Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Jemista

Autor: Ivakom
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
4-5 velká tvrdá rajčata
4-5 zelené papriky (ty světlé, méně masité, typ Slovenské)
1 velká cibule
4 stroužky česneku
svazek zelené petrželové natě
1 lžíčka máty
pepř
sůl
špetka skoříce
špetka mletého nového koření
rýže dle potřeby (8 lžic)
sklenka olivového oleje

Postup:
Zeleninu narovnáme na pekáč. Odřízneme vršky, které poslouží jako víčka. Vydlabeme vnitřek. Dužinu rajčat nakrájíme nadrobno do mísy, bude tvořit základ náplně. Nakrájíme k ní nadrobno cibuli, přidáme 4 stroužky česneku a nadrobno nasekaný svazeček zelené petrželky. Tou nešetříme. Pak ještě pepř, sůl, dvě špetky máty, špetku skořice a špetku mletého nového koření.
Rýži dávkujeme tak, že na každou papriku a rajče přidáme do směsi 1 polévkovou lžíci rýže. Směs zalejeme sklenkou oleje a důkladně promícháme. Přidáme sklenku vody a povaříme, až je rýže zpola hotová. Touto směsí pak plníme zeleninu, kterou jsme nakladli na pekáč těsně vedle sebe. Přikryjeme víčky a zbylou směs smícháme s trochou vody a vlejeme na dno pekáče. Pečeme v předehřáté troubě pri 250´C asi hodinu.



Názory čtenářek

Marek 27.9. 21:17  

...super ... noc dobre ...

amlad 16.11. 10:20  

Výborný, chutný recept na dělenou stravu

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.