Varen? s D?mou.cz

Domácí pekárny - nový web o domácím pečení chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Nové recepty
Nejoblíbenější
Vyhledávání

Vlolit recept

Predkrmy teplé
Predkrmy stud.
Polévky
Moučníky
Sladká jídla
Masitá jídla
Bezmasá jídla
Ryby
Saláty
Přílohy
Těstoviny
Luštěniny
Zavařeniny
Marmelády
Nápoje
Vánoce
Dělená strava
Domácí pečivo
Bezlepkové recepty
Ruzné


Buchty a koláče okamžité bez kynutí

Autor: xyxao - další recepty
   Hodnocení: 15%      

Suroviny:
60 dkg mouky Jizerka
špetka soli
1 pr.do pečiva
2 dcl oleje
3 celá vejce
kvásek:3 polévkové lžíce cukru
1,5 dcl vody
1,5 dcl mléka/nebo nahradit vodou/
1 kostka droždí
1 lžíce mouky Jizerky

Postup:
Droždí posypeme cukrem,rozetřeme na kaši a zalejeme teplým mlékem s vodou,na povrch nasypeme 1 lžíci mouky a necháme na teple vykynout.
Do misky dáme mouku,pr.do peč.olej, vejce a vykynutý kvásek,dobře proděláme,pokud je těsto ještě lepivé můžeme přidat Jizerku.
Hned děláme buchty,koláče nebo vdolečky.Do pekáčku dávám olej a strany buchet potřu aby se neslepily.Vyzkoušené jsou i dolečky,pečené na oleji nebo na tálu na sucho.Jsou křehčí než normální buchty,ale moc dobré. Recept je vyzkoušený,opravdu se dává,pr.do peč. a ještě droždí.

Názory čtenářek

Marcela 17.11. 12:05  

Já se divím těm dotazům... tohle je část pro BEZLEPKOVÉ RECEPTY

janky 29.12. 11:49  

omlouvám se, nejsem v kuchyni vůbec začátečník, ale také jsem nevěděla, co je mouka Jizerka. U receptu nikde není napsáno, že je určen pro bezlepkovou dietu, nikdo doma jí držet nemusí, tak jsem to opravdu netušila. Myslím, že vaše odpovědi byly zbytečně hrubé....

Hanka 28.11. 17:51  

Zdravím všechny,mám dospělé syny na vysoké škole a od mala mají bezlepkovou dietu.Ted i dvouletá vnučka ,po mnoha letech pečení pro kluky ,jsem začala péct ve větším pro jiné jedlíky.Blíží se vánoce a tak mi přibylo i pečení cukroví a vánoček.Mohu poradit do vánočky je dobré dát místo oleje sádlo na půl kila mouky asi dvě pol.lžíce.Vydrží skvělá i 4 dny pokud k ní nepustíte žrouty jako jsou naši chlapi moc blízko.Pekla jsem v létě na svatby a do koláčků je to stejně senzační jako do vánočky.Kdo chce může mi napsat e-mail.hanous.kulhavka@centrum.cz

Žaneta 31.7. 10:05  

Děkuji za vysvětlení mouky, zas takový začátečník nejsem, peču skoro 20let a o mouce Jizerce jsem nikdy neslyšela, nikdo z rodiny bezlepkovou dietu nemá, takže se panu Frantovi za dotaz nedivím.

Petra 22.1. 14:41  

Udělala jsem tvarohové a povidlové koláče a byly vynikající i druhý den. Těsto se nelepilo a dobře se s ním pracovalo. Doporučuji vyzkoušet :-)

xyxao 29.11. 16:26  

Milý Františku,jste opravdu začátečník,mouka Jizerka se běžně prodává na bezlepkovou dietu,stačí se zeptat.Jizerka má stejnou strukturu jako hladká mouka.A pokud nejste celiak,tak použijte normální hladkou mouku a dodržte recep.

stefani 18.9. 19:00  

i moje dcera musí držet bezlepkovou diet a nesmí ani mléko a jogurty potřebovala bych něajké recepty na vánoční cukroví

Jana Schwabová 11.7. 15:06  

Chtěla bych napsat Frantovi,prohlížela jsem po dlouhé době stránky s bezlepkovou dietou, protože má dcera ji má už sedm let. Ale to co jsem si přečetla, že mouka Jizerka mu nic neříká, že proběhla Jizerskýmí horami a jestli je hrubá nebo polohrubá nebo hrubá. U bezlepkové diety se nic takového nerozlišuje jak u normální mouky tam jde hlavně o to aby byla bez lepku. Jděte se poradit do prodejen zdravé výživy. Nebo se podívejta na internetové stránky co je to vůbec celiakie. A hlavně jek se má dodržovat. To co jsem si přečetla mě opravdu nadzvedlo, proto píši, jinak bych to přešla.Františku vy jste celatik?

Franta 10.7. 20:51  

Jsem úplný začátečník, ale mouka Jizerka mi nic neříká. Třeba proběhla Jizerskými horami? Hm, asi jsem mimo, ale mně by spíš pomohlo jestli hladká, polohrubá nebo hrubá.

Marie 3.7. 16:08  

Můj dotaz: neni tam moc přisad na kynutí??? Prášek do pečiva, kvasice

accacia 28.6. 18:46  

:) Tak při slově "viskoušim" se mi, nevím proč, vybavil netopýr. Snad vyzkouším, ne?

lolo 12.5. 16:45  

tak to hnet viskoušim.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.