-->
Varen? s D?mou.cz

Dom�c� pek�rny - nov� web o dom�c�m pe�en� chleba

Varen? s D?mou
Varen? s D?mou.cz

Recepty
Novďż˝ recepty
Nejobl�ben�j��
Vyhled�v�n�

Vlolit recept

Predkrmy teplďż˝
Predkrmy stud.
Pol�vky
Mou�n�ky
Sladk� j�dla
Masit� j�dla
Bezmas� j�dla
Ryby
Sal�ty
P��lohy
T�stoviny
Lu�t�niny
Zava�eniny
Marmel�dy
N�poje
V�noce
D�len� strava
Dom�c� pe�ivo
Bezlepkovďż˝ recepty
Ruznďż˝


Buchty a koláče okamžité bez kynutí

Autor: xyxao - další recepty
   Hodnocení: 15%      

Suroviny:
60 dkg mouky Jizerka
špetka soli
1 pr.do pečiva
2 dcl oleje
3 celá vejce
kvásek:3 polévkové lžíce cukru
1,5 dcl vody
1,5 dcl mléka/nebo nahradit vodou/
1 kostka droždí
1 lžíce mouky Jizerky

Postup:
Droždí posypeme cukrem,rozetřeme na kaši a zalejeme teplým mlékem s vodou,na povrch nasypeme 1 lžíci mouky a necháme na teple vykynout.
Do misky dáme mouku,pr.do peč.olej, vejce a vykynutý kvásek,dobře proděláme,pokud je těsto ještě lepivé můžeme přidat Jizerku.
Hned děláme buchty,koláče nebo vdolečky.Do pekáčku dávám olej a strany buchet potřu aby se neslepily.Vyzkoušené jsou i dolečky,pečené na oleji nebo na tálu na sucho.Jsou křehčí než normální buchty,ale moc dobré. Recept je vyzkoušený,opravdu se dává,pr.do peč. a ještě droždí.

Názory čtenářek

Marcela 17.11. 12:05  

Já se divím těm dotazům... tohle je část pro BEZLEPKOVÉ RECEPTY

janky 29.12. 11:49  

omlouvám se, nejsem v kuchyni vůbec začátečník, ale také jsem nevěděla, co je mouka Jizerka. U receptu nikde není napsáno, že je určen pro bezlepkovou dietu, nikdo doma jí držet nemusí, tak jsem to opravdu netušila. Myslím, že vaše odpovědi byly zbytečně hrubé....

Hanka 28.11. 17:51  

Zdravím všechny,mám dospělé syny na vysoké škole a od mala mají bezlepkovou dietu.Ted i dvouletá vnučka ,po mnoha letech pečení pro kluky ,jsem začala péct ve větším pro jiné jedlíky.Blíží se vánoce a tak mi přibylo i pečení cukroví a vánoček.Mohu poradit do vánočky je dobré dát místo oleje sádlo na půl kila mouky asi dvě pol.lžíce.Vydrží skvělá i 4 dny pokud k ní nepustíte žrouty jako jsou naši chlapi moc blízko.Pekla jsem v létě na svatby a do koláčků je to stejně senzační jako do vánočky.Kdo chce může mi napsat e-mail.hanous.kulhavka@centrum.cz

Žaneta 31.7. 10:05  

Děkuji za vysvětlení mouky, zas takový začátečník nejsem, peču skoro 20let a o mouce Jizerce jsem nikdy neslyšela, nikdo z rodiny bezlepkovou dietu nemá, takže se panu Frantovi za dotaz nedivím.

Petra 22.1. 14:41  

Udělala jsem tvarohové a povidlové koláče a byly vynikající i druhý den. Těsto se nelepilo a dobře se s ním pracovalo. Doporučuji vyzkoušet :-)

xyxao 29.11. 16:26  

Milý Františku,jste opravdu začátečník,mouka Jizerka se běžně prodává na bezlepkovou dietu,stačí se zeptat.Jizerka má stejnou strukturu jako hladká mouka.A pokud nejste celiak,tak použijte normální hladkou mouku a dodržte recep.

stefani 18.9. 19:00  

i moje dcera musí držet bezlepkovou diet a nesmí ani mléko a jogurty potřebovala bych něajké recepty na vánoční cukroví

Jana Schwabová 11.7. 15:06  

Chtěla bych napsat Frantovi,prohlížela jsem po dlouhé době stránky s bezlepkovou dietou, protože má dcera ji má už sedm let. Ale to co jsem si přečetla, že mouka Jizerka mu nic neříká, že proběhla Jizerskýmí horami a jestli je hrubá nebo polohrubá nebo hrubá. U bezlepkové diety se nic takového nerozlišuje jak u normální mouky tam jde hlavně o to aby byla bez lepku. Jděte se poradit do prodejen zdravé výživy. Nebo se podívejta na internetové stránky co je to vůbec celiakie. A hlavně jek se má dodržovat. To co jsem si přečetla mě opravdu nadzvedlo, proto píši, jinak bych to přešla.Františku vy jste celatik?

Franta 10.7. 20:51  

Jsem úplný začátečník, ale mouka Jizerka mi nic neříká. Třeba proběhla Jizerskými horami? Hm, asi jsem mimo, ale mně by spíš pomohlo jestli hladká, polohrubá nebo hrubá.

Marie 3.7. 16:08  

Můj dotaz: neni tam moc přisad na kynutí??? Prášek do pečiva, kvasice

accacia 28.6. 18:46  

:) Tak při slově "viskoušim" se mi, nevím proč, vybavil netopýr. Snad vyzkouším, ne?

lolo 12.5. 16:45  

tak to hnet viskoušim.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.