-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Jemista

Autor: Ivakom
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
4-5 velká tvrdá rajčata
4-5 zelené papriky (ty světlé, méně masité, typ Slovenské)
1 velká cibule
4 stroužky česneku
svazek zelené petrželové natě
1 lžíčka máty
pepř
sůl
špetka skoříce
špetka mletého nového koření
rýže dle potřeby (8 lžic)
sklenka olivového oleje

Postup:
Zeleninu narovnáme na pekáč. Odřízneme vršky, které poslouží jako víčka. Vydlabeme vnitřek. Dužinu rajčat nakrájíme nadrobno do mísy, bude tvořit základ náplně. Nakrájíme k ní nadrobno cibuli, přidáme 4 stroužky česneku a nadrobno nasekaný svazeček zelené petrželky. Tou nešetříme. Pak ještě pepř, sůl, dvě špetky máty, špetku skořice a špetku mletého nového koření.
Rýži dávkujeme tak, že na každou papriku a rajče přidáme do směsi 1 polévkovou lžíci rýže. Směs zalejeme sklenkou oleje a důkladně promícháme. Přidáme sklenku vody a povaříme, až je rýže zpola hotová. Touto směsí pak plníme zeleninu, kterou jsme nakladli na pekáč těsně vedle sebe. Přikryjeme víčky a zbylou směs smícháme s trochou vody a vlejeme na dno pekáče. Pečeme v předehřáté troubě pri 250´C asi hodinu.



Názory čtenářek

Marek 27.9. 21:17  

...super ... noc dobre ...

amlad 16.11. 10:20  

Výborný, chutný recept na dělenou stravu

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.