Jemista Autor: Ivakom Hodnocení: 9%     Suroviny: 4-5 velká tvrdá rajčata
4-5 zelené papriky (ty světlé, méně masité, typ Slovenské)
1 velká cibule
4 stroužky česneku
svazek zelené petrželové natě
1 lžíčka máty
pepř
sůl
špetka skoříce
špetka mletého nového koření
rýže dle potřeby (8 lžic)
sklenka olivového oleje
Postup: Zeleninu narovnáme na pekáč. Odřízneme vršky, které poslouží jako víčka. Vydlabeme vnitřek. Dužinu rajčat nakrájíme nadrobno do mísy, bude tvořit základ náplně. Nakrájíme k ní nadrobno cibuli, přidáme 4 stroužky česneku a nadrobno nasekaný svazeček zelené petrželky. Tou nešetříme. Pak ještě pepř, sůl, dvě špetky máty, špetku skořice a špetku mletého nového koření.
Rýži dávkujeme tak, že na každou papriku a rajče přidáme do směsi 1 polévkovou lžíci rýže. Směs zalejeme sklenkou oleje a důkladně promícháme. Přidáme sklenku vody a povaříme, až je rýže zpola hotová. Touto směsí pak plníme zeleninu, kterou jsme nakladli na pekáč těsně vedle sebe. Přikryjeme víčky a zbylou směs smícháme s trochou vody a vlejeme na dno pekáče. Pečeme v předehřáté troubě pri 250´C asi hodinu.
Názory čtenářekMarek 27.9. 21:17 ...super ... noc dobre ...
amlad 16.11. 10:20  Výborný, chutný recept na dělenou stravu
|