Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Žemlovka

Autor: Cikita - další recepty
   Hodnocení: 9%      

Suroviny:
Pro 4 osoby:

500g jablka oloupaná, nakrájená na plátky
70g vlašské ořechy nahrubo nasekané
rozinky - 2 pořádné hrsti
2 lžičky moučkového cukru
1 lžička skořice
1 lžíce rumu
400 ml polotučného mléka
1-2 vejce podle velikosti
100g krupicového cukru
1 tobolka vanilky nebo sáček vanilkového cukru
8 rohlíků nebo žemlí nakrájených na šikmé plátky o tloušťce 1/2 cm
máslo na vymazání pekáčku a hoblinky na pokladení

Postup:
1. Jablka, ořechy, rozinky, moučkový cukr a skořici smícháme v míse. Přidáme trochu rumu a opatrně zamícháme. V jiné, hlubší míse prošleháme mléko a vejce, přidáme cukr a rozkrojenou tobolku vanilky a necháme chvíli stát. Pak vyndáme tobolku a namočíme rohlíky.
2. Pekáč vymažeme máslem a začneme vrstvit: dospod patří nakrájené rohlíky, na ně směs s jablky, poté rohlíky a tak dále. Končit musíme vrstvou rohlíků, kterou poklademe hoblinkami másla a dáme péci do trouby předehřáte na 150°C dozlatova, tedy zhruba na 45 až 50 minut.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.