mě udělají. Zkoušelajsem to doma, ale nikdy se mi tak nepodařil. Většinou mi "zhadrovatí".
Kromě toho dělám i zapečený lilek s masem a to je rodinné mňam. Je to sice dost pracné, ale taky to nedělám pořád.

bles 19.9. 20:59  

no tohle je tedy lahůdka a ty komentáře ostatních jí jen dolaďují. lilek milujeme. jen ho většinou griluju, protože verze smažená je strašně mastná - ale jak dobrá:) myslím, že vylepšení s balkánem a omáčkou určitě neodolám. jen do omáčky musím kvůli manželovi přidat alespoň lžičku helmansky majolky - samotný jogurt mu vadí.

Miriam 4.2. 20:58  

Lilek je take moc dobry s balkanskym syrem, je treba
jeden vetsi lilek, baleni balkanskeho syru, pesto, olej a sul.Lilky nakrajime podelne na platky, nasolime a nechame vybrecet, aby ztratili trochu horkosti, opeceme na panvi z obou stran,namazeme pestem a do platku zamotame balk.syr nakrajeny na spalicky.Podavame s bramborem, nebo salatem.

IHI 5.12. 22:44  

Takto upravený Lilek je možné podávat jako příloha k masům (např hovězímu staku) Do mouky můžeme přimíchat sušené jemně drcené bylinky, nebo koření podle chuti s ohledem k čemu lilek budeme podávat.

Nataša 3.5. 10:10  

A pak ještě umíchejte bílý jogurt, lisovaný česnek, pepř, sůl, trochu octa a olivový olej, nadrobno sekanou petrželku, můžete i sekaný čerstvý koriandr - vše dohladka a dovnitř potopte onen smažený lilek.....komentáře netřeba

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.